Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni mjesec pisanja romana - NaNoWriMo

I ove godine, kao i prijašnjih pet godina, u Booksi će se svake nedjelje u mjesecu studenom okupljati mladi pisci i spisateljice okupljeni oko inicijative National Novel Writing Month/ Međunarodni mjesec pisanja romana.
vrijeme: 06.11.2016. 17:00
mjesto: Knjižni klub Booksa, Martićeva 14d, Zagreb
url: http://booksa.hr/program/nanowrimo-2016-u-booksi
Radi se o inicijativi koja je krenula iz SAD-a, a do danas joj se priključilo više od 600 regija diljem svijeta. Ovo je maratonski spisateljski događaj koji pred sudionike stavlja izazov da u mjesecu studenom napišu prvu verziju romana od najmanje 50 tisuća riječi. Hrvatska se ovoj inicijativi priključila prije pet godina i danas okuplja više od 800 osoba koje su se okušale u pisanju romana. Osim Međunarodnog mjeseca pisanja romana, NaNoWriMo kao neprofitna udruga provodi i The Young Writers Program kojeg sponzorira Amazon, a hvale se i s dosad 250 romana koji su nastali tijekom ove akcije te potom i izdani na tzv. tradicionalan način. Među njima su Voda za slonove Sare Gruen, Noćni cirkus Erin Morgenstern, Vuna Hugha Howeya i ostali.
 
U klubu Booksa mladi pisci i spisateljice okupljat će nedjeljom od 17 sati te zajedno raditi i međusobno si pomagati u nastajanju prvih skica njihovih budućih romana. Svi koji se žele pridružiti prvo se moraju registrirati na internetskoj stranici NaNoWriMo te odabrati regiju Europe: Hrvatska. Sudjelovanje u ovoj akciji je besplatno, a koordinacija akcije za Hrvatsku je Dora Drinovac.

Poveznica na registraciju: https://nanowrimo.org/sign_up