Preskočite na glavni sadržaj

Boris Papandopulo u HAZU-u - izložba

U Knjižnici HAZU u četvrtak, 10. studenog 2016. u 11 sati, otvara se izložba 'Boris Papandopulo u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti' kojom se obilježava 110. godišnjica rođenja i 25. godišnjica smrti istaknutog hrvatskog skladatelja i dirigenta akademika Borisa Papandopula (1906.-1991.). Izložba će se moći pogledati do 27. siječnja 2017.
vrijeme: 10.11.2016. (radnim danom od 9-15 h)
mjesto: Zagreb, Knjižnica HAZU, Strossmayerov trg 14
url: http://www.hazu.hr

Na otvorenju izložbe govorit će akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, mr.sc. Blaženka Peradenić-Kotur, predsjednica Zagrebačkog knjižničarskog društva i akademkinja Koraljka Kos, voditeljica Odsjeka za povijest hrvatske glazbe.

U glazbenom dijelu programa nastupit će violinist Martin Krpan, koji će izvesti djelo B. Papandopula: Monolog.

Izložba je ostvarena u suradnji Odsjeka za povijest hrvatske glazbe i Knjižnice HAZU, a dio je inicijative Hrvatske udruge muzičkih knjižnica, arhiva i dokumentacijskih centara (HUMKAD) i Komisije za glazbene knjižnice i zbirke HKD-a u sklopu projekta „Papandopulo u Zagrebu“ koji obuhvaća seriju od tri izložbe.

Nakon HAZU izložbe kojom projekt započinje, slijedit će izložba “Boris Papandopulo u svjetlu obljetnica" u Gradskoj knjižnici u Zagrebu.