info


obavijest

Humanitarna predstava u Puli

U suradnji s 'Društvom multiple skleroze Istarske županije' i uz podršku Grada Pule, kazalište 'Točka na i' dovodi prvu hrvatsku predstavu o multiploj sklerozi u Pulu kao humanitarnu izvedbu za prikupljanje sredstava namijenjenih 'Društvu multiple skleroze Istarske županije', i to na daske Istarskog narodnog kazališta u ovaj četvrtak, 24. svibnja, s početkom u 20 sati.
 
predstava

U pripremi balet Valentine Turcu 'Smrt u Veneciji'

U koprodukciji s Baletom mariborskoga SNG-a, Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu priprema posljednju ovosezonsku praizvedbu, dramski balet 'Smrt u Veneciji' nastao prema motivima istoimene pripovijetke Thomasa Manna na glazbu Gustava Mahlera. Praizvedba će se održati 5. lipnja 2018.
 
obljetnica, proslava

'Jubilej mame patke' u ZKM-u povodom 45-te obljetnice umjetničkog djelovanja Desanke Virant

U nedjelju, 27. svibnja, u 18 sati, u ZKM će se održati prigodni program 'Jubilej mame patke', u povodu 40-te obljetnice kontinuiranog pedagoškog rada u Zagrebačkom kazalištu mladih i 45-te obljetnice raznovrsnog umjetničkog djelovanja koreografkinje i plesne pedagoginje Desanke Virant. ZKM predstavlja njezinu obljetničku predstavu s Plesnim studijem Učilišta ZKM.
 
performans

Hrvatski umjetnici otvaraju 18. Bijenale umetnosti u Pančevu

Svečano otvaranje 18. Bijenala umetnosti 'Prostorni agens' će se održati 26. svibnja u Pančevu, Srbija. Osam performera nastupit će tijekom dana u različitim gradskim prostorima, a među njima su i Vlasta Delimar, Boris Kadin, Irena Mikec i Sanja Iveković.
 
predstava, djeca, mladi

'20 000 milja pod morem' premijerno u Dječjem kazalištu Dubrava

Znanost i umjetnost oduvijek su išle ruku pod ruku, a jedan od svjetski najpoznatijih promotora znanosti kroz umjetnička djela zasigurno je Jules Verne, čiji će dječji književni klasik '20000 milja pod morem' biti uprizoren na pozornici Dječjeg kazališta Dubrava. Premijera će se održati u ponedjeljak, 28. svibnja, s početkom u 20 sati.
 
koncert

Praizvedba Koncerta za orgulje i orkestar u Majstorskom ciklusu

Pretposljednji koncert Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije iz Majstorskoga ciklusa održat će se danas, 24. svibnja u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Ovosezonski rezidencijalni skladatelj Silvio Foretić za ovu prigodu skladao je novo djelo, Koncert za orgulje i orkestar.  
 
radionica, kolonija

Radionice MGZ-a: 'Kupalište na Savi' i 'Purgerska slovarica'

U povodu Dana grada Zagreba i Dana rijeke Save, Muzej grada Zagreba poziva na dvije likovno kreativne radionice: 'Kupalište na Savi' i 'Purgerska slovarica'. Inspiraciju za radionicu Kupalište na Savi zacijelo ćete pronaći na izložbi Trnje – prostor i ljudi...
 
festival

4. festival kršćanskoga kazališta od 1. do 3. i od 8. do 10. lipnja

Četvrti festival kršćanskoga kazališta održava se od 1. do 3. i od 8. do 10. lipnja u Franjevačkom samostanu na Svetom Duhu u Zagrebu, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u Zagrebu.
 
nagrada

Dobitnici 'Nagrade Vladimir Nazor' za 2017.

Odbor 'Nagrade Vladimir Nazor' pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 22. svibnja 2018. donio je odluke o dobitnicima 'Nagrade Vladimir Nazor' za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.
 
izložba

Izložba Petra Popijača 'Skulpture u neutralnoj plovnosti'

Izložba Petra Popijača 'Skulpture u neutralnoj plovnosti' otvara se u zagrebačkom galerijskom prostoru Garaža Kamba, 25. svibnja u 17 sati.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Rijeka in Aeternum'

Fotoklub Rijeka raspisuje fotografski natječaj pod nazivom 'Rijeka in Aeternum' s temom - Sakralna arhitektura Rijeke, život vjernika. Krajnji rok za dostavu fotografija je 3. lipnja 2018. 
 
koncert

Zborski dani u Opatiji

Zborski dani u Opatiji održat će se u subotu, 26. svibnja 2018. s početkom u 19 satiu  Centru Gervais. 
 
predstava

Premijera predstave 'Klytaimestra' u Omišu

CZK – Gradsko kazalište 'Mali princ' iz Omiša najavljuje premijeru predstave M. Matković 'Klytaimestra' s Ivanom Giove Župa u naslovnoj ulozi, koja će se održati u nedjelju, 27. svibnja, u 19,30 sati. Predstava se održava u sklopu obilježavanja Dana grada i ulaz je slobodan!
 
festival

Klasici 21. stoljeća – novi ciklus projekcija Motovun Film Festivala

Novi ciklus projekcija Motovun Film Festivala predstavlja najvažnije redatelje i filmske autore našeg stoljeća – nova imena koja polako ulaze u povijest.
 
izložba

'Binarni prostori', izložba Roberta Fišera

Izložba 'Binarni prostori' Roberta Fišera u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split otvara se u utorak, 29. svibnja u 20:00h, u Salonu Galić i može se razgledati do 12. lipnja 2018..    
 
projekcija

Premijera završnih filmova Škole dokumentarnog filma

U petak, 25. svibnja, u Art-kinu Grič s početkom u 19 sati održat će se svečana projekcija završnih dokumentarnih filmova nastalih na ovogodišnjoj sedmoj po redu Školi dokumentarnog filma.
 
festival

Hrvatski filmovi na Animafestu 2018.

U program 28. svjetskoga festival animiranog filma – Animafesta, koji se održava u Zagrebu od 4. do 9. lipnja, uvršteno je mnoštvo novih i klasičnih filmova hrvatske kinematografije što, kako ističu organizatori, 'pokazuje da je domaća animacijska scena i dalje globalno relevantna te podjednako snažna u svim svojim autorskim generacijama'.
 
obavijest

U Zagrebu stripovsko-kazališni performans 'Cankar u stripu', uz 100. obljetnicu smrti Ivana Cankara

U povodu 100. obljetnice smrti slovenskog pisca i dramatičara Ivana Cankara, u srijedu je u Slovenskom domu u Zagrebu upriličen stripovsko-kazališni performans 'Cankar u stripu' i postavljena izložba stripovskih ilustracija koje su publici različitih generacija približile crtice iz Cankareva života i njegove priče 'Sluga Jernej i njegovo pravo', 'Moj život' i dramu 'Sluge'.
 
obljetnica, proslava

Autorski koncert Berislava Šipuša

Hrvatsko društvo skladatelja, Cantus d.o.o. i Cantus Ansambl pozivaju na autorski koncert Berislava Šipuša, u povodu 60. rođendana. Koncert će se održati u Laubi 4. lipnja 2018. u 20 sati, a koncertu će prethoditi, od 19.30 sati, razgovor s autorom. Ulaz je slobodan.
 
predstavljanje

Proljeće u Andautoniji 2018. - Amor Vincit Omnia

Povodom otvaranja sezone Arheološkog parka Andautonija u Ščitarjevu, u organizaciji Arheološkog muzeja u Zagrebu, u nedjelju 27. svibnja 2018. od 12 do 18 sati održat će se manifestacija - Proljeće u Andautoniji i III. Festival eksperimentalne arheologije.
 
predavanje, tribina

Zaboravljeni zagrebački knjižari i knjižare

U sklopu festivala Ilica Q'ART - udruga Knjižni blok organizira niz zanimljivih događanja vezanih uz knjigu i čitanje pod nazivom: Knjige u potrazi za izlozima i izgubljenim čitateljima. Sedmodnevni program završit će predavanjem i razgovorom  na temu: Zaboravljeni zagrebački knjižari i knjižare. Hartman, Kugli i Ćelap.
 
najave

Proglašenje pobjednika natječaja 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica'

Proglašenje pobjednika natječaja 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica' koji je organiziran u sklopu 11. Festivala dječje knjige održat će se u petak, 25. svibnja u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka, s početkom u 11 sati.  
 
x ostalo

Australska slikarica Gina Sinozich darovala 24 svoje slike riječkom muzeju

Gina Sinozich, 88-godišnja samouka australska slikarica hrvatskog porijekla, darovala je Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (PPHMP) u Rijeci 24 svoje slike i to je začetak muzejske Zbirke iseljeništva, rečeno je u srijedu na svečanosti u Muzeju. 
 
koncert

Koncert 'Osam gitara' u CZKIO Susedgrad >>>

U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad u subotu, 16. lipnja 2018. godine u 19,30 sati, nastupiti će osam vrhunskih gitarista/ica: Zoran Dukić, Petrit Çeku, Morana Pešutić, Tomislav Vukšić, Tvrtko Sarić, Krešimir Bedek, Pedro Ribeiro Rodrigues i Maroje Brčić. 
 
izložba

Izložba PanoRama u Muzeju Mimara

 
 
natječaj

Otvoren je natječaj za Nagradu za književnost na društvenim mrežama

Udruga Kultipraktik raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Nagrada se dodjeljuje na KaLibar festivalu u Zadru, a sastoji se od nastupa na festivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača sa svim pripadajućim autorskim pravima, te eventualno od sponzorskih financijskih i robnih donacija. Prijaviti se treba do 15. 7. 2018.!
 
koncert

HNK Split najavljuje Filharmoniju budućnosti

U subotu, 26. svibnja s početkom u 20 h, na velikoj pozornici splitskog HNK nastupit će mladi glazbenici, polaznici Glazbene škole Josipa Hatzea, članovi Orkestra HNK Split, pod vodstvom maestra Uroša Lajovica, proslavljenog slovenskog dirigenta, skladatelja i glazbenog pedagoga. Kao solisti predstavit će se mladi glazbenici, oboist Ivan Baričević i mezzosopranistica Ivona Bosančić Lasić. 
 
radionica, kolonija

Tradicijska glazba i ples zadarskog područja (zaleđe, priobalje i otoci)

Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar poziva sve zainteresirane na radionicu  'Tradicijska glazba i ples zadarskog područja (zaleđe, priobalje i otoci)' koju vode dr.sc. Joško Ćaleta i Vidoslav Bagur, prof. Radionica se održava u subotu, 26. 5. 2018. i u nedjelju, 27. 5. 2018. u vremenu od 9 - 18 sati. U nedjelju, 27.5. 2018. svi sudionici će nastupiti u19 sati u Gradskoj loži. Radionica je besplatna!
 
projekcija

Hrvatska premijera filma 'Djevojke Zlatne zore' na Kratkim slikama

Dokumentarni film 'Djevojke Zlatne zore' prikazan je na više od 30 festivala diljem svijeta, a hrvatsku premijeru imat će u četvrtak, 24. svibnja, u 19,30 sati, u MM centru, na Kratkim slikama. Nakon projekcije, selektorica programa Jelena Ostojić razgovarat će s političkim analitičarem Markom Kostanićem.
 
izložba, konferencija, znanstveni skup

Izložba 'Skriveni svijet starih knjiga' sa skupom i radionicama

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu želi skrenuti pozornost na knjižnu baštinu, kao i ulogu u njezinu očuvanju, organizacijom interaktivne izložbe s popratnim radionicama pod nazivom 'Skriveni svijet starih knjiga' od 28. do 30. svibnja 2018. godine. 
 
koncert

'Simfonija tisuće' za početak nove koncertne sezone u Lisinskom

Novu koncertnu sezonu Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski otvorit će Zagrebačka filharmonija 29. rujna izvedbom 'Simfonije tisuće' Gustava Mahlera, pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka, najavio je u srijedu na konferenciji za medije ravnatelj Dvorane Dražen Siriščević. 
 
izložba

'Trogirski bančić', izložba Goranke Tomaš

U petak, 25. svibnja 2018. u 19:30, u atriju Muzeja grada Trogira otvara se izložba 'Trogirski bančić'. Riječ je o etnografskoj izložbi autorice Goranke Tomaš koja je dio programa kulturno-turističke manifestacije Vridne ruke obale zagore i škoja. Izložba će biti otvorena do 6. lipnja 2018. godine. 
 
izložba

Hrvatski umjetnici izlažu u Skopju

Sedma međunarodna izložba ilustracija pod nazivom Voli me/ Ne voli me na kojoj sudjeluju i hrvatski umjetnici svečano se otvara u petak 25. svibnja u Skopju, Makedonija.
 
konferencija, znanstveni skup

50/68 Slike utopije, skup i knjiga

Stručno-znanstveni skup i predstavljanje knjige 50/68 Slike utopije, održat će se u petak, 25. svibnja 2018. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
 
izložba

Mihael Klanjčić i Iva Zagoda - Opterećenje slobode

Academia moderna poziva na otvorenje izložbe Mihaela Klanjčića i Ive Zagode, u petak 25. svibnja s početkom u 20 sati. 
 
izložba

Izložba Lene Kramarić 'Dnevnik čitanja'

Samostalna izložba mlade slikarice Lene Kramarić otvara se u Domu Marina Držića u petak, 25. svibnja 2018. u 20 sati. 
 
izložba

Muzej Vukovara u progonstvu / donacije likovnih umjetnika, ustanova i pojedinaca 1992. - 2018.

Obilježavajući 70. godišnjicu otvaranja prvog stalnog postava i 20. godišnjicu povratka u Vukovar u razrušeni dvorac Eltz 27. svibnja 1998., Gradski muzej Vukovar u nedjelju, 27. svibnja 2018. u 12 sati, poziva na otvaranje stalnog postava likovne zbirke - Muzej Vukovara u progonstvu / donacije likovnih umjetnika, ustanova i pojedinaca.
 
okrugli stol

'Umjetnički iskorak u prostor grada. Sekcija Prijedlog Zagrebačkog salona', okrugli stol

Drugi okrugli stol u okviru obilježavanja 150 godina Hrvatskog društva likovnih umjetnika pod naslovom 'Umjetnički iskorak u prostor grada. Sekcija Prijedlog Zagrebačkog salona' održat će se u utorak, 29. svibnja 2018. u 19 sati, u Domu HDLU u Zagrebu.
 
festival

#Welovesound festival u Zagrebu

Najnoviji svjetski glazbeni trendovi sve više idu u smjeru elektroničke glazbe koja se posljednjih godina sluša u većini svjetski razvikanih klubova od Berlina, Ibize, Londona do New Yorka. Vodeći predstavnici ovog glazbenog pravca u subotu, 2. lipnja, od 18 sati, nastupit će na #Welovesound festivalu koji se održava na Velikom jezeru Jarun (kod skate parka).
 
izložba

Marko Dješka izlaže u Šibeniku

Izložba strip radova i filmova Marka Dješke otvara se u petak, 25. svibnja u 20 sati, u ex Galeriji Matija, a trajat će do nedjelje 27. svibnja 2018.  
 
koncert

Večer glazbenog romantizma u 'Zajcu'

Koncert orkestra riječke Opere 'Brahms, Čajkovski' pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja, održat će se u četvrtak, 24. svibnja 2018. u 19.30 sati, u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. 
 
najave

Najavljena nova sezona HNK u Zagrebu

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu predstavilo je novu kazališnu sezonu na konferenciji za medije. Intendantica Dubravka Vrgoč napomenula je kako je posjećenost predstava u ovoj kazališnoj sezoni bila iznimna te se nada kako će bogati program predviđen za iduću sezonu izazvati jednako zanimanje publike.
 
predstava

Balet 'Coppelia' šesti premijerni naslov Kazališta Marina Držića

Balet 'Coppelia' Lea Delibesa šesti je ovosezonski premijerni naslov dubrovačkog Kazališta Marina Držića, a kako je istaknuto na konferenciji za medije u utorak u Dubrovniku, riječ je o koprodukciji s Baletnim odjelom Umjetničke škole Luke Sorkočevića s oko sedamdeset učenica i učenika.
 
obavijest

U Lumbardi pronađeni novi arheološki kameni ostaci

Pri vrhu brežuljka Koludrt u Lumbardi nastavljena su arheološka istraživanja koja uz diplomirane arheologe iz Zadra i Zagreba vodi Hrvoje Potrebica iz Centra za prapovijesna istraživanja.
 
nagrada

Nagrada Anto Gardaš Meliti Rundek za 'Letače srebrnih krila'

Zagrebačkoj spisateljici Meliti Rundek dodijeljena je u utorak u Osijeku za roman 'Letači srebrnih krila' književna Nagrada Anto Gardaš za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež.
 
predavanje, tribina

Milka Trnina - uzor i inspiracija, predavanje Zdenke Weber

Predavanje u povodu 155. obljetnice rođenja umjetnice Milke Trnina, a u sklopu proslave 190. obljetnice Glazbene škole u Varaždinu, održat će hrvatska muzikologinja dr. sc. Zdenka Weber uz sudjelovanje polaznika Odjela za solo pjevanje Glazbene škole u Varaždinu, u četvrtak, 24. svibnja 2018. u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan. 
 
izložba

Izložba 'Čovjek i more – Ribolov u antici kroz fundus Arheološkog muzeja Zadar' gostuje u Puli >>>

Izložba „Čovjek i more – Ribolov u antici kroz fundus Arheološkog muzeja Zadar“ bit će otvorena u Augustovom hramu u četvrtak, 24. svibnja 2018. godine u 12 sati u sklopu međumuzejske suradnje Arheološkog muzeja Istre i Arheološkog muzeja Zadar.  
 
najave

Predstavljanje kataloga 'Priprema, pozor, pali!'

Hrvatski povijesni muzej najavljuje promociju kataloga 'Priprema, pozor, pali! Europske vojničke puške u Zbirci oružja Hrvatskog povijesnog muzeja', autorice Dore Bošković.  
 
predstavljanje

Tekstilne slike Željke Kovačić na izložbi u Japanu

Radovi Željke Kovačić, zagrebačke tekstilne umjetnice koja se jedina u Hrvatskoj već preko 25 godina bavi umjetničkim quiltom (art quilt) odabrani su od strane izvršnog odbora Tokamachi Quilt Festivala u Japanu da predstavljaju Hrvatsku na ovoj međunarodnoj izložbi quiltova (prošivenih tekstilnih slika) koja traje od 12. do 27. svibnja 2018. u Echigo Tsumari kulturnom centru u Tokamachiju, gradu kimona.  
 
predstavljanje

Proslava 90. rođendana Ivana Antolčića >>>

Kipar i slikar Ivica Antolčić proslavit će svoj 90. rođendan promocijom grafičke mape 'Komarevo' u srijedu, 23. svibnja u 19 sati, u knjižnici Marija Jurić Zagorka na Krvavom mostu u Zagrebu. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>