Preskočite na glavni sadržaj

Poznati kanadski pisac Mark Anthony Jarman ponovo u Booksi

U srijedu, 9.11. u 19 sati u klubu Booksa, u sklopu tribine Od riječi do riječi, a uz podršku Hrvatsko-kanadskog akademskog društva, gostovat će Mark Anthony Jarman, kanadski pisac s više od tri desetljeća književnog staža kojeg uz ove prostore veže ne samo osobna radoznalost, nego i literarni potencijal koji je pronašao u Hrvatskoj.
vrijeme: 09.11.2016. 19:00
mjesto: Martićeva 14d, Zagreb
url: http://booksa.hr/program/od-rijeci-do-rijeci-mark-anthony-jarman
Mark Anthony Jarman predaje kreativno pisanje na Sveučilištu u New Brunswicku, a za svoju je prozu ovjenčan nizom značajnih sjevernoameričkih nagrada, među kojima se ističe Nagrada O. Henry za kratku priču. Za Jarmanov hvaljeni roman Salvage King, Ya! iz 1997. kritika je ustvrdila da se programski protivi ustaljenim predodžbama o onome „kanadskom" u književnosti, a iznimne je pohvale dobila i zbirka priča 19 Knives iz 2000. Prošle je godine objavio i novu zbirku priča Knife Party at Hotel Europa koju je bio najavio na svom prvom gostovanju u Booksi u lipnju 2014. godine.

Voditelj tribine Dinko Kreho sa Jarmanom će, među ostalim, razgovarati i o tome kako izgleda pisanje, objavljivanje i općenito bavljenje književnošću u anglosferi. Kakva je kombinacija talenta, radnih navika, komunikacijskih vještina i sreće potrebna da bi se probilo u toj areni? Dotaknut će se i tema kreativnog pisanja i institucionalnog učenja spisateljskom poslu. Pozabavit će se i statusom kanadske književnosti - kako se medijska predodžba o tome što čini „kanadsku književnost" artikulira i prodaje, na kojim općim mjestima ta konstrukcija počiva i kakav je Jarmanov stav prema njoj? Razgovarat će se i o vezama ovog autora s našim krajevima, posebno u kontekstu njegova novog romana, koji je tematski vezan (i) uz Hrvatsku.

Facebook događanje