Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanja slikovnice Gladijatori - igraj se i uči!

Arheološki muzej Zagreb poziva na predstavljanje slikovnice 'Gladijatori - igraj se i uči!' koje će se održati u srijedu, 26. listopada, u 12 sati.
vrijeme: 26.10.2016. 12:00
mjesto: Arheološki muzej u Zagrebu, Trg Nikole Šubića Zrinskog 19
Ilustrirana pop-up slikovnica i bojanka kroz priču o povijesti starog Rima i gladijatorskih borbi razvijaju svijest djece mlađeg uzrasta o značaju zavičajne materijalne i duhovne povijesno-kulturne baštine. Slikovnica i bojanka nadovezuju se na vrlo posjećenu manifestaciju Spectacvla Antiqva, odnosno oživljene gladijatorske borbe koje se odvijaju u pulskoj Areni u organizaciji Arheološkog muzeja Istre, Javne ustanove Pula sport i Turističke zajednice Pule. Ova manifestacija, slikovnica i bojanka doprinose revitalizaciji antičkog naslijeđa, jačaju identitet i prepoznatljivosti Pule i Istre na mapi kulturnog turizma te razvijaju brand Pula+heritage.
 
Djelo je domaćih autora, ideju i realizaciju potpisuje Mara Pula, ilustracije su djelo Vibora Juhasa, dizajnerica Ana Berc grafički je oblikovala izdanje, a autorica teksta i koncepta je dr. sc. Milena Joksimović.