Preskočite na glavni sadržaj

Tonko Smokvina u Studiju Moderne galerije

U Studiju Moderne galerije Josip Račić u Zagrebu, danas, 25. listopada, u 19 sati, otvara se samostalna izložba dubrovačkog slikara Tonka Smokvine pod nazivom 'Nemir'. Izložba ostaje otvorena do 7. studenoga.
vrijeme: 25.10.2016. 19,00
mjesto: Zagreb; Studio Moderne galerije Josip Račić, Margaretska 3
url: http://www.moderna-galerija.hr
Izložba ovog umjetnika mlađe generacije obuhvaća akrile na platnu, koje karakterizira ravnoteža između redukcije i apstrakcije, jarki kolorit i osobne asocijacije povezane s njima. Interpretaciju umjetnikovih djela donose dr. sc. Antun Karaman i povjesničar umjetnosti Marin Ivanović, ujedno kustos izložbe.

Ciklus 'Nemir' predstavljen je prvi put prošle godine u dubrovačkoj Galeriji Sebastian. Nadopunjen novonastalim radovima, ove je godine prikazan u Gradskom kulturnom središtu Metković. Nakon zagrebačke, slijede izložbe u Mostaru i Vukovaru.

Tonko Smokvina (Dubrovnik, 1980.) završio je srednju Umjetničku školu "Luka Sorkočević", a slikarstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti diplomirao je 2003. godine u klasi profesora Eugena Kokota. Osim slikarstvom, u okviru kojega je realizirao nekoliko slikarskih ciklusa i niz pojedinačnih radova, bavi se pedagoškim radom. Do sada je izlagao na šesnaest samostalnih i više skupnih izložbi u Hrvatskoj. Živi i radi u Dubrovniku.