Preskočite na glavni sadržaj

U ponedjeljak započinje ciklus 'Bersa'

U ponedjeljak, 31. listopada 2016. u 19 sati, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, koncertom 'Bivši učenici, budući kolege', započinje ciklus Bersa. Ulaz na koncert je slobodan.
vrijeme: 31.10.2016.
mjesto: Zadar, Svečana dvorana Sveučilišta
url: http://www.kuzd.hr

Učenici Škole koji su se odlučili za visoko glazbeno obrazovanje, predstavit će se kroz izvedbu djela te pokazati svoj napredak kojeg ostvaruju na muzičkim akademijama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Austriji.

Lucija Paleka, violinistica koja je ove godine upisala Muzičku akademiju u Sarajevu, svirat će uz glasovirsku pratnju Mihovila Buturića, inače studenta orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Violinu će svirati i Ana Ivanov, studentica treće godine na zagrebačkoj Akademiji i to uz pratnju Frančeske Paleke, studentice druge godine muzikologije pri istoj instituciji. Predstavit će se i Linda Primožić, studentica druge godine gitare u Mostaru, Luka Petričić, student druge godine klavira u Zagrebu i Antonija Šoša, studentica pete godine klavira u Splitu. Instrumentalne točke oplemenit će svojim nastupima i dvoje mladih pjevača – tenor Luka Šindija student druge godine pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a koji će pjevati uz glasovirsku pratnju Mihovila Buturića i Angela Katalinić, studentica druge godine pjevanja na Muzičkoj akademiji u Grazu, koja će nastupiti uz glasovirsku pratnju Frančeske Paleke.

Studenti će izvesti djela G. Verdija, F. Liszta, F. Chopina, R. Schumanna, A. Barriosa, P. Tostija i drugih.