Preskočite na glavni sadržaj

Irski performer Little John Nee u Booksi

Irski story teller, glumac, pisac i glazbenik Little John Nee nastupit će u klubu Booksa u petak, 11. studenog u 19 sati sa svojim programom naziva Small Halls And Potholes, koji je ne baš doslovno, ali vrlo prigodno za Zagreb preveden kao Male dvorane i fontane.
vrijeme: 11.11.2016. 19:00
mjesto: Knjižni klub Booksa, Martićeva 14 d, Zagreb
url: http://booksa.hr/program/male-dvorane-i-fontane-by-little-john-nee
„Postoje mjesta u Irskoj koja su manje istražena od Mjeseca. Tamo idem po svoje pjesme", kaže Little John Nee, umjetnik kojeg u Irskoj smatraju jednim od vodećih kazališnih performera. Od sredine 70-tih kada je osnovao punk bend, preko nastupa u Londonskim kabareima, do sporednih uloga u filmovima Neila Jordana i Barryja Levinsona te turneja s vlastitim pripovijedačko-glazbenim programima, Little John Nee postao je cijenjeno i hvaljeno performersko ime u Irskoj. Ove je godine umjetnik postao članom udruženja Aosdána kojeg je osnovalo Irsko vijeće za umjetnost s namjerom da oda priznanje umjetnicima čiji rad predstavlja izniman doprinos irskoj kulturi i umjetnosti.
Neejev stil dramskog pripovijedanja uz pratnju glazbe priskrbio mu je i više priznanja među kojima se izdvaja nagrada Nagrada Irish Times za kazalište i posebna pohvala Prix Italia 2013. za radijsku obradu njegovog djela Sparkplug.
Small Halls And Potholes odnosno Male dvorane i fontane bit će večer ekscentričnih pjesama i ekscentričnih priča, šou koji slavi sve što se čudno i prekrasno događa ljeti u irskim zabitima.
 
Facebook događanje