Preskočite na glavni sadržaj

Premijera kratkometražnog filma 'Po čovika' u Šibeniku

Hrvatska premijera nagrađivanog kratkometražnog igranog filma 'Po čovika' redateljice Kristine Kumrić nastalog suradnjom HAVC-a i Ministarstva branitelja putem natječaja 'Jedna slika iz Domovinskog rata' zakazana je za petak, 11. studenog, u HNK Šibenik, u 19 sati.
vrijeme: 11.11.2016. 19 h
mjesto: Šibenik; HNK Šibenik, Kralja Zvonimira 1
url: http://www.havc.hr

Uz ekipu filma premijeri će nazočiti i ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar, a najavljen je dolazak i mnogobrojnih uglednika.
 
Inače, nacionalni projekt 'Jedna slika iz Domovinskog rata' pokrenuli su HAVC i Ministarstvo branitelja RH 2013. godine, sa željom kreativnog uključivanja najšireg kruga sudionika rata i njihovih obitelji.  Po čovika nastao je po kratkoj priči Povratak Maje Hrgović, temeljene na osobnim iskustvima: u jesen 1991. godine u Dalmatinskoj zagori dvije djevojčice očekuju svoga oca, koji je posljednjih nekoliko mjeseci proveo kao ratni zarobljenik u logoru. Film je premijerno prikazan na prestižnom 41. Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, unutar sekcije Kratki rezovi, a nedavno je osvojio nagradu za najbolji kratkometražni film u programu Meeting point 61. izdanja Filmskog festivala u Valladolidu (Seminci).
 
Nakon premijere u Šibeniku 'Po čovika' će se prikazati i u natjecateljskom programu kratkometražnog filma 14. Zagreb Film Festivala koji se održava od 12. do 20. studenog.