Preskočite na glavni sadržaj

Književna nagrada Zvonimir Milčec uručena Peri Kvesiću

Jučer je na prigodnoj svečanosti u centru Zagreba, u kafiću Kik Milčec, kojeg je sam Milčec otvorio još davne 1995. godine za ljubitelje kulture, književnosti i Zagreba, književniku Peri Kvesiću uručena Književna nagrada Zvonimir Milčec za urbanu književnost. Ovu nagradu ustanovio je Gornjogradski književni festival i obitelj Milčec i ove je godine dodijeljena po prvi put.
vrijeme: 10.10.2016.
url: https://radiogornjigrad.wordpress.com/2016/10/09/knjizevna-nagrada-zvonimir-milcec-urucena-peri-kvesicu/
Peri Kvesiću nagradu je uručio poznati književnik Alojz Majetić, dugogodišnji Milčecov prijatelj. Rekao je kako bi o Milčecu i Zagrebu mogao pričati danima te kako je zaslužuju svi, naime i Kvesić i Milčec i Zagreb. Marijan Grakalić, voditelj Gornjogradskog festivala istakao je kako se uručenjem nagrade Peri Kvesiću ispravljaju neki prijašnji propusti naše književne situacije jer je Kvesić značajan generacijski i zagrebački autor. Kvesić se u svojoj zahvali osvrnuo na to kako mu je ovo druga i posebno važna književna nagrada, te da je prije bio za književnost nagrađen nagradom 7. Sekretara SKOJ-a.

Književna nagrada Zvonimir Milčec osim priznanja kojeg pisci dodjeljuju piscima sastoji se od skulpture lule Zvonimira Milčeca koju je napravio akademski kipar Alen Novoselec, skulpture Oskarovka akademskog kipara Petra Hranuellija i prigodne diplome. Ujedno, ona je izraz i zajedništva umjetnika koji vole Zagreb i pisanu riječ.