Preskočite na glavni sadržaj

Dvoje hrvatskih autora na European Script Meetingu u Rigi

Na ovogodišnjoj radionici European Script Meeting koja se održava od 21. do 24. listopada u sklopu 3. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Rigi, sudjeluje dvoje hrvatskih scenarista - Dijana Protić i Zvonimir Munivrana.
vrijeme: 21.10.2016.
mjesto: Latvija; Riga
url: http://www.rigaiff.lv/2016/en/esm-2016/

Dijana Protić u Rigi će raditi na razvoju scenarija za dugometražni dokumentarni film Slikarice (The Painters) koji nastaje u koprodukciji Sintomenta (Hrvatska) i multimedijalnog centra 'Kibla' iz Maribora (Slovenija), dok će Zvonimir Munivrana raditi na razvoju scenarija za dugometražni igrani film Aylan. Tijekom tri dana njihove scenarije će analizirati stručnjaci iz raznih europskih zemalja kroz jedan-na-jedan seanse i sudjelovanje na grupnim radionicama.
 
Također, izvršna producentica dokumentarnog filma Slikarice, Tena Bošnjaković, sudjeluje na međunarodnoj radionici 'Digitalne strategije: financiranje, marketing i distribucija 2.0'   koja se održava u Barceloni od 19. do 23. listopada.  Program ove radionice sufinanciran je sredstvima Kreativna Europa – potprogram MEDIA.
 
Izvor: HAVC