Preskočite na glavni sadržaj

Predstava 'Shakespeare Pir' u Kazalištu Virovitica

U Kazalištu Virovitica u petak navečer je premijerno izvedena predstava 'Shakespeare Pir', nastala koprodukcijom Gradskog kazališta 'Joza Ivakić' iz Vinkovaca i Kazališta Virovitica.
vrijeme: 04.11.2016.
mjesto: Virovitica, Kazalište Virovitica, Trg Ljudevita Patačića 2
url: http://www.kazalistevirovitica.hr/

Riječ je o parodijskome hommageu unikatnog šarma. Kroz brze izmjene prizora i glumačku igru Igora Goluba, Sare Lustig, Monike Lanšćak, Vladimira Andrića, Gorana Košija i Gorana Vučka, redatelj predstave Dražen Ferenčina pokušao je publici približiti tragedije, komedije, povijesne drame i sonete Williama Shakespearea u prigodi obilježavanja 400. Obljetnice.
 
Zahtjevnom izvedbom prebacivanja iz uloge u ulogu, iz komada u komad, u nastojanjima da karikaturalno utjelove čitavu plejadu Shakespearovih likova, uspjeli su nasmijati virovitičku publiku koja ih je pljeskom nekoliko puta nagradila još za vrijeme izvedbe da bi ih na kraju dugotrajnim aplauzom zvala na višekratni naklon.
 
"U sat i četrdeset minuta, koliko predstava traje, pokušali smo ispričati sva djela velikog pisca, i komedije i tragedije, izjavio je nakon predstave redatelj Dražen Ferenčina.

Scenografiju i plakat predstave potpisuje Dubravko Mataković, kostime je načinila mlada dubrovačka kostimografkinja Anamarija Filipovi-Srhoj, glazbu je skladao Igor Karlić, a lutke izradio Mojmir Mihatov. (Hina)