Preskočite na glavni sadržaj

Sine Linea - platforma novog zvuka

U četvrtak, 24. studenog, u 20,30, u zagrebačkoj Galeriji Greta, održava se ovogodišnje izdanje Sine Linee. Sine Linea, kao platforma novog zvuka, nastala je 2009. godine, iz potrebe da predstavi zagrebačke autore koji se bave prvenstveno novim formama zvukovnog izričaja, kao i inovativnim sintetičkim praksama audio-vizualne izvedbe. Program se održava do subote, 26. studenoga.
vrijeme: 24.11.2016. 18,00
mjesto: Zagreb; Galerija Greta, Ilica 92
url: https://www.facebook.com/sine.linea
Formalno 'bez linije', većina izvedbi je improvizirana, ali ipak bitno različita od jazza, ali ne nužno i suprotstavljena. Porijeklo vodi iz rada mnogih modernih kompozitora kao što su Cage, Xennakis, Radigue, Parmegiani, Malec dok se njen današnji društveni kontekst uobličuje u cijelom nizu autora koji vuku korijene iz eklektične mješavine raznorodnih rubnih umjetničkih praksi.

Namjera je od početka bila okupiti na jednom mjestu umjetnike koji razmišljaju i izražavaju se na ovaj način i žive u Zagrebu. Dati im neku vrstu mogućnosti za predstavljanje te ih tako potaknuti za daljnju komunikaciju. Kroz godine uspostavljen je i kontakt s umjetnicima iz drugih gradova i država tako da su i oni postali bitan dio Sine Linea programa. Ove godine ugošćujemo priznate umjetnike iz Austrije.

Raspored:
Četvrtak 24.11.
Roko Crnić (hr)
Niko MIhaljević (hr)
Richie Herbst (at)
 
Petak 25.11.
Tin Dožić (hr)
Davor Sanvicenti (hr)
Kaykut & Pfeiffer (at)
 
Subota 26.11.
oticon (hr)
Andro Giunio (hr)
Labosh Kapec duo (hr)

Programi počinju u 20:30 a završavaju u 23:30.