info - vizualne umjetnosti


izložba

Izložba slika Vice Tomasovića u Galeriji Koprivnica

U petak, 22. rujna 2017. u 19 sati, u Galeriji Koprivnica Muzeja grada Koprivnice otvara se izložba slika 'Ex nihilo'' akademskog slikara Vice Tomasovića. Ciklus slika ''Ex nihilo'' nastao je između 2014. i 2017., a predstavljen je na više skupnih i samostalnih izložbi, od kojih posebno treba istaknuti pojavljivanje na Zagrebačkom salonu mladih 2016. godine. 
 
izložba

Izložba 'Natura et cultura'

U Izložbenom salonu 'Izidor Kršnjavi' u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD) u Zagrebu ovog se petka, 15. rujna u 19 sati, otvara izložba pod nazivom Natura et cultura. Riječ je o međunarodnoj grupnoj izložbi udruge PowerProgressiveArt koja okuplja deset umjetnika iz Hrvatske, Austrije i Velike Britanije.
 
radionica, kolonija

Likovno-edukativni program Moderne galerije za rujan 2017.

Tijekom rujna, u Modernoj galeriji u Zagrebu održavat će se likovne, kiparske i slikarske radionice... Dob polaznika je neograničena. Prijave su u tijeku.
 
izložba

Ivan Prtenjak: Ab ovo

Otvorenje izložbe Ivana Prtenjaka pod nazivom Ab ovo održat će se u MSU galeriji u Zagrebu, u utorak, 26. rujna 2017. u 20 sati. Izložba će se moći pogledati do 15. listopada o.g.
 
izložba

Skupna izložba 'Žena – trudnica – majka'

Unutar godišnje programske koncepcije Galerije Vladimir Bužančić pod nazivom Tijelo i um osmišljena je i skupna problemska izložba pod nazivom Žena – trudnica – majka: zelene sfere i nekropolitike koja se otvara 19. rujna u 19 sati.  
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Creative and Tech School 'Projector', Ukrajina

Kreativna i tehnološka škola 'Projector' iz Kijeva bavi se grafičkim dizajnom, digitalnim marketingom, produkt menadžmentom, programiranjem kao i vođenjem coworking prostora. Projector traži partnere, prvenstveno među fakultetima ili školama, za interdisciplinarni projekt u sklopu programa Kreativna Europa potprogram Kultura u kategoriji projekata suradnje, a u području grafičkog dizajna i vizualnih umjetnosti.
 
izložba

Izložba Marijane Pende u Puli

U petak, 15. rujna 2017. u 20 sati, u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre održat će se otvorenje izložbe dubrovačke umjetnice Marijane Pende pod nazivom Objekti, Instalacije, ambijent... 
 
izložba

Izložba Nives Kavurić Kurtović u Zlatom ajngelu

Izložba Nives Kavurić Kurtović (1938. - 2016.) održava se u galeriji Zlati ajngel od 14. rujna do 8. listopada 2017.
 
izložba

Izložba 'Glavatari - Zoo Zid: za suvremene lovce na kreativno'

Izložba 'Glavatari - Zoo Zid: za suvremene lovce na kreativno' održat će se u Etnografskom muzeju u Zagrebu od 14. rujna do 8. listopada 2017. Izložba će predstaviti eko-art radove Ane Grzunov.
 
festival

SUFFEST 2017. - Suvremene umjetničke forme

Nakon desetogodišnje stanke, vraća se SUFFEST. Festival suvremenih umjetničkih formi provodi udruga K.V.A.R.K. u suradnji s međunarodnom umjetničkom platformom Centar zvuka, margina tišine koja povezuje umjetnike iz Kolumbije, Švicarske i Hrvatske, a neki od njih predstavit će svoje radove u Križevcima.  
 
izložba

'Između tišina' - međunarodna izložba gluhih i nagluhih umjetnika u Rovinju

U Rovinju je otvorena peta međunarodna izložba gluhih i nagluhih umjetnika iz naše zemlje te Italije, Francuske, Rusije, Poljske, Južne Koreje i Irana. Izložba slika, skulptura i fotografija postavljena je u Mulimedijalnom centru u Rovinju.
 
izložba

4. Bijenale slikarstva

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika, u popularnom Meštrovićevom paviljonu, 20. rujna 2017. otvara se četvrto izdanje značajne kulturne manifestacije, Bijenale slikarstva, koje će trajati sve do 29. listopada.  
 
izložba

Izložba skulptura Mladena Zulima

Izložba skulptura Mladena Zulima, u organizaciji Združenih artista Trogir, održava se u atriju Muzeja grada Trogira od ponedjeljka, 11. rujna do srijede, 20. rujna 2017. godine.  
 
nagrada

Hanibal Salvaro nagrađen u Italiji

Hanibal Salvaro je nagrađen sa Zlatnom plaketom i nagradom Premio 'Carriera' (tj. za životno djelo), na 39. Međunarodnom konkursu umjetničke keramike u Gualdo Tadinu (Italija), koji je otvoren 2. rujna 2017. i traje do 15. siječnja 2018.
 
izložba, predstavljanje

Gostovanje hrvatskih likovnih umjetnika u Pafosu - Gradu kulture 2017.

Međunarodna izložba ilustracija Voli me / Ne voli me na kojoj izlaže petnaest hrvatskih likovnih umjetnika bit će svečano otvorena 20. rujna ove godine u Pafosu /Cipar (Grad kulture 2017.).   
 
izložba

Vasko Lipovac – Retrospektiva

U Galeriji Klovićevi dvori u četvrtak, 14. rujna 2017. godine, otvara se velika retrospektivna izložba uglednog hrvatskog umjetnika Vaska Lipovca koja će biti postavljena do 7. siječnja sljedeće godine.
 
izložba

Ante Kuštre: The the end

Izložba 'The the end' umjetnika Ante Kuštre otvara u srijedu, 13. rujna u splitskom Salonu Galić, a može se razgledati do 26. rujna 2017.       
 
izložba

Lana Ključarić: Tragovi

U organizaciji Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku u četvrtak, 14. rujna 2017. u 19 sati, bit će otvorena izložba radova Lane Ključarić pod nazivom 'Tragovi'. 
 
izložba

Bruno Mascarelli izlaže u Galeriji Muzeja grada Rovinja

U ponedjeljak, 12. rujna 2017. u 19 sati, u Muzeju grada Rovinja - Rovigno predstavit će se sa svojom samostalnom izložbom naslovljenom 'Pariški opus' rovinjski umjetnik Bruno Mascarelli. 
 
izložba

'Branitelji u ratu – umjetnici u miru' - izložba u Vinkovcima

U galeriji Gradskog kazališta 'Joza Ivakić' Vinkovci, u ponedjeljak 11. rujna 2017. u 20 sati, otvara se izložba slika 'Branitelji u ratu – umjetnici u miru', u organizaciji Udruge Braniteljice Domovinskog rata VSŽ. 
 
izložba

Izložba u sklopu Tjedna mađarske umjetnosti

U sklopu Tjedna mađarske umjetnosti, u subotu 9. rujna 2017., u Galeriji Kazamat u Osijeku s početkom u 18 sati, otvara se izložba profesora Likovnoga odsjeka Umjetničke akademije Sveučilišta u Pečuhu.
 
izložba

Nikolina Šimunović: 'Jedno ljeto u gradu'

U Studiju Moderne galerije 'Josip Račić' u Zagrebu, u srijedu 13. rujna u 20 sati, otvara se izložba dubrovačke slikarice Nikoline Šimunović. Izložba će zagrebačkoj kulturnoj javnosti predstaviti četrnaest umjetničinih slika u kombiniranoj tehnici nastalih u posljednje dvije godine, a može se razgledati do 24. rujna. 
 
izložba

Franjo Klopotan: Slike i crteži

U Galeriji Vladimir Filakovac, u ponedjeljak 11. rujna u 19 sati otvara se izložba slika i crteža Franje Klopotana. Izložba ostaje otvorena do 28. rujna 2017.
 
izložba

Dvije samostalne izložbe u galeriji Fonticus

Gradska galerija Fonticus Grožnjan predstavlja dvije samostalne izložbe: Diane Herrera: Ambulantes i Jelene Kovačić: Transkripti doživljaja. Izložbe se otvaraju u subotu, 9. rujna u 20 sati. 
 
izložba

Jure Labaš - Oblici antioblika

Otvorenje izložbe Jure Labaša Oblici antioblika održat će se u subotu, 9. rujna 2017. u 19 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, Zbirke u pokretu, 3. kat. Izložba će predstavlja nove serije radova umjetnika koji je na hrvatskoj likovnoj sceni prisutan više od pola stoljeća.  
 
izložba

Izložba Ane Hušman 'Pripreme za film'

U Galeriji umjetnina u Splitu u utorak navečer otvorena je samostalna izložba Ane Hušman 'Pripreme za film'. Kustosica izložbe je Ivana Meštrov. 
 
izložba

Mrdjan Bajić: Opet i ponovo

Izložba Mrdjan Bajić / opet i ponovo održat će se u Galeriji Kula u Splitu od 7. rujna do 7. studenoga 2017. Otvorenje izložbe bit će upriličeno u četvrtak u 20 sati.
 
izložba

Izložba Bezglasne invencije - Antun Augustinčić / Božidar Pejković

U četvrtak, 7. rujna 2017. godine u 20 sati, u Galeriji Emanuel Vidović u Splitu, otvorit će se izložba 'Bezglasne invencije - Antun Augustinčić / Božidar Pejković'.  
 
izložba

Izložba 'Into Thin Air' u Galeriji SC

Otvorenje izložbe 'Into Thin Air' održat će se u utorak, 5. rujna 2017. u zagrebačkoj Galeriji SC u 20 sati. Izložba je otvorena do 20. ovoga mjeseca.
 
izložba

Sara Zidarić: Nepoznati autoportreti

U ponedjeljak, 4. rujna 2017. u 20 sati, u Galeriji CEKAO u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb otvara se prva izložba nakon ljetne pauze – Sara Zidarić: 'Nepoznati autoportreti', koja će se moći pogledati do 23. rujna o.g. 
 
izložba

Izložba Davora Konjikušića - Autocesta/Highway

U utorak, 5. rujna 2017. u 18 sati, u Galeriji Šira u Zagrebu otvara se samostalna izložba Davora Konjikušića pod nazivom 'Autocesta/Highway'. Izložba će se moći pogledati do 25. rujna o.g.
 
festival

HVAR for ART IV - Rethink, Remix, Recycle

Četvrto izdanje otočnog festivala umjetnosti HVAR for ART održat će se u periodu od 07. do 10. rujna 2017. na nekoliko gradskih lokacija u Hvaru. Festival otvara koncert Rundek Carga Tria 7. 9. na Hvarskoj Venerandi.
 
izložba

Izložba studentskih radova u Galeriji SKC

U petak, 1. rujna 2017. s početkom u 19 sati, u riječkoj Galeriji SKC (Palach), održat će se otvorenje Izložbe studentskih radova studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izložba će se moći pogledati do 8. rujna o.g.
 
natječaj

Stipendije Švicarske Konfederacije u ak. god. 2018./2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Agencija za mobilnost i programe EU, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2018./2019. Između ostalih dodjeljuju se i stipendije za umjetničke smjerove...
 
najave

Fedor Fischer - razgovor s umjetnikom

Razgovor s umjetnikom Fedorom Fischerom održat će se u subotu, 2. rujna 2017. u 11:30 sati, u Galeriji Bačva u Zagrebu, u sklopu njegove izložbe 'Collapse'. Razgovor će voditi kustos i likovni kritičar Feđa Gavrilović.  
 
izložba

4. trijenale autoportreta 'Pojam o sebi'

Otvorenje izložbe - 4. trijenale autoportreta 'Pojam o sebi' bit će upriličeno u Galeriji Prica, POU Samobor, 5. rujna 2017. u 20 sati. Radovi će se moći pogledati do 8. listopada 2017.  
 
izložba, predstavljanje

Mersiha Merdžanović: Izložba i predstavljanje

U četvrtak, 31. kolovoza 2017. u 20:00 sati, u programu 'Druženje s umjetnicima' Gradske radionice, Pula, akademska grafičarka Mersiha Merdžanović iz Sarajeva predstavit će svoje recentne radove kao i stvaralački proces kojim nastaju. 
 
izložba

Zdravko Milić: Radovi 1981. – 2017.

Izložba Zdravka Milića - Radovi 1981. – 2017. otvara se u četvrtak, 31. kolovoza 2017. u 20 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci.
 
izložba

'Sanjala sam neka daleka prostranstva' - izložba Tatjane Politeo

Nakon kraće ljetne stanke Sveučilišna galerija 'Vasko Lipovac' u Splitu otvara vrata izložbom 'Sanjala sam neka daleka prostranstva' akademske slikarice Tatjane Politeo. Otvorenje izložbe održat će se u utorak 29. kolovoza 2017. u 19 sati.
 
izložba

Muzej Mimara najavljuje izložbu 'Styrian Art goes Zagreb'

U srijedu, 6. rujna 2017. u 19 sati, u Muzeju Mimara otvara se izložba 'Styrian Art goes Zagreb' koja će predstaviti radove suvremenih umjetnika iz Štajerske. Izložba će se moći pogledati do 21. rujna 2017.  
 
izložba, predstavljanje

Otvorenje izložbe 'Tradicija u suvremenosti' u Zagrebu

U galeriji Kristofora Stankovića u Zagrebu, 1. rujna 2017. u 19 sati otvara se međunarodna izložba Tradicija u suvremenosti, koja će se moći pogledati do 8. rujna. 
 
predavanje, tribina

Umjetnici Christoph Wachter i Mathias Jud u Filodrammatici

Razgovor s nagrađivanim švicarskim umjetničkim dvojcem kojeg čine Christoph Wachter i Mathias Jud, pod nazivom “...” arheologija tišine u digitalnom dobu, održat će se u riječkoj u Filodrammatici, u utorak 29. kolovoza, s početkom u 20 sati.
 
izložba, predstavljanje

Gordana Špoljar Andrašić - memorabilijar

Otvorenje izložbe i predstavljanje umjetničke knjige - memorabilijar samostalne umjetnice Gordane Špoljar Andrašić održat će se 25. kolovoza 2017. u Muzeju grada Koprivnice, s početkom u 19.30 sati. 
 
izložba

Izložba Brigitte Brand: Images from Novigrad

Izložba radova Brigitte Brand otvara se u novigradskom Muzeju Lapidarium, 26. kolovoza u 21 sat. Izložba ostaje otvorena do 23. rujna o.g.    
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – POINT Cultural Hub, Rumunjska

POINT Culture Hub žele biti partner na projektima suradnje iz programa Kreativna Europa koje su inicirale i prijavile druge organizacije iz područja glazbe, kazališta, vizualnih umjetnosti, filma, mode, dizajna, plesa, te koji uključuju specifične akademije, performanse i mlade umjetnike...
 
izložba

Izložba Nikole Vrljića: Odbjegli

U četvrtak 24. kolovoza u 20.30 sati u Muzeju Grada Kaštela u kaštelu Vitturi otvorit će se izložba 'Odbjegli' mladog zagrebačkog kipara Nikole Vrljića. 
 
natječaj, poziv za podnošenje

Poziv na iskaz interesa za sukreiranjem međunarodne distribuirane mreže glitch art događanja

Umjetnička organizacija 'Format C' poziva sve organizacije i neformalne inicijative na neobvezujuć iskaz interesa za ugošćivanjem lokalnih, regionalnih i međunarodnih autora i autorica koji se bave raznolikim umjetničkim/medijskim praksama u širokom području digitalnog glitch stvaralaštva. 
 
izložba

Tea Bičić izlaže u Labinu

U Galeriji Alvona u Labinu, u petak 25. kolovoza 2017. u 21 sat, Tea Bičić predstavlja samostalnu izložbu - Karbon ili askeza forme. 
 
izložba

Marko Tadić: Crtež na margini / konstrukcije i frakcije

Ciklus izložbi pod nazivom 'U gostima kod Hegedušića' u 2017. godini završava izložbom Marka Tadića pod nazivom 'Crtež na margini: konstrukcije i frakcije'. Otvorenje izložbe će se održati u petak, 25. kolovoza 2017. u 20 sati, u prostoru galerije Krsto Hegedušić u Petrinji. 
 
izložba

Izložba radova AiR Kuberton u Galeriji Rigo

Izložba radova AiR Kuberton otvara se u novigradskoj Galeriji Rigo 24. kolovoza 2017. u 21 sat. Izložba ostaje otvorena do 17. rujna o.g.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu