Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK 2016

Četvrto izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2016 održat će se 17. i 18. studenog 2016. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu te predstaviti brojne aktualnosti iz područja autorskih prava i kulturnih i kreativnih industrija.
vrijeme: 17.11.2016.
mjesto: Muzej suvremene umjetnosti Zagreb
url: http://www.makk.hr/web/hr/
U organizaciji službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo HDAP-ALAI, konferencija će i ove godine predstaviti brojne aktualnosti iz područja autorstva i autorskih prava te zanimljive trendove kulturne i kreativne industrije u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ovogodišnji MAKK, 17. studenog, ugostit će predstavnike europskih sestrinskih društava HDS ZAMP-a – franuski SACEM će, u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj, predstaviti aktualnosti vezane uz jedinstveno digitalno tržište (digital single market) čije će skoro predstavljanje na području EU imati velikog utjecaja na kreativce, ali i konzumente kreativnog sadržaja online.
Njemačka GEMA rekla je “stop!” video platformi YouTube – što to znači za njemačku glazbu, ali i svjetski repertoar u Njemačkoj te koliko se ta odluka pokazala dobra za autore glazbe razgovarat će se s predstavnicima njemačkog društva za kolektivno ostvarivanje prava.

Uz međunarodne stručnjake, na panel diskusijama i prezentacijama ovogodišnjeg MAKK-a sudjelovat će poznati domaći, ali i regionalni kreativci iz područja glazbe, filma i izvedbenih umjetnosti kao što su Tonči HuljićDarko RundekAleksnadra KovačIgor Barberić i drugi.

Drugi dan MAKK-a, 18. studenog, bit će posvećen programu Hrvatskog društva za autorsko pravo HDAP-ALAI i zanimljivim panel diskusijama i predavanjima iz autorsko-pravne perspektive.

Službeni program konferencije i kompletan popis govornika bit će uskoro objavljeni na službenim web stranicama, a sadržaj MAKK-a možete pratiti i na društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru.