Preskočite na glavni sadržaj

Ciklus korejskog filma u Rijeci

Ciklus korejskog filma, u ponedjeljak, 24. listopada, u 20 sati, otvorit će komedija 'Kolektivni izum' u koja prati neuspjeli eksperiment, čovjeka ribu i zavjeru farmaceutskih kompanija. Program provodi Art-kino u suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Republici Hrvatskoj. Ulaz je slobodan na program u cijelosti!
vrijeme: 24.10.2016. 20 h
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/

Nastavak Ciklusa donosi i dramu «Djevojka iz garderobe», romantično-fantastični triler «Vremenski odmetnici», krimić «Besramni» te dramu «Jednosmjerno putovanje». Svi filmovi dolaze s potpisom kompanije CJ Entertainment te je i zabava zagarantirana.
 
Nakon sudjelovanja u kliničkim testiranjima novog lijeka farmaceutske tvrtke, mladog muškarca snađe neočekivana posljedica: mutira u čovjeka-ribu. Njegova djevojka na Internetu objavi priču o njemu te privuče veliku pozornost javnosti i medija. Čovjek-riba s vremenom osvoji simpatije svih i postaje zvijezda, ali nakon čudnog skandala pada u nemilost. Komedija «Kolektivni izum» na repertoaru je Art-kina u ponedjeljak, 24. listopada u 20 sati te u repriznom terminu u utorak u 18 sati.
 
Krimić «Djevojka iz garderobe» na programu je Art-kina u utorak, 25. listopada u 20 sati. U Seoulu 1996. godine netko je ostavio novorođeno dijete u ormariću u podzemnoj željeznici. Dijete je uzeo prosjak, a s deset godina prodano je ženi koju svi zovu Majka. Do svoje osamnaeste godine, sad već mlada djevojka, Il-Young punopravni je član i Majčina desna ruka u vođenju bande koja zarađuje na lihvarenju. Il-Young ne poznaje drugi život osim ovoga u kome je odrasla, pa će najnoviji Majčin zadatak za nju biti veliki i težak izazov.
 
Radnja fantastično-romantičnog trilera «Vremenski odmetnici» smještena je na Staru godinu 1983. i 2015. i prati dva muškaraca, učitelja i policajaca koji bivaju ranjeni i jedva prežive. Uskoro obojica počinju sanjati o životu onoga drugoga, a sve se dodatno zakomplicira kada policajac iz 2015. upozna ženu koja izgleda isto kao i učiteljeva djevojka iz 1983. koja je bila ubijena. Oba muškarca pokušavaju promijeniti tijek događanja da bi sačuvali one koje vole. «Vremenski odmetnici» se prikazuje u srijedu, 26. listopada u 20 sati te u četvrtak u 18 sati.
 
Krimić «Besramni» na repertoaru je Art-kina u četvrtak, 27. listopada u 20 sati te u petak, 28. listopada u 18 sati. Policijski detektiv Jae-gon Jung prati pripadnika mafije, Joon-gila Parka, osumnjičena za ubojstvo. Njegov nekadašnji šef tjera ga da što hitnije riješi slučaj. Detektiv je i sam nestrpljiv, a prihvaća i novčanu stimulaciju za Parkovo uhićenje i to od tvrtke koju je Park pokrao. U trenu kad se sve čini riješenim, uhićenje pođe po zlu i Park pobjegne. Kako bi saznao gdje se krije, Jung se zbližava s Parkovom djevojkom.
 
Krimić «Jednosmjerno putovanje» priča je o četvorici dvadesetogodišnjih prijatelja u neobičnim okolnostima. Sang-Woo priprema se prijaviti u vojsku te s trojicom prijatelja odlazi na dvodnevni oproštajni izlet. Navečer, dok uživaju pijući na plaži, uoče muškarca kako tuče ženu te joj priskoče u pomoć. Ali ta će odluka imati itekakve posljedice... Pogledajte «Jednosmjerno putovanje» u petak u 20 sati te reprizno u subotu u 18 sati.