Preskočite na glavni sadržaj

Premijera komedije 'Shakespeare Pir' u Vinkovcima

Premijernom izvedbom komedije 'Shakespeare Pir', u režiji Dražena Ferenčine nastaloj u koprodukciji s Kazalištem Virovitica, u petak je označen početak 15. kazališne sezone vinkovačkog Gradskoga kazališta 'Joza Ivakić'.
vrijeme: 07.10.2016.
mjesto: Vinkovci; Gradsko kazalište Joza Ivakić, Hrvatskih žrtava 2
url: http://www.kazaliste-vinkovci.hr/

Predstava "Shakespeare Pir” na scenu vinkovačkog kazališta, a početkom studenoga premijerno će je vidjeti i Virovitičani, postavljena je u prigodi obilježavanja 400. obljetnice smrti Williama Shakaespearea i donosi presjek Shakespearovih komedija.
 
Kroz brze izmjene prizora i glumačku igru Igora Goluba, Sare Lustig, Monike Lanšćak, Vladimira Andrića, Gorana Košija i Gorana Vučka, redatelj predstave Dražen Ferenčija pokušao je tragedije i komedije, povijesne drame i sonete Williama Shakespearea približiti publici.
 
"Jako sam zadovoljan prijemom na koji je ova predstava naišla kod publike. Pokušali smo u sat i četrdeset minuta, koliko predstava traje, ispričati sva djela Shakespearea, i komedije i tragedije i nadam se da smo u tome i uspjeli na dobar način", izajvio je nakon predstave redatelj Dražen Ferenčina pohvalivši glumačku postavu, ali publiku koja je u nekoliko navrata, više nego zadovoljna viđenim, izvela glumce na bis.
 
Scenografiju i plakat predstave potpisuje kultni strip autor Dubravko Mataković, kostime je načinila mlada dubrovačka kostimografkinja Anamarija Filipovi-Srhoj, a glazbu Igor Karlić. (Hina)