Preskočite na glavni sadržaj

Sjećanja Krležinih suvremenika: Eduard Galić u razgovoru s Goranom Matovićem

U srijedu 5. listopada u 18 sati u Krležinom domu, u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže, Muzej grada Zagreba prema zamisli Gorana Matovića priređuje novi program Sjećanja Krležinih suvremenika u kojemu sudjeluje veliki filmski i televizijski redatelj i scenarist Eduard Galić.
vrijeme: 05.10.2016. 18:00
mjesto: Krležin Gvozd 23, Zagreb
url: http://tinyurl.com/gt4s3qh
Smatra ga se za najproduktivnijeg hrvatskog redatelja. Stvarateljska mu je karijera duga preko 45 godina. Režirao je brojne televizijske drame, televizijske serije, dokumentarne filmove, tri igrana filma i 100 raznih televizijskih forma.
 
Nakon sjajnih Sjećanja Krležinih suvremenika koja su priredili Predrag Matvejević, Velimir Visković, Bora Ćosić, Željko Senečić, Marija Ujević Galetović, Slavko Goldstein, Irena Vrkljan i Branislav Glumac memorijski niz nastavljamo s Eduard Galić koja se u autentičnom prostoru Krležinog doma sjeća susreta s Krležom.
 
Program se filmski snima kao trajni dokument o Krleži i njegovim suvremenicima. Krleža pripada prošlosti, ali i budućnosti. On je most što veže svjetove i vremena, pa kao takav može biti orijentir, mjera i kriterij našeg trajanja na ovom prostoru.
 
Nakon Eduarda Galića planiramo ugostiti u Krležinom domu Georgija Para, Antuna Vrdoljaka, Boru Krivokapića, Zlatka Boureka, , Matu Lončara, Ivu Štivičića, Radu Šerbedžiju, Mani Gotovac, Nevu Rošić, Tonka Lonzu, Laticu Ivanišević, Josipa Vaništu, Stanka Lasića, Igora Mandića, Josipa Šentiju…