Preskočite na glavni sadržaj

Premijera mjuzikla 'Roko, Roko, tatino oko'

'Roko, Roko, tatino oko' mjuzikl je za djecu i mlade splitskog autorskog dvojca Nele Bujas Luketić i Jelene Bosančić, u produkciji Glazbene škole Josipa Hatzea. Premijerna izvedba bit će upriličena 7. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.
vrijeme: 07.10.2016.
mjesto: Split, HNK
url: http://www.gsjh.hr/

U izvedbi sudjeluje 70-ak djece koja pjevaju, glume i plešu te po prvi put u Hrvatskoj i sviraju okupljeni u orkestar sastavljen isključivo od tinejdžera pod vodstvom dirigenta Jure Bučevića. Scena HNK Split će ovom prigodom postati prostor mašte i igre gdje vrijede druga pravila.

Radnja mjuzikla:

Roko, desetogodišnji dječak, mangup kakvog ima svaka splitska ulica, jednog dosadnog petka poslijepodne odluči nacrtati planet Kaoka, savršeni svijet u kojem nema brige ni pravila i u kojem se ništa ne radi: “… nema blitve ni špinata, nema vike, nema strke, nema vječne buke, frke…“. Ideja je pobjeći u taj uzbudljivi prostor Rokove mašte, gdje su oceani shakea i sladoledne plime, s četvero najboljih prijatelja. Oni su fantastična petorka s određenim super moćima, ali im se plan bijega izjalovio kada je Tužibaba Toni doznao za njega. Djeca ipak uspijevaju otići, ali u nešto proširenom sastavu. Nakon susreta s interesantnim likovima čokoladnog svijeta kao što su divovska gusjenica, robot ili magarac Koki, junaci priče počinju shvaćati i nedostatke planeta Kaoka…

Video projekcije i animacije, za koje su zaslužni Darko Škrobonja, Ivan Radović, Dragan Kovačević i Antea Ratković, gledatelje će uvesti u dječji svijet mašte. 

Premijera mjuzikla održat će se 7. listopada 2016. godine, s početkom u 20 sati, nakon koje će uslijediti još dvije reprizne izvedbe, 10. i 11. listopada u 19.30 sati. 

www.facebook.com/glazbenahatze