info - glazba


predstavljanje

Hrvatska klavirska glazba u Španjolskoj

U četvrtak 26. listopada u Madridu će se održati konferencija i koncert na kojem će hrvatski klavirski duo D&B kojeg čini bračni i umjetnički par Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek predstaviti djela hrvatskih skladatelja za klavir solo i klavir četveroručno.  
 
koncert

Kreće nova sezona gudačkog kvarteta Sebastian

Prvi koncert 16. sezone gudačkog kvarteta Sebastian u Lisinskom održat će se u ponedjeljak, 23. listopada 2017. u 20 sati.  
 
koncert

Autorski koncert Ive Josipovića

Hrvatsko društvo skladatelja i Cantus najavljuju autorski koncert Ive Josipovića u povodu 60. rođendana u četvrtak, 26. listopada, u 20 sati, u Muzeju Mimara.
 
koncert

'Četiri godišnja doba za tri klavira' u splitskom HNK

Trio renomiranih pijanista Matej Meštrović, Matija Dedić i Hakan Ali Toker, kojima će se pridružiti poseban gost, američki pijanist i skladatelj Matthew Mayer, u splitskom će Hrvatskom narodnom kazalištu u srijedu, 18. listopada s početkom u 20 sati, nastupiti na koncertu Četiri godišnja doba za tri klavira na kojem će izvesti četiri najpopularnija koncerta Antonija Vivaldija. 
 
festival

miCROfest u Zagrebu

miCROfest je međunarodni festival mikrotonalne glazbe – sve one glazbe koja sadrži intonacijske sustave kakve ne možemo čuti unutar danas dominantnog načina ugađanja instrumenata, a održava se 27. i 28. listopada 2017. u Zagrebu, u prostorima Teatra &TD. 
 
koncert

Prvi koncert nove sezone Hrvatskog baroknog ansambla

Prvi koncert sezone 2017./2018. Hrvatskog baroknog ansambla pod nazivom Telemannia 4 održat će se u nedjelju, 22. listopada 2017. u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, s početkom u 20 sati.  
 
natječaj

11. Imagine Croatia - predselekcija za Zagreb i Zagrebačku županiju

Za nastup u finalu Imagine Festivala u Zagrebu organizira se predselekcija za Zagreb i Zagrebačku županiju - u nedjelju, 12. studenoga 2017. u zagrebačkom Klubu hrvatskih glazbenika SAX.  
 
obavijest

Prijem novih članova u amaterske ansamble HGZ-a

Hrvatski glazbeni zavod poziva sve zainteresirane građanke i građane koji se žele aktivno baviti klasičnom glazbom i jazzom da se pridruže HGZ-ovim amaterskim ansamblima: Društvenom orkestru, Društvenom jazz orkestru: Big Bandu, Društvenom komornom ansamblu i Društvenom zboru. 
 
natječaj, audicija

Audicija za pjevače u zboru HRT-a (vanjske suradnike)

Audicija za vanjske suradnike Zbora HRT-a za dionice tenora i basa održat će 16. studenog 2017. godine u Zagrebu. Prijave se primaju do 9. studenog 2017.
 
koncert, najave

'Lisinski u Guvernerovoj palači': Četiri saksofona, Bach i Papandopulo 26. listopada

Koncertni ciklus 'Lisinski u Guvernerovoj palači', prvi koji zagrebačka Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog izvodi izvan Zagreba, predstavit će u riječkoj Guvernerovoj palači 26. listopada Papandopulo kvartet, najpoznatiji kvartet saksofonista u Hrvatskoj koji će tom prilikom izvoditi djela Johanna Sebastiana Bacha, Borisa Papandopula i Eugènea Bozze, u posebnim aranžmanima za kvartet saksofona.  
 
koncert

17. dani glazbe Miroslava Miletića

Ovogodišnji 17. dani glazbe Miroslava Miletića održavaju se 18. i 20. listopada i u Sisak dovode dvije glazbene zvijezde: Martinu Filjak, jednu od najboljih i u svijetu najtraženijih hrvatskih pijanistica, i sjajnog hrvatskog gitarista zavidne međunarodne reputacije - Srđana Bulata.
 
koncert

4. Glazbeni memorijal 'Adalbert Marković'

U nedjelju, 15. listopada 2017. godine u 20 sati, u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu tamburaški orkestar Tamburaškog društva 'Gaj' iz Zagreba organizira koncert pod nazivom 4. Glazbeni memorijal 'Adalbert Marković'.  
 
koncert

Kreće ciklus Komornih koncerata u Zajcu

Riječki klavirski trio svojim će koncertom u subotu, 14. listopada 2017., otvoriti ovosezonski ciklus Komorni koncerti u Zajcu.  
 
koncert

Koncertno gostovanje nizozemskog zbora Musica vocale u Splitu i Šibeniku

Nizozemski zbor Musica Vocale, s dugom i priznatom reputacijom djeluje više od četrdeset godina, a u listopadu gostuje po prvi put u Hrvatskoj. Koncert će održati u Šibeniku, u četvrtak 19. listopada 2017. u 20h, u katedrali sv. Jakova, te u Splitu, u petak 20. listopada 2017. u 20h, u katedrali sv. Duje.
 
koncert

Orgulje & prijatelji - Musica francese (humanitarni koncert)

U sklopu glazbenog ciklusa 'Orgulje & prijatelji', u petak 20. listopada u 19.30 sati, u župnoj crkvi Bezgrješnog srca Marijina na zagrebačkom Jordanovcu, održat će se humanitarni koncert Musica francese. Nastupit će orguljašica Ljerka Očić i violončelistica Jelena Očić.
 
koncert, djeca, mladi

HGZ: Edukativni koncerti za djecu i mlade

Hrvatski glazbeni zavod 19. i 20. listopada započinje svoju novu sezonu posebnim programom edukativnih koncerata.
 
festival

Objavljen cijeli program festivala Reflektor

'A Place To Bury Strangers' pridružuju se bendu 'Triggerfinger' na koncertu u Tvornici kulture 5. studenog, a u sklopu festivala Reflektor publika će moći uživati u nekoliko koncerata tijekom studenog na dvije lokacije u Zagrebu, u Tvornici kulture i klubu KSET.
 
projekcija, koncert

Premijera dokumentarnog filma 'Ludi za Makedonijom' i koncert etno skupine Ezerki & 7/8

U srijedu, 18. listopada, priznata etno skupina Ezerki & 7/8 priprema veliki koncert u KD Vatroslava Lisinskog. Povod je premijera dokumentarnog filma 'Ludi za Makedonijom', zajedno s najavom njihovog 'Best of' albuma.
 
koncert

Kreće nova sezona Ansambla Antiphonus

Ansambl Antiphonus na otvaranju svoje koncertne sezone i ciklusa Triade, ugošćuje španjolsku sopranisticu svjetskog glasa, Núriu Rial i vrhunskog gitarista i majstora lutnje Edina Karamazova. Koncert je zakazan za utorak, 17. listopada u 20 sati, u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt. 
 
natjecanje, natječaj

CIPC for Young Artists 2018 - poziv mladim pijanistima

U tijeku su prijave za sudjelovanje na međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste u dobi od 12 do 17 godina – CIPC for Young Artists, koje će se održati sljedeće godine u Clevelandu, Ohio, SAD.   
 
koncert

Matej Meštrović u nedjelju u HNK-u Zagreb predstavlja Vivaldijeva 'Četiri godišnja doba' u novoj transkripciji

Istaknuti hrvatski pijanist i skladatelj Matej Meštrović predstavit će u nedjelju 15. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu barokno remek-djelo "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija u novoj energičnoj transkripciji za tri klavira u kojoj mu se pridružuju najpoznatiji hrvatski jazz pijanist Matija Dedić te turski pijanist i skladatelj Hakan Ali Toker. 
 
festival

Karlovačko RockOff festival vraća se u Zagreb

Nakon uspješnih predstavljanja u Rijeci i Splitu, Karlovačko RockOff festival vraća se u Zagreb. Na prvom od dvaju koncerata u SSI Katran, u četvrtak, 12. listopada, predstavit će se pet bendova različitih stilova i zvuka.
 
koncert, najave

Pet koncertnih ciklusa u novoj koncertnoj sezoni Muzičke akademije

Nova koncertna sezona Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu ljubiteljima glazbe ponudit će pet koncertnih ciklusa, jednu opernu premijeru u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu te dva dva velika koncertna projekta u sklopu koncertnog ciklusa Lisinski subotom, priopćeno je u utorak iz Muzičke akademije. 
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na koncertu 'Volim, volim, volim!'

Ciklus Glazbene staze poziva glazbenike (od 16 do 35 godina) - soliste, komorne i vokalne sastave, na sudjelovanje na koncertu Volim, volim, volim!. Rok za prijavu je 29. listopada 2017.
 
festival

13. Jazz Ex Tempore

Na glazbenoj manifestaciji Jazz Ex Tempore, koja će se održati od 16. do 20. listopada u Opatiji i Zagrebu, sudjelovat će norveški glazbenici Maren Selvaag i Erlund Apneseth te domaći, lokalni glazbenici Elvis Stanić, Alba Nacinovich, Marko Lazarić i Vedran Ružić, a održat će se pod nazivom "Zvuci sjeverne tišine", najavljeno je na konferenciji za novinare u Opatiji u utorak. 
 
predstavljanje

Ansambl Lado na gostovanju u Kanadi

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO kreće 10. listopada na petodnevno gostovanje na sjevernoamerički kontinent tijekom kojeg će održati tri koncerta u najvažnijim kulturnim središtima istočne Kanade - Windsoru, Mississaugi i Montrealu. 
 
koncert

Jazz orkestar HRT-a na humanitarnoj akciji 'Uz nas niste sami - Da život imaju'

Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Andreasa Marinella uveličat će 14. listopada veliku humanitarnu akciju Uz nas niste sami - Da život imaju, u kojoj se HRT-ov projekt Uz nas niste sami pridružuje, i daje podršku, Caritasovoj humanitarnoj akciji - Da život imaju.  
 
koncert

Jazz ciklus: Mysterium Magnum

U srijedu, 11. listopada, Jazz orkestar HRT-a i Andreas Marinello otvaraju novu sezonu svojih koncerata u Muzeju suvremene umjetnosti. Pridružit će im se finski multiinstrumentalist i i skladatelj Jimi Tenor.  
 
koncert

Počinje 3. sezona ciklusa Cristoforium

Treću sezonu ciklusa na povijesnim klavirima – Cristoforium, 10. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt otvaraju svojim nastupom Ljubomir i Danijel Gašparović, osnivači i voditelji umjetničke organizacije Cristoforium i svih njenih događanja. 
 
predavanje, tribina, projekcija

Filmske večeri u Močvari: zagrebačka premijera filma 'LP film Buldožer - pljuni istini u oči'

U utorak, 10. listopada, u zagrebačkom klubu Močvara održavaju se još jedne filmske večeri. Prvu četvrtinu čini premijera filma, nakon čega u drugoj četvrtini slijedi razgovor koji moderira Višnja Vukašinović. Ulaz je besplatan, vrata kluba otvaraju se u 19,30 sati, a program počinje u 20 sati.
 
predstavljanje

Kina: Glazbeni festivali u znaku hrvatske jazz i etno glazbe

Zahvaljujući gostovanju hrvatskih glazbenika na festivalima Chuama i Tianchang, zadnjih sedam dana u Kini bili su u znaku hrvatske jazz i etno glazbe. 
 
koncert

Počinje nova sezona Zagrebačkih solista

Zagrebački solisti pozivaju na prvi koncert 64. sezone Zagrebačkih solista, na kojemu će kao solist nastupiti laureat brojnih međunarodnih saksofonističkih natjecanja - Lovro Merčep. Koncert će se održati u ponedjeljak, 9. listopada 2017. godine u Hrvatskome glazbenom zavodu, s početkom u 20 sati.
 
seminar

Seminar za zborske dirigente

Seminar za zborske dirigente, pod vodstvom dirigenta Tomislava Fačinija, održat će se u Zagrebu 21. i 22. listopada 2017. Prijave su u tijeku.
 
natječaj, nagrada

30. godina Nagrade 'Ivo Vuljević'

HGM raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade Hrvatske glazbene mladeži 'Ivo Vuljević' za sveukupno djelovanje mladih glazbenika s naglaskom na najistaknutije umjetničko ostvarenje u 2017. 
 
koncert

Svečano otvorenje Koncertne sezone Zadar 2017./18.

U ponedjeljak, 9. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu s početkom u 20 sati održat će se koncert Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije. Kao solist (violončelo) i dirigent uz njih će nastupiti Enrico Dindo.
 
koncert

Koncert Zagrebačke filharmonije u Vukovaru

Zagrebačka filharmonija 7. listopada gostuje u Hrvatskom domu u Vukovaru i tako nastavlja tradiciju nastupa u Gradu Heroju. 
 
natječaj

Prijave za splitsku predselekciju IMAGINE festivala

Predselekcija Imagine festivala za Split (koja obuhvaća dalmatinske županije: Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibenko-kninsku i Zadarsku) u organizaciji Glazbene mladeži Split održat će se 8. studenog 2017. u Kavani Ovčice, Put Firula 4, 21000, Split u 19 sati. Prijave za predselekciju u Splitu otvorene su do 04. studenoga 2017.
 
najave

54. Glazbena tribina Opatija

Od 9. do 12. studenoga 2017. na različitim lokacijama u Opatiji održat će se 54. Glazbena tribina Opatija. Program tribine i ove će godine ponuditi koncerte hrvatskih i inozemnih umjetnika, kao i okrugle stolove, predavanja i radionice, a novost je i seminar o izvođenju suvremene glazbe za studente-instrumentaliste, koji će voditi ugledni hrvatski glazbenici, profesori na različitim institucijama.
 
festival

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka 2017.

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka ove će se godine održati u Puli od 20. do 22. listopada 2017. 
 
koncert

Stjepan Hauser otvara u petak 'Off' ciklus Zagrebačke filharmonije

Novi 'Off' ciklus Zagrebačke filharmonije donosi sedam vrhunskih crossover koncerata koji na zanimljiv i inovativan način spajaju klasičnu glazbu s drugim glazbenim žanrovima, a otvorit će ga u petak u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu slavni violončelist Stjepan Hauser, koji će uz Filharmoničare izvesti posebnu 'Off' koncertnu večer najavljenu kao 'svemirska noć za duhovnu obnovu'.
 
festival, koncert

Velika rock eksplozija #10 u Tvornici kulture

Nakon dva dana galerije Greta, Skansi studija i Rockmarka, Velika rock eksplozija seli u mali pogon zagrebačke Tvornice kulture. Središnji događaj desetog izdanja festivala će se održati u srijedu, 4. listopada, s početkom točno u 21 sat, a nastupit će četiri mlada benda - Slonz, Tyger Lamb, Kočnica i Rens Argoa. Ulaz je besplatan!
 
festival

12. Zagreb Kom

Dvanaesto izdanje Zagrebačkog međunarodnog festivala komorne glazbe održat će se od 13. do 21. listopada 2017. godine u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma HAZU na adresi Opatička 18. 
 
nagrada

Pijanist Ivan Vihor Krsnik Čohar pobjednik natjecanja Ferdo Livadić

Pijanist Ivan Vihor Krsnik Čohar primio je Nagradu za najbolju umjetničku osobnost i Nagradu za najbolju izvedbu djela hrvatskog autora za izvedbu kompozicije Borisa Papandopula Contradanza.  
 
susret

50. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Jubilarno 50. izdanje Susreta hrvatskih pjevačkih zborova bit će održano idućeg vikenda, od 7. do 8. listopada 2017. godine u Rovinju. 
 
koncert

MIMO 5: Trees Of Maine & Mayales

Ove nedjelje, 8. listopada, kreće još jedna MIMO sezona. Večer će otvoriti Valdet Luboteni, kantautor iz Labina, svojim projektom Trees Of Maine, a nakon toga će na pozornicu Gorgone stati zagrebački bend Mayales. Program počinje u 20 sati.  
 
nagrada

Dodijeljene nagrade 47. varaždinskih baroknih večeri

Dobitnici nagrada 47. varaždinskih baroknih večeri su sopranistica Ivana Lazar, ansambl Capella Cracoviensis te Zbor i Orkestar Panonske filharmonije iz Pečuha. 
 
konferencija, znanstveni skup

5. Međunarodna autorska kreativna konferencija (MAKK)

Peto izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2017 održat će se 23. i 24. studenog 2017. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. 
 
natječaj, audicija

Audicija za Akademski zbor Ivan Goran Kovačić

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove. Velika godišnja audicija održat će se u dva termina - u subotu, 7. listopada i u ponedjeljak, 9. listopada 2017., u 19 sati, u prostorijama FER-a, dvorana B5, Unska 3, Zagreb.  
 
koncert, najave

Mando Diao uskoro ponovno pred zagrebačkom publikom

Slavna švedska rock četvorka 7. veljače nastupit će na Zagrebačkom velesajmu u organizaciji INmusic festivala. Nakon premijernog nastupa pred hrvatskom publikom upravo na INmusic festivalu 2012. godine, Mando Diao u veljači održati će dugoočekivani prvi samostalni koncert u Zagrebu.
 
koncert, najave

Sir Rod Stewart u veljači nastupa u Zagrebu

Jedno od najvećih svjetskih glazbenih imena, Sir Rod Stewart, glas iza hitova kao što su  'Sailing', 'The First Cut Is The Deepest', 'Rhythm Of My Heart' i 'Maggie May', s drugim danom veljače stiže u Zagreb.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu