info


izložba

Josipa Stojanović: 'Sinkronizacije'

Multimedijalna instalacija Josipe Stojanović otvara novi ciklus izložbi Galerije 90-60-90 u 2018. godini na temu Tišina. Izložba se otvara 20. veljače u 20 sati u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo.
 
koncert

Vrhunci romantizma u Majstorskom ciklusu

U četvrtak, 22. veljače, šef-dirigent Simfonijskog orkestra HRT-a, Enrico Dindo, dirigentski prepustit će maestru Danielu Kawki. Enrico Dindo će pak nastupiti kao solist u glasovitom Koncertu za violončelo i orkestar Antonína Dvořáka. Program u Lisinskom počinje u 19.30 sati.  
 
izložba

Izložba 'Forum Naronitanum' u Rijeci

Tematska izložba Forum Naronitanum dio je niza događanja, kojima Arheološki muzej Narona obilježava deset godina rada Muzeja kao samostalne ustanove. Izložba se otvara 21. veljače u 12 sati, a moći će se razgledati do 18. ožujka 2018. godine, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka. 
 
obavijest

Rijeka: Počinje ciklus radionica i predavanja u sklopu prekograničnog projekta 'Mala barka 2'

Ciklus radionica i javnih predavanja o tradicijskoj brodogradnji i pomorskim običajima u sklopu Akademije tradicijskih pomorskih zanata i vještina kao dijela prekograničnog projekta 'Mala barka 2' počet će 22. veljače u Pomorskome i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u ponedjeljak u Rijeci.  
 
obavijest

Osječko izdanje festivala '50 Poems for Snow'

Osječko izdanje međunarodnog pjesničkog festivala '50 Poems for Snow' održat će se večeras, 20. veljače, s početkom u 20 sati, na livadi kod secesijskog zdenca na Šetalištu Franje Šepera. Ove zime festival je posvećen Pablu Nerudi, a pjesme će čitati: Slavko Babić, Mislav Bartoš i Bruno Koić.
 
radionica, kolonija

Moderne i avangardne likovne radionice Moderne galerije

Moderna galerija u Zagrebu organizira likovne radionce osmišljene za tinejdžere i odrasle koje će se, vezano uz izložbu 'Zbirka Kallay/Kallay Collection, Genija nema', održavati od kraja veljače do sredine ožujka 2018. u prostorima galerije. 
 
projekcija

Hrvatski filmovi na 46. FEST-u

Komedija 'Comic Sans' redatelja Nevija Marasovića uvrštena je u međunarodni natjecateljski program Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu – FEST čije će se 46. izdanje održati od 23. veljače do 4. ožujka 2018. Bit će to ujedno i svjetska premijera filma koji 8. ožujka kreće u redovitu kinodistrubuciju u Hrvatskoj. Osim toga na istom će se festivalu prikazati i 'Agape' Branka Schmidta, 'Egzorcizam' Dalibora Matanića, 'Fuck Off I Love You' Anđela Jurkasa i 'Žaba' Elmira Jukića.
 
predstava

Komedija 'Lukava udovica' nova premijera osječkog HNK-a

Komedija Carla Goldonija 'Lukava udovica', u režiji Želimira Mesarića prva je premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta u 2018. godini, a bit će izvedena 23. veljače, izvijestili su u utorak na konferenciji za novinare u tome kazalištu.
 
natječaj

Objavljen Natječaj za poeziju CeKaPe-a

Natječaj za poeziju Centra za kreativno pisanje otvoren je od 19. veljače do 19. ožujka 2018. godine. 
 
koncert

Istaknuta norveška trubačica Tine Thing Helseth u petak u Lisinskom sa Zagrebačkom filharmonijom

Zagrebačka filharmonija svoj sljedeći koncert, u petak 23. veljače, najavljuje kao mamac za sve glazbene sladokusce, kada će orkestrom ravnati istaknuti talijanski dirigent Pier Carlo Orizio a tom prilikom u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog zagrebačkoj će se publici predstaviti jedna od malobrojnih trubačica u svijetu, Norvežanka Tine Thing Helseth. 
 
predstava

Praizvedba baletne opere Atlantida: Legenda o Dan'zoru

Ansambli Hrvatskog narodnog kazališta Split praizvest će 3. ožujka 2018. baletnu operu Mirka Krstičevića 'Atlantida:Legenda o Dan'zoru'.
 
izložba

Razlika i moral, izložba i razgovor

Program NMG@PRAKTIKA ulazi u šestu godinu ciklusa izložbi gostovanjem Društvenog centra Rojc i izložbom naziva 'Razlika i moral'. Otvorenje izložbe je u četvrtak, 22. veljače 2018. u 20, u klubu Kocka, a razgovor naziva 'Upravljanje javnim resursima – što nudi civilno-javno partnerstvo' planiran je istoga dana od 18:00 sati u Beton kinu.
 
izložba

Karneval 2018. - fotografska izložba

U utorak, 20. veljače 2018. u 19 sati, u riječkoj Galeriji Principij otvara se izložba Karneval 2018. u organizaciji Fotosaveza Primorsko-goranske županije.  
 
izložba

Izvor Pende & Daniel Richter: Plivati zajedno

Izložba 'Plivati zajedno' u zagrebačkoj MSU galeriji predstavlja nove radove dvojice umjetnika: dubrovačkog slikara Izvora Pendea i njemačkog Daniela Richtera. Otvorenje izložbe je u četvrtak, 22. veljače 2018. u 18 sati.
 
najave

Andrija Konc (1914. - 1945.): Portret jednog tenora

Predstavljanje albuma Andrija Konc (1914. - 1945.): Portret jednog tenora održat će se u četvrtak, 22. veljače u 12 sati, u prostorijama Hrvatskog društva skladatelja u Zagrebu. Album će predstaviti njegov autor, gospodin Veljko Lipovšćak.  
 
izložba

Izložba plakata 'This Town Needs Posters'

KA-MATRIX organizira izložbu 'This Town Needs Posters' koja predstavlja pregled rada autorskog dvojca - arhitekta i dizajnera Svena Sorića i Hrvoja Spudića. Izložba se otvara u utorak, 20. veljače s početkom u 19 sati, u galeriji karlovačkog Studentskog centra.
 
koncert

Koncert grupe Holographic Human Element

Travnički trojac Holographic Human Element će u subotu, 24. veljače, u zagrebačkom klubu 'Pločnik' održati koncertnu promociju hvaljenog debitantskog albuma 'Philophobia'. Nastup počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan!
 
projekcija

Napeti slovenski triler 'Ivan' Janeza Burgera stiže u kino 'Europa'

Jedan od najboljih slovenskih filmova u posljednjih nekoliko godina, 'Ivan' redatelja Janeza Burgera, u četvrtak, 22. veljače, stiže na repertoar zagrebačkog kina 'Europa'. Najnoviji film predvodnika slovenskog novog vala imao je svoju hrvatsku premijeru na 15. izdanju Zagreb Film Festivala u sklopu programa Ponovno s nama.
 
najave

Mjesec hrvatskoga jezika 2018.

U organizaciji IHJJ-a, u srijedu 21. veljače počinje obilježavanje sad već tradicionalne manifestacije Mjesec hrvatskoga jezika pokrenute prije četiri godine. Cilj je manifestacije istaknuti važnost očuvanja materinskoga jezika, svih njegovih narječja i dijalekata te upoznati javnost s bogatom hrvatskom jezičnom baštinom i jezičnom poviješću. 
 
obljetnica, proslava

Manifestacija 'Dan hrvatske glagoljice' kao posveta hrvatskom jeziku i pismenosti

'Dan hrvatske glagoljice' inicijativa je Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti, Maticom hrvatskom, Staroslavenskim institutom, Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu i Društvom prijatelja glagoljice, a bit će inauguriran u četvrtak 22. veljače.
 
predavanje, tribina

Nova sezona Književnog petka: Što je satira?

Najdugovječnija zagrebačka književna tribina Književni petak novu sezonu započet će u petak, 23. veljače, u 20 sati, u Gradskoj knjižnici, Galerija Kupola s vrućom temom: 'Satira – umjetnost i/ili politika'. O temi će raspravljati Saša Antić iz grupe TBF, Dragan Markovina iz Nove ljevice te Nino Raspudić sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta uz moderiranje urednice tribine Marije Selak.
 
predavanje, tribina

Klasični narativni film i redatelj Alfred Hitchcock – filmska tribina

U srijedu, 28. veljače, u 18,30 sati, u maloj dvorani Kulturnog centra, Dubrava 51 a, održat će se, prva u nizu ove godine, filmska tribina, a tema tribine je klasični narativni film i redatelj Alfred Hitchcock. Ulaz je slobodan!
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Politička biografija Vaclava Havela'

Predstavljanje knjige 'Politička biografija Vaclava Havela', autora Jasne Marcelić i Marijana Lipovca, održat će se 21. veljače u 19 sati u Češkom narodnom domu u Zagrebu. 
 
projekcija

Nina Violić kino kustosica u riječkom Art-kinu

Kino kustosica Art-kina u ožujku poznata je hrvatska glumica Nina Violić, koja je odabrala film Johna Cassavetesa 'Ljubavna strujanja' koji će biti na programu u četvrtak, 22. ožujka u 19 sati. Kustosica će objasniti zašto je odabrala upravo ovaj film i po čemu je on poseban.
 
koncert

'Kries' u Boogaloo Clubu promovira novi album

Hrvatski etno bend 'Kries' u petak, 23. veljače, promovirat će svoj novi album 'Selo na okuke' u zagrebačkom Boogaloo Clubu, najavio je organizator koncerta Hangtime Agency.
 
nagrada

Lidiji Bajuk svečano uručena nagrada 'Zvonimir Golob'

Hrvatska pjesnikinja i kantautorica Lidija Bajuk dobitnica je nagrade za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu 'Zvonimir Golob' na natječaju koji godinama organizira koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.). Nagrada joj pripada za pjesmu 'Z tvojih rok', a sastoji se od velike zlatne plakete. 
 
x ostalo

LADO Electro 2.0. Memorabilium

Singl Ljeljo objavljen početkom veljače, najavio je dvostruki nosač zvuka LADO Electro 2.0. Memorabilium u kojem su savršeno ukomponirane elektronička i tradicijska glazba. 
 
predstavljanje

Promocija dnevnika Divne Zečević 'Život kao voda hlapi' >>>

 
 
predstava

Pirandellova drama 'Odjenuti gole' novi premijerni naslov dubrovačkog kazališta

Drama 'Odjenuti gole' Luigija Pirandella četvrti je ovosezonski premijerni naslov dubrovačkog Kazališta Marina Držića, a kako je na najavnoj konferenciji za medije u ponedjeljak istaknula redateljica predstave Marina Pejnović, predstava postavlja temeljno pitanje što je istina, odnosno do kuda smo spremni nekoga progoniti da bi saznali istinu o njemu. Premijera predstave održat će se u subotu, 24. veljače, s početkom u 20 sati.
 
natječaj

DORF 2018. - natječaj

Udruga ljubitelja filma RARE objavila je natječaj za 12. Festival dokumentarnog rock filma, koji će se održati u Primoštenu i Vinkovcima tijekom kolovoza ove godine, a rok za prijavu filmova je 1. svibnja 2018.
 
predstava

Kazalište Komedija najavljuje 750. izvedbu mjuzikla 'Jalta, Jalta'

Prošlo je gotovo pet desetljeća od praizvedbe poznatog hrvatskog mjuzikla autora Milana Grgića i Alfija Kabilja, a svaka nova izvedba jednako ostavlja bez daha uvijek prepuno zagrebačko Kazalište Komedija. Ovog će se četvrtka, 22. veljače, svečano obilježiti 750. izvedba, a bit će ovo prva svečana izvedba bez redatelja Vlade Štefančića, koji je, u svojim obraćanjima ansamblu uvijek govorio: 'Čuvajte nam Jaltu!'.
 
djeca, mladi

Film i diskusija Festivala tolerancije

Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb i Centar za kulturu Trešnjevka organiziraju susret pod nazivom 'Film i diskusija Festivala tolerancije', koji će se održati u srijedu, 21. veljače, u 12 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka.
 
koncert

'Tri glasa – Tri gitare' u NSK

Tri ugledne kantautorice, Lidija Bajuk, Dunja Knebl i Elis Lovrić održat će u srijedu, 21. veljače s početkom u 20 sati, koncert pod nazivom 'Tri glasa – Tri gitare' u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.  
 
predstava

Mala retrospektiva smrti

Mala retrospektiva smrti je zagrobni umjetnički eksperiment koji pred publiku izlaže sve aspekte i poveznice smrti i života u svakodnevnom i ne baš tako svakodnevnom životu i smrti. Izvođači, nama dragi pokojnici Boris Bakal i Leo Vukelić, diskurzivno će obrazlagati svoje umiranje i svoje stavove o umiranju kroz intedisciplinarnu i interaktivnu procesno-projektnu izvedbu. Prva od 4 premijere održat će se u srijedu, 21. veljače, u 19 sati, u KIC-u.
 
nagrada

Film 'Precijenjena dramaturgija' odnio dvije glavne nagrade 11. Gledališta Kinokluba Zagreb

11. Gledalište Kinokluba Zagreb, nakon dva uspješna filmska dana, zatvoreno je dodjelom nagrada najboljim filmskim ostvarenjima Kinokluba Zagreb za 2017. godinu.
 
obavijest

'Život gospona Fulira' u novom broju Hrvatskog filmskog ljetopisa

Novo izdanje filmološkog časopisa donosi ekskluzivnu monodramu o životu najslavnijeg lika Relje Bašića nakon filma 'Tko pjeva zlo ne misli', komparativnu analizu filma i nove predstave zagrebačkog HNK, prijelomnu filmsko-povijesnu studiju o počecima kinematografije u Hrvatskoj, temat o Twin Peaksu te tekstove o Antonioniju, psihodeliji i filmskoj glazbi.
 
obljetnica, proslava

Dan materinskoga jezika 2018.: 'Tuđe i naše', razgovor

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski P.E.N. organizira razgovor 'Tuđe i naše', u srijedu 21. veljače u 16 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.  
 
nagrada

'Ustavu Republike Hrvatske' nagrada za najbolji film u Stockholmu

'Ustav Republike Hrvatske' redatelja Rajka Grlića odnio je nagradu za najbolji film na sinoć zatvorenom sedmom izdanju Balkan New Film Festivala koji se održava u Stockholmu. Pritom je i počasnom nagradom nagrađena glumica Ksenija Marinković za ostvarenje izvanredne ženske uloge, koju dijeli s Goricom Popović. Nagrade je preuzela Veleposlanica Republike Hrvatske u Kraljevini Švedskoj, Republici Litvi i Republici Latviji Anica Djami
 
festival, najave

ZagrebDox: Prvi put na festivalu filmove nagrađuje i žiri FIPRESCI-ja

Najbolje filmove ovogodišnjeg Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox birat će članovi čak šest žirija, prvi put i žiri Međunarodne federacije filmskih kritičara FIPRESCI, što je potvrda prepoznatljivosti i relevantnosti zagrebačkog festivala na međunarodnoj razini.
 
predstavljanje

Novi program DHKP-a 'Književni prevoditelj u vašem kvartu'

S ciljem popularizacije uloge književnoga prevoditelja kod šire čitateljske publike, Društvo hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) pokrenulo je program 'Književni prevoditelj u vašem kvartu', a prvi od ukupno deset planiranih susreta prevoditelja i građana u neformalnom okruženju zagrebačkih gradskih četvrti bit će razgovor s Leom Kovács u ponedjeljak u Kinoteka caffe baru.
 
izložba

Stjepko Mamić na izložbi Art Capital u Parizu

Dubrovački slikar i pomorski kapetan Stjepko Mamić predstavio je svoja umjetnička djela po drugi put na izložbi povijesnih pariških salona Art Capital.  
 
izložba

'Caverna magica 2', izložba Draška Regula

U utorak, 20. veljače 2018. u 19 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvara se izložba Draška Regula 'Caverna magica 2'. 
 
konferencija, znanstveni skup

Državni stručni skup Europska godina kulturne baštine ‒ 2018.

Agencija za odgoj i obrazovanje pridružila se obilježavanju Europske godine kulturne baštine organiziranjem državnoga stručnog skupa 21. veljače 2018. u Zagrebu. Skup je posvećen prezentiranju bogatstva i raznolikosti hrvatske kulturne baštine kao dijela mozaika zajedničke europske baštine.  
 
koncert

Koncert zbora 'Josip Kaplan' i orkestra riječke Opere

Pjevački zbor mladih 'Josip Kaplan' i orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija održat će veliki koncert na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u utorak 20. veljače 2018. u 19:30 sati.  
 
obavijest

Londonski trio 'False Heads' pobjednici su britanskog natječaja za nastup na INmusic festivalu

Brojni perspektivni britanski autorski sastavi sudjelovali su u natječaju s ciljem svoje međunarodne afirmacije putem INmusic festivala - uskoro će svoju priliku za afirmaciju dobiti i autorski sastavi iz Hrvatske i Slovenije za koje će biti raspisani posebni natječaji.
 
izložba, obavijest

Prošireni postav izložbe 'Nikola Tesla – Mind from the Future'

Multimedijska izložba 'Nikola Tesla – Mind from the Future' suradnjom autorice i kustosice izložbe, Helene Bulaje Madunić, sa španjolskim kustosima, Miguelom Ángelom Delgadom i Maríjom Santoyo, proširila je svoj postav u Meštrovićevom paviljonu.  
 
izložba

Izložba Mirjane Zirdum u Rijeci

U srijedu, 21. veljače 2018. u 19 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, otvara se izložba Mirjane Zirdum pod nazivom 'Svjetlost, boja, refleksija'. Izložba će biti otvorena do 7. ožujka 2018.
 
natječaj

Natječaj za pjesme na čakavštini – Verši na šterni

Gradska knjižnica Poreč raspisuje natječaj za pjesme na čakavštini – Verši na šterni. Pozivaju se autori da pošalju svoje nove, neobjavljene pjesme na čakavštini (najviše tri), najkasnije do 7. ožujka 2018. godine.
 
festival, najave

S.A.R.S. Music and beer festival u Sinju najavljuje svog prvog headlinera

S.A.R.S. Music and beer festival čije će se 16. izdanje održati od 20. do 22. srpnja na jedinstvenj lokaciji bivše vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju, objavio je danas ime svog prvog glazbenog headlinera. Organizatori iz udruge S.K.U.P. (Sinjski kulturni urbani pokret) objavili su kako će na festivalu ponovno zasvirati 'Brkovi'.
 
najave

HMI obilježava 25 godina Male škole hrvatskoga jezika i kulture

Hrvatska matica iseljenika (HMI) organizira svečanu tribinu i promociju filma 'Spomenak' u povodu obilježavanja 25 godina djelovanja Male škole hrvatskoga jezika i kulture, koji će se održati u utorak, 20. veljače, u 13 sati, u Klubu Matis, Trg S. Radića 3, Zagreb.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>