Preskočite na glavni sadržaj

Opera HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci otvara u ponedjeljak ciklus Lisinski Arioso

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u ponedjeljak 14. studenoga Orkestar Opere HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci koji će, predvođen finskim maestrom Villeom Matvejeffim i vrhunskim svjetski poznatim solistima, za zagrebačku publiku izvesti fantastičnu operu 'Faust' Charlesa Gounoda.  
vrijeme: 14.11.2016.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr

Kako se ističe u najavi, riječ je o prvome koncertu novog ciklusa "Lisinski Arioso" posvećenog velikanima svjetske operne umjetnosti, koji će u sezoni 2016./2017. zagrebačkoj publici predstaviti pet vodećih pjevačkih opernih zvijezda današnjice.

Ciklus otvara upravo orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, s kojim će pod dirigentskom palicom finskog dirigenta Ville Metvejeffa nastupiti "probrana pjevačka međunarodna postava" predvođena jednom od najvećih mladih opernih zvijezda Europe, riječkom mezzosopranisticom Dianom Haller.

Gounodov "Faust", opera temeljena na legendi o čovjeku koji prodaje dušu Sotoni u zamjenu za znanje i moć, prva je cjelovita opera koju je Matvejeff, glavni gost dirigent i muzički savjetnik Opere HNK-a Rijeka, snimio s tim orkestrom za Realsound i svjetski diskografski brend Universal.

Probranu pjevačku međunarodnu podjelu predvode, uz Haller te zvijezde Metropolitana kao što su bariton Lucio Gallo i bas Carlo Colombara, sjajna finska sopranistica Marjukka Tepponen te Paulo Ferreira, ugledni portugalski tenor prepoznatljiv podjednako po jedinstvenim vokalnim i dramskim vještinama.

U nastavku ciklusa "Lisinski Arioso", Lisinski će u subotu 3. prosinca ugostiti Marinu Rebeka, letonsku sopranisticu, zvijezdu najvećih svjetskih opernih pozornica. (Hina)