Preskočite na glavni sadržaj

Europska turneja Cul-de-Sac, Orkestra za ubrzanu evoluciju

Cul-de-Sac, legendarni zagrebački Orkestar za ubrzanu evoluciju, ovog vikenda ide na europsku turneju u sklopu koje će održati koncerte u Beču, Berlinu i Münchenu. Turneja započinje u subotu, 19. studenog u Beču, u prostoru Mo.ë Vienna, nastavlja se u Berlinu u nedjelju, 20. studenog, gdje Cul-de-Sac nastupa u legendarnom ACUD-u, a završava 21. studenog u Münchenu, u klubu Glockenbachwerkstatt, u sklopu projekta Maj Musical Monday.
vrijeme: 19.11.2016.
mjesto: Beč, Berlin, München
url: http://www.cul-de-sac.space/

Ova europska turneja logičan je slijed povećane koncertne aktivnosti orkestra posljednjih godina, a dijelom je financirana sredstvima Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

Koncerti će biti popraćen izložbom plakata i grafika stalnog suradnika Cul-da-Sac, vizualnog umjetnika Nikole Vincelja Jinksa.
 
Cul-de-Sac, impro jazz experimentalni glazbeni sastav nastao je 1986. u Zagrebu, u desetljeću koje je mnogo toga promijenilo u hrvatskoj glazbi i donijelo mnoštvo novih bendova, projekata i suradnji.

Ovo je bio prvi jugoslavenski impro band, a osnovali su ga glazbenici Dragan Pajić – Pajo (el. Gitara) i Damir Prica Kafka - Capri (saksofon). U prvoj postavi svirali su, osim Paje i Caprija, Predrag Dubravčić - bubnjevi i Nino Markovac – bass, a prve svirke događale su se uglavnom spontano, u  zagrebačkom prolazu Oktogon, i u drugim prolazima, kao i na gradskim ulicama. 1987. bendu se pridružuje Mario Barišin na basu, a 1989. Darko Rundek.
 
S bandom surađuju vizualni umjetnici - Nicole Hewitt, kao autorica postera i covera za kazete i Nikola Vincelj Jinks - projekcije autorskih slajdova, autor postera i covera za kazete i omot za prvu kazetu.

FB najave koncerata:

https://web.facebook.com/events/1874774036085269/
https://web.facebook.com/events/1801843046765767/
https://web.facebook.com/events/225797054504149/