Preskočite na glavni sadržaj

Veliki autorski koncert maestra Siniše Leopolda

Veliki autorski koncert maestra Siniše Leopolda uz 70. obljetnicu rada Centra tradicijske kulture Varaždin održat će se u petak, 21. listopad 2016. u 19:30 sati u HNK u Varaždinu. Na koncertu će osim tamburaškog orkestra HRT-a i tamburaškog orkestra CTK Varaždin nastupiti i vokalni solisti Đani Stipaničev, Valentina Geci Koren, Matija Boršćak, ženski vokalni sastav Fijolice i Klapa Marof.
vrijeme: 21.10.2016.
mjesto: Varaždin

Obilježavanje 70. godišnjice nekadašnjeg KUD-a „Vilko Jurec“, KUD-a „Varteks“ a današnjeg Centra tradicijske kulture Varaždin započinje velikim autorskim koncertom maestra Siniše Leopolda koji će se održati 21. listopada s početkom u 19.30 u gledalištu HNK u Varaždinu.

Siniša Leopold,  hrvatski skladatelj, glazbeni pedagog i šef-dirigent jedinog profesionalnog tamburaškog orkestra u Svijetu ove godine slavi 30 godina svojeg umjetničkog rada. Dugi niz godina surađuje sa tamburaškim orkestrom CTK Varaždin za koji je napisao desetak koncertnih praizvedbi. Upravo je to bio i po vod da s e krene u organizaciju koncerta na kojem će biti izvedena najpoznatija djela i obrade ovog velikog poznavatelja i stručnjaka u tamburaškoj glazbi.