Preskočite na glavni sadržaj

Promocija časopisa za plesnu umjetnost - Kretanja 25

Nakladnik Hrvatski centar ITI i uredništvo časopisa Kretanja pozivaju sve zainteresirane na promociju Kretanja, jedinog časopisa za plesnu umjetnost u Hrvatskoj. koja će se održati u petak, 7. listopada u 19.30 sati, u Knjižari Ljevak na Trgu bana Josipa Jelačića 17.
vrijeme: 07.10.2016. 19:30
mjesto: Trgu bana Josipa Jelačića 17, Zagreb
Prvi broj Kretanja tiskan je 2002. i otad izlazi dvaput godišnje kao samostalan broj ili dvobroj. Redakcija Kretanja odlučila je od dvobroja 23/24 časopis kontinuirano tiskati dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku. Razlog je tomu to što je sadašnja hrvatska plesna praksa postala vidljivim dijelom europske umjetničke plesne scene, a s druge su strane povijest hrvatske plesne scene i teorijska refleksija o njoj gotovo posve nepoznati europskim gledateljima/čitateljima. Komunikacijom i dinamičnijim i frekventnijim dijalogom s međunarodnim gledateljima i čitateljima putem dvojezičnog izdanja jača se vidljivost i čitljivost najpropulzivnijih ostvarenja hrvatske plesne prakse i teorije.
 
Katja Šimunić, glavna urednica Kretanja, ističe da je u središtu zanimanja aktualnih Kretanja br. 25, pitanje: što predstavu čini suvremenom i plesnom? Na primjerima hrvatske aktualne plesne prakse odgovore, razmišljanja i protupitanja na tu temu daju Pavle Heidler, Ivana Slunjski, Iva Nerina Sibila, Maja Đurinović, Mira Muhoberac i Katja Šimunić. Vizualni identitet časopisa potpisuje Nada Dogan, a izdavač je Hrvatski centar ITI pod vodstvom Željke Turčinović.
Časopis će predstaviti teatrolog Darko Lukić i uredništvo Kretanja.