Preskočite na glavni sadržaj

Počele prijave na 3. Production In Pulske filmske tvornice

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na treći trodnevni Production In - maraton izrade dokumentarnog filma, koji će biti održan od 21. do 23. listopada u Pučkom otvorenom učilištu u Pazinu. Prijave je potrebno poslati do 18. listopada 2016.!
vrijeme: 21.10.2016.
prijava: 18.10.2016
mjesto: Pazin
url: http://www.pulskafilmskatvornica.hr

Besplatnu intenzivnu radionicu namijenjenu mladim osobama od 15 godina na više, sa ili bez prethodnog iskustva u izradi filma, vodit će producent i montažer Marko Zdravković-Kunac, fotograf i snimatelj Borna Elwazir te montažer i snimatelj Martin Bastjanić. Cilj je realizirati deset kratkometražnih autorskih dokumentaraca na temu „Slike grada“ (njegovi ljudi, gradske znamenitosti ili skrivena mjesta, događaji...).
 
Production In je mjesto na kojemu autori stavljaju na kušnju svoje umijeće, a sastoji se od tri dijela - razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže. Sudjelovanje je ograničeno na deset polaznika koji će vlastiti film razvijati putem individualnog mentorstva te na zajedničkim sastancima. Uz prijavnicu koju možete pronaći ovdje potrebno je poslati do 18. listopada i kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o ideji za film.

Production In je zanimljiv i maštovit način proizvodnje kratkog filma “from script to screen”. Prva dva izdanja radionice održana su na festivalu Dani Veloga Jože u Motovunu, gdje je realizirano ukupno 16 igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova.
 
Organizatori 3. Production In-a su Pučko otvoreno učilište i Pulska filmska tvornica, a financijski ga podupiru Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.