info - glazba


natječaj

INmusic breakthrough 2018. - Zasviraj na glavnoj pozornici INmusic festivala #13

Raspisan je natječaj INmusic breakthrough 2018. koji bendovima pruža sjajnu priliku zasvirati na glavnoj pozornici najvećega hrvatskog open-air festivala. Svoj bend možete prijaviti do 6. travnja 2018. godine, u ponoć!
 
najave

25. Porin u Spaladium areni

Glazbeno-scenski spektakl 25. Porin i ove se godine održava u splitskoj Spaladium areni, a počeo je 15. ožujka otvorenjem tjedna Porina na kojem su na konferenciji za novinare najavljeni svi događaji. 
 
koncert

Split: Drugi koncert iz Ciklusa Lesić >>>

 
 
natječaj

Festival autorskih bendova ST-@rt 2018 - prijave

Festival će se ove godine održavati srijedom u klubu Judino drvo u Splitu 4., 11., 18. i 25. travnja, a (open air) finale će se održati na Turskoj kuli 27. travnja 2018., u suradnji sa EgoFree festivalom. Prijave se primaju do 20. ožujka 2018.!
 
koncert

Hommage à Debussy

Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije i francuski dirigent Pascal Rophé obilježit će stogodišnjicu smrti Claudea Debussyja u četvrtak, 15. ožujka u 19.30 koncertom iz Majstorskog ciklusa u Velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski. 
 
festival

Festival 'Bach 333' - 7. Dani J. S. Bacha u Splitu

Festival 'Bach 333' - 7. Dani J. S. Bacha održat će se u Splitu, od 21. do 25. ožujka 2018. godine.  
 
koncert

Antiphonus - Monteverdi IV libro dei madrigali >>>

 
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Družina mladih – čudesna teatarska igra'

Predstavljanje knjige 'Družina mladih – čudesna teatarska igra' održat će se u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda u Zagrebu, u četvrtak, 15. ožujka 2018. u 18 sati.
 
koncert

Korizmeni koncerti ansambla LADO - Gospin plač

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO od 14. do 21. ožujka 2018. održava korizmene koncerte pod nazivom 'Gospin plač'. Osim koncerta u Zagrebačkoj katedrali koji će se održati u sklopu manifestacije Pasionska baština, Ansambl će nastupit u Prelogu, Slavonskom Brodu i Slatini. 
 
koncert

Mario Biondi nastupa na Tvrđavi sv. Mihovila

Talijanski pjevač Mario Biondi na Tvrđavi sv. Mihovila izvest će u četvrtak, 2. kolovoza, svoje najpoznatije hitove te predstaviti pjesme s novog albuma 'Brasil'. Moćno glazbeno izdanje na kojem se miješaju elementi soula, jazza, popa i bossa nove, nastalo je iz suradnje s renomiranim brazilskim glazbenicima i međunarodnim umjetnicima, a svjetlo dana ugledat će u ožujku.
 
koncert

Tradicionalni proljetni koncert Jure Stublića i grupe Film u Tvornici kulture

Nakon urnebesne proslave 30. rođendana kultnog albuma 'Sunce sja!' u Tvornici kulture prošle godine, Jura Stublić i Film se vraćaju u isti prostor na tradicionalni proljetni koncert. Koncert će se održati 7. travnja u Velikom Pogonu Tvornice kulture.
 
koncert

Ciklus koncerata 'Stabat Mater' u Pregradi, Zagrebu i Šibeniku

Ciklus korizmenih koncerata G. B. Pergolesija održat će se u Pregradi 16. ožujka, Zagrebu 18. ožujka i Šibeniku 24. ožujka 2018., u organizaciji novoosnovane udruge Vox Artis. 
 
koncert

Disciplin A Kitschme u Tvornici kulture

Jedan od najpoznatijih rock sastava na ovim prostorima, Disciplin A Kitschme, vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture 16. ožujka ove godine.
 
festival

2. Zagreb Beer Fest najavio prva glazbena imena

Zagreb Beer Fest će se održati od 17. do 20. svibnja ove godine u Parku Franje Tuđmana/Trgu Francuske Republike. Prošle je godine kroz tri dana festival posjetilo čak 30.000 ljudi, a ove godine se očekuje 50.000 posjetitelja te je festival produžen za još jedan dan. Prva najavljena glazbena imena su Pips, Chips & Videoclips, Let 3, Fisher-Z i Nipplepeople. Ulaz na festival je besplatan!
 
koncert

Bryan Ferry u rujnu dolazi u Šibenik

Britanski glazbenik i osnivač legendarnog Roxy Musica Bryan Ferry nastupit će 5. rujna na pozornici tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku, potvrdili su u ponedjeljak iz ustanove Tvrđava kulture Šibenik.
 
koncert

Nord! odlazi na turneju u Kinu

Riječka rock skupina Nord uskoro kreće na svoju prvu internacionalnu turneju, i to u daleku Kinu! Turneja nazvana Play Restart China Tour započinje 16. ožujka u Xingtaiu i nastavlja se u 15 drugih kineskih gradova. Završetak turneje je 6. travnja u Tangshanu.
 
predstava, koncert

Tjedan suradnje HNK Split i Sveučilišta u Splitu

U sklopu Tjedna suradnje Hrvatskog narodnog kazališta Split i Sveučilišta u Splitu, od 12. do 16. ožujka, u prostorima Sveučilišta bit će izvedena dramska predstava 'Antigona' i koncert Orkestra HNK Split na kojem će kao solisti nastupiti nadareni studenti glazbe Umjetničke akademije u Splitu.
 
koncert

Stabat Mater G. B. Pergolesija u izvedbi Zagrebačkih solista

Zagrebački solisti pozivaju na Četvrti koncert 64. sezone na kojem će kao solisti u izvedbi Stabat Mater G. B. Pergolesija nastupiti Tanja Ruždjak i Sonja Runje uz Djevojački zbor Zvjezdice, i mlada pijanistica Mia Pečnik u izvedbi Koncerta za klavir i orkestar u A-duru, br. 12 K414.  
 
obavijest

Promocija CD-a Silvija Foretića

Promocija CD-a Silvija Foretića 'Transakcije 1968-1979' uz izvedbu mono-melodrame 'Osmi dan (ili u traženju bijele vječnosti)' održat će se 13. ožujka u 20 sati, u MM centru u Zagrebu. Ulaz je besplatan.
 
obavijest

Umro Milko Kelemen

U četvrtak, 8. ožujka, u 94. godini života u Stuttgartu je umro Milko Kelemen, skladatelj, profesor, pokretač Muzičkog biennala Zagreb i antologijska persona suvremene europske glazbene scene, priopćilo je Hrvatsko društvo skladatelja.  
 
koncert, djeca, mladi

Humanitarni koncert učenika Gimnazije Tituša Brezovačkog

U sklopu Dana otvorene nastave i radionice iz glazbene umjetnosti, učenici/ce Gimnazije Tituša Brezovačkog iz Zagreba održat će humanitarni koncert-mjuzikl za djecu iz Kuće Svetoga Josipa iz Hrvatskog Leskovca i učenicu Herminu.
 
radionica, kolonija

Seminar za voditelje dječjih zborova

U subotu, 10. ožujka, od 10 sati do 18 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, održat će se Seminar za voditelje dječjih zborova, odgajatelje i pedagoge - Glazbeni počeci, za male pjevače starosti 4 i više godina. Sudjelovanje je besplatno!
 
obljetnica, proslava, izložba

Riječki punk band Parafi obilježava 40 godina od prvog koncerta

Izložbom fotografija na panoima na riječkom Korzu u petak, 9. ožujka, počinje obilježavanje 40 godina od prvog službenog koncertnog nastupa hrvatskog punk banda Paraf iz Rijeke, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinstvo u Rijeci.
 
predavanje, tribina

Nota mog života – Erika Krpan>>>

 
 
obavijest

Zagrebačka filharmonija i maestro Kitajenko za prestižnu kuću Oehms Classics

Kao kruna suradnje Zagrebačke filharmonije i maestra Dmitrija Kitajenka u srijedu je u Palači Dverce predstavljeno njihovo novo CD izdanje, objavljeno za prestižnu njemačku diskografsku kuću za klasičnu glazbu, Oehms classics.
 
koncert

Koncert u splitskom HNK-u povodom Dana žena

Kultna splitska blues grupa 'Otprilike ovako' održat će 8. ožujka, u povodu Međunarodnog dana žena, koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu Split. Koncert započinje u 20 sati.
 
koncert, najave

'Calexico' ovog ljeta nastupa u Rijeci

Američki indie/americana bend 'Calexico' nastupit će ovog ljeta, 13. kolovoza, premijerno u Rijeci gdje će na otvorenom prostoru Ex port Delte predstaviti novi album, objavio je organizator Distune promotion.
 
obljetnica, proslava, koncert

Goranovci: Papandopulova Hrvatska misa za 70. rođendan

Izvedbom 'Hrvatske mise' skladatelja Borisa Papandopula, akademski zbor Ivan Goran Kovačić proslavit će svoju 70. obljetnicu, a koncert će se održati u subotu, 17. ožujka, u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu.
 
koncert

Yoko Nishii i Krešimir Marmilić - koncertna turneja po Hrvatskoj 'Hommage - Franjo Krežma'

Zagreb, Vukovar, Vinkovci, Valpovo, Ludbreg i Pazin gradovi su koje će u svojoj koncertnoj turneji od 8. do 29. ožujka posjetiti japanska pijanistica Yoko Nishii i hrvatski violinist Krešimir Marmilić. Turneja će biti u znaku hrvatskog skladatelja Franje Krežme.
 
koncert

Jazz orkestar HRT-a: Guillermo Klein

Jazz orkestar HRT-a predstavlja Guillerma Kleina, argentinskog pijanista i skladatelja, jednog od je od najfascinantnijih glazbenika koji povezuju jazz s elementima ukorijenjenima u tradicionalnoj glazbi sa svih strana svijeta te nikada ne podliježe pukoj imitaciji, već stalno slijedi inovaciju. Koncert će se održati u dvorani Gorgona MSU-a, 7. ožujka, s početkom u 20 sati.
 
nagrada

Bruno Vlahek laureat skladateljskog natjecanja

Istaknuti hrvatski pijanist i skladatelj Bruno Vlahek osvojio je 3. nagradu na netom završenom VIII. međunarodnom natjecanju za skladatelje 'Fidelio' u konkurenciji 210 skladbi iz 40 zemalja. Glasovanje se održavalo u 7 izlučnih krugova putem Interneta, a Vlahek je nagrađen za klavirsku skladbu 'Imperijalna etida' iz ciklusa Etide-tornjevi op. 46.
 
koncert

Međunarodni projekt ARDEA - koncertna turneja u Hrvatskoj

Projekt ARDEA, čiji je nositelj Centar za obrazovanje i kulturu Akademija iz Čapljine (BiH), a koji se realizira u partnerstvu s Udrugom Sve ostalo je glazba (HR)  te Ustanovom Gallus (SLO), uz podršku fonda Europske unije Creative Europe, namijenjen je razvijanju mladih nadarenih glazbenika te razvoju njihove publike…
 
koncert

Impronedjeljak u MM centru

Sljedeći Impronedjeljak održava se 6.3.u MM centru od 21 sat, a u goste nam dolaze mladi glazbenici iz susjedne Slovenije, iz trija Precept.Concept.Precept. - hibridno-zvučne platforme s ciljem stvaranja suvremene improvizirane glazbe. Impronedjeljci su mjesto i za vaš eksperiment: ako želite, ponesite svoj instrument, glas i tijelo i pridružite se.
 
natječaj

Nove nade jazza 'Marjan Marjanović'

Jazz.hr objavljuje natječaj za sudjelovanje na cjelovečernjem koncertu Nove nade jazza 'Marjan Marjanović' koji će biti održan 26. travnja 2018. u klubu Boogie.  
 
koncert

Koncert velikih svjetskih opernih umjetnika u Rijeci

Na gala koncertu nazvanom "Pogled prema 2020: EPK i HNK" 5. ožujka u HNK Ivana pl. Zajca nastupit će veliki umjetnici svjetske operne scene poput Yusifa Eyvazova, Marije Guleghine, Lucia Galla i Rossane Rinaldi te će to biti, prema ocjeni intendanda HNK Marina Blaževića, jedan od najvažnijih koncerata po popisu izvođača u povijesti riječkoga HNK. 
 
koncert

VII. Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić

Svečano otvorenje VII. Ciklusa mladih glazbenika mo. Vinko Lesić održat će se u utorak, 6. ožujka 2018. u 19.30 sati, u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita.
 
najave

Dani Josipa Klime u Varaždinu

Prvi 'Dani Josipa Klime' održat će se od 02. do 04. ožujka 2018. u Glazbenoj školi u Varaždinu.
 
koncert

Zagrebački HNK najavljuje koncert - Mužek & Trio

Na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u nedjelju, 11. ožujka u 19,30 sati nastupit će naš proslavljeni tenor Tomislav Mužek & trio: Miroslav Lesić na gitari, Tomislav Modrić na glasoviru i Mladen Kosovac na harmonici i klarinetu.  
 
koncert

Koncert posvećen skladateljici Ivani Lang

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu priprema koncert 'Priča o Ivani', koji će se uz izložbu i multimedijsku prezentaciju održati u sklopu ciklusa Vivat academia u srijedu, 7. ožujka 2018. godine u 19:30 sati u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa. 
 
koncert

Body Count u lipnju nastupa u Boćarskom domu u Zagrebu

Rasprodane su sve ulaznice za zagrebački koncert grupe Body Count koji se 19. lipnja trebao održati u Tvornici kulture te je nastup prebačen u Boćarski dom na Prisavlju, izvijetili su u petak iz LAA agencije.
 
koncert

Don Antonio u Tvornici kulture 7. ožujka

Antonio Gramentieri jedan je od najcjenjenijih glazbenih producenata i gitarista nove talijanske scene. Sa svojim novim projektom 'Don Antonio' nastupit će 7. ožujka u Tvornici kulture u Zagrebu,  s početkom u 21 sat.
 
koncert

Kuzma & Shaka Zulu nastupaju u Saxu

Kuzma & Shaka Zulu su splitska rap-reggae-dance-italo disco grupa koja će nastupiti u zagrebačkom Sax u subotu, 3. ožujka.
 
koncert

Miješalica u MMSU-a: The Kandinsky Effect

U sklopu glazbenog ciklusa Miješalica, u subotu 3. ožujka The Kandinsky Effect održat će u riječkom MMSU-u radionicu (od 18 sati) i koncert (u 20.30 sati). Ulaz je slobodan.
 
koncert

Rock opera 'Jesus Christ Superstar' u Lisinskom

Zagrebačka filharmonija svoj 'Off' ciklus vrhunskih crossover koncerata nastavlja u petak 2. ožujka koncertnom izvedbom rock opere "Jesus Christ Superstar" u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, najavljenom kao glazbeni spektakl na čelu sa solistima zagrebačkog Gradskog kazališta Komedije. 
 
koncert

Dianne Reeves nastupit će 20. ožujka u Lisinskom

Američka jazz diva Dianne Reeves, peterostruka dobitnica Grammya, nastupit će 20. ožujka u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, najavio je organizator koncerta. 
 
festival, najave

Tabor Film Festival najavio prva glazbena imena

16. izdanje Tabor Film Festivala i ove će godine imati veoma zanimljiv glazbeni program, a to potvrđuje prvih pet najavljenih izvođača. Na Tabor Varosh stageu zasvirat će Neno Belan & Fiumens te Nipplepeople, Gabi Novak i Matija Dedić prva su imena na Grešna Gorica Food & Jazz stageu. Seven That Spells će zagrmiti na spektakularnom Sunset stageu, a povratak željno iščekivanog Taborska vatra stagea najavio je DJ Kneža.
 
festival, najave

Urban & 4, Ogenj i Koala Voice prva imena Hoomstock festivala

Ljeto u Humu na Sutli, tik uz samu slovensku granicu, i ove će godine proteći u znaku najboljega što domaća i regionalna scena ima za ponuditi. Hoomstock festival trinaesti će se put održati 24. i 25. kolovoza, a poznata su i prva imena ovogodišnjeg izdanja.
 
predstavljanje

Predstavljanje notnog albuma Huseina Hasanefendića – Husa >>>

Predstavljanje notnog albuma skladatelja Huseina Hasanefendića – Husa održat će se u srijedu, 7. ožujka 2018. u 19 sati, u Matis Absolut Lounge-u u Zagrebu. 
 
koncert

Frankofonija 2018.: Koncert grupe JEF - Brel Emotions

Koncert pod nazivom Brel Emotions francuske grupe JEF održat će se u Zagrebačkom kazalištu lutaka u srijedu, 28. veljače s početkom u 19.30 sati. Koncert se održava u okviru mnogobrojnih događanja vezanih uz mjesec Frankofonije te u povodu obilježavanja 40. obljetnice odlaska jednog od najpoznatijih i najvećih frankofonih šansonjera Jacquesa Brela. 
 
koncert

Koncert Ibrice Jusića u zadarskom HNK

Povodom Međunarodnog dana žena u četvrtak, 8. ožujka u HNK-u Zadar s početkom u 20 sati održat će se glazbena večer s kantautorom i šansonijerom Ibricom Jusićem.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>