info


novo izdanje

26. Dani Frane Petrića

U organizaciji Hrvatskog filozofskog društva, uz suradnju Grada Cresa, od 24. do 30. rujna, u Cresu će se održati dvadeset i šesta po redu međunarodna znanstveno-kulturna manifestacija Dani Frane Petrića. Svečano otvaranje održat će se u ponedjeljak, 25. rujna, u 9 sati, u Velikoj dvorani hotela Kimen.
 
izložba

Vinko Šaina / Slikar svjetla

Danas, 22. rujna, s početkom u 19 sati, u Gradskoj galeriji Labin, otvara se samostalna izložba Vinka Šaine pod nazivom 'Slikar svjetla', te predstavljanje umjetnikove monografije. Osim u prostoru Gradske galerije, izložba biti će postavljena i u Galeriji Alvona, te u galerijskom prostoru Narodnog muzeja Labin, a može se razgledati do 21. listopada.
 
predavanje, tribina

Bruno Latour - O koncepciji misaonih izložbi

U Muzeju suvremene umjetnosti, u Dvorani Gorgona, u subotu, 23. rujna, s početkom u 19 sati, francuski filozof, sociolog i antropolog Bruno Latour održat će predavanje 'O koncepciji misaonih izložbi'. Predavanje je na engleskom jeziku, a ulaz je slobodan.
 
okrugli stol

14. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama

14. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama održat će se 6. listopada 2017. u Zagrebu, Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6/1. Tema okruglog stola: Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom 'I ja želim čitati!': postignuća i izazovi.
 
obavijest

Projekt 'HRČAK u splitskim dječjim ambulantama'

Akcija prikupljanja dječjih knjiga u sklopu projekta 'HRČAK u splitskim dječjim ambulantama' odvijat će se od 20. rujna do 15. listopada 2017. u knjižnicama Gradske knjižnice Marka Marulića te u Klubu mladih Split.
 
festival, koncert

Zagrebački festival klavirskih dua

Zagrebački festival klavirskih dua održat će se od 4. do 7. listopada 2017.
 
predstava

Gradsko dramsko kazalište Gavella premijernu sezonu počinje predstavom Joela Pommerata

Gradsko dramsko kazalište Gavella premijernu sezonu počinje predstavom Joela Pommerata "Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" u režiji Paola Magellija (19,30 sati, GDK Gavella, Frankopanska 8).  
 
nagrada

Dodjelom nagrada završava 50. međunarodni festival kazališta lutaka

Dodjelom nagrada završava 50. međunarodni festival kazališta lutaka PIF (20 sati, Kulturni centar Travno). Nakon dodjele nagrada Umjetnička akademija u Osijeku izvest će predstavu izvan konkurencije "Iza papira". 
 
izložba

Svečano otvorenje novih prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka

Državni tajnik Krešimir Partl prisustvovat će u petak, 22. rujna 2017. godine, u 11 sati na svečanom otvorenju prve faze uređenja prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, koje se otvara velikom retrospektivnom izložbom „Tomislav Gotovac Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“.   
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2017.

Temeljem Pravilnika o dodjeli Nagrade Stjepan Šulek, Upravni odbor Fonda Stjepan Šulek, donio je odluku o objavi natječaja za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za skladateljsko djelo za 2017. godinu. 
 
festival

Program Međunarodnog festivala dizajna Plan D 2017: “Tehnooptimizam / Tehnopesimizam”

Upoznajte se s programom osmog izdanja festivala donedavno poznatog kao DAN D, koji ima novi format i novo ime – PLAN D! Festival, koji organizira Hrvatsko dizajnersko društvo u partnerstvu s Tehničkim muzejem Nikola Tesla, održat će se već sljedećeg tjedna, od 27. rujna do 1. listopada 2017. u prostoru diskonta iza Tehničkog muzeja.  
 
izložba

Otvorenje izložbe ISPIT 2017 studenata diplomskog studija fotografije ADU

Otvorenje izložbe ISPIT 2017 studenata diplomskog studija fotografije ADU, koje će se održati u utorak, 26. rujna u Galeriji Studentskoga centra (Savska 25) u 20 sati. Izložba će se moći pogledati do 7. listopada, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.
 
predstavljanje

Predavanje - Izgradnja u Nacionalnom parku Plitvička jezera

U sklopu Dana europske baštine 2017. godine u Društvu povjesničara umjetnosti Hrvatske, Martina Ivanuš povjesničarka umjetnosti održat će predavanje pod nazivom Izgradnja u Nacionalnom parku Plitvička jezera.
 
najave

Glazbene udruge u akciji 'Slušajmo hrvatsko'

Hrvatske glazbene udruge ove su se godine akcijom 'Slušajmo hrvatsko' priključile svečanoj proslavi 20-og rođendana akcije 'Kupujmo hrvatsko' koju Hrvatska gospodarska komora organizira 21. i 22. rujna 2017. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. 
 
festival

6. Flamenco Festival Zagreb

6. Flamenco festival održava se od 20. do 22. rujna na dvije lokacije – u klubu Vespa i u Zagrebačkom kazalištu lutaka.  
 
koncert

Latvijski radijski zbor i maestro Sigvards Klava otvaraju novu sezonu ciklusa Sfumato u HGZ-u

U ponedjeljak, 25. rujna, počinje nova sezona ciklusa Sfumato Zbora HRT-a u novom prostoru - Hrvatskom glazbenom zavodu. Sezonu otvara jedan od najboljih zborova svijeta - Latvijski radijski zbor pod vodstvom jednako sjajnog maestra Sigvardsa Klave.  
 
koncert

Svečano otvorenje koncertne sezone Zagrebačke filharmonije

Zagrebačka filharmonija koncertnu sezonu 2017./2018. svečano će otvoriti 21. i 22. rujna 2017. godine u Hramu glazbe – Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. 
 
koncert

Autorski koncert Davorina Kempfa u povodu 70. rođendana

Hrvatsko društvo skladatelja i Cantus pozivaju na autorski koncert Davorina Kempfa u povodu 70. rođendana, u utorak, 10. listopada 2017. u 20 sati, u Dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji.
 
festival

Festival letećih gitara od 13. do 15. listopada u Varaždinu

Drugi Festival letećih gitara održat će se u Varaždinu od 13. do 15. listopada, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.  
 
izložba

Retrospektivnom izložbom „Tomislav Gotovac Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“ otvara se novi prostor Muzeja moderne i suvremene umjetnosti

Dovršena je prva faza uređenja prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u dijelu prostora H-objekta u Benčiću. Uređeni dio prostora otvara se velikom retrospektivnom izložbom „Tomislav Gotovac Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“  
 
najave

Otvorenje MIMO 5 sezone uz 'Dreampop jučer, danas, sutra'

Prvi koncert pete MIMO sezone održat će se 8. listopada 2017. u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.  
 
festival

Svečano otvorenje 47. Varaždinskih baroknih večeri

Koncertom Zbora Purcell i Orkestra Orfej Japan u petak, 22. rujna, počinju Varaždinske barokne večeri na kojima će se ove godine predstaviti najbolji mađarski ansambli, najavljeno je na konferenciji za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici na kojoj je istaknuto da će zemlja partner idućeg VBV-a biti Japan. 
 
izložba

Otvorenje izložbe GUTENBERG I SLAVENSKI SVIJET

U srijedu, 20. rujna 2017. s početkom u 18 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovom trgu 14 u Zagrebu će se održati otvorenje izložbe GUTENBERG I SLAVENSKI SVIJET. 
 
obavijest

Svečana dodjela Nagrade „Vicko Andrić“ za 2016. godinu

Svečanost dodjele  Nagrade „Vicko Andrić“ za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj održat će se u petak, 22. rujna 2016. godine, u 13 sati u Muzeju Mimara. Nagrade će dodijeliti državni tajnik Ministarstva kulture RH dr. sc. Ivica Poljičak.
 
izložba

Ana Mušćet: Zastave – Galerija Antuna Augustinčića, Klanjec, 21. rujna – 21. listopada 2017.

Povodom Međunarodnog dana mira, u četvrtak 21. rujna 2017. u 11.30 sati u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu otvara se izložba akademske kiparice Ane Mušćet.
 
predstavljanje

Predstavljanje biciklističkog vodiča po kontinentalnoj Hrvatskoj u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica

U srijedu, 20. rujna 2017. u 19 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica, uz Europski tjedan kretanja te u okviru programa Zelena knjižnica,  Lidija Vrečar Mišćin i Robert Rigo predstavit će knjigu Biciklistički vodič - Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem. 
 
predavanje, tribina

Glazbena škola u Varaždinu i Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara organiziraju 13. dane teorije glazbe - 21. i 22. listopada 2017.

Ovogodišnji Dani teorije glazbe održat će se u Glazbenoj školi u Varaždinu – gradu glazbe.  
 
izložba

Otvorenje izložbe 125 godina Fotokluba Zagreb

Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar poziva na svečanost otvorenja izložbe 125 GODINA FOTOKLUBA ZAGREB, u četvrtak, 21. rujna 2017. u 20 sati, u Kneževoj palači, Poljana Šime Budinića 3, Zadar.
 
radionica, kolonija

Radionice o upravljanju projektnim ciklusom u svrhu bolje apsorpcije sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF)

Tijekom listopada i studenog 2017. održat će se osam radionica na temu upravljanja projektnim ciklusom u osam gradova u Republici Hrvatskoj. 
 
okrugli stol

14. PHOTO TALK pod nazivom "Hrvatski lovci na oluje"

U četvrtak, 21.9.2017. u 20h (u Galeriji fotografije Fotokluba Split) održat će se 14. PHOTO TALK pod nazivom "Hrvatski lovci na oluje". 
 
izložba

Izložba slika Vice Tomasovića u Galeriji Koprivnica

U petak, 22. rujna 2017. u 19 sati, u Galeriji Koprivnica Muzeja grada Koprivnice otvara se izložba slika 'Ex nihilo'' akademskog slikara Vice Tomasovića. Ciklus slika ''Ex nihilo'' nastao je između 2014. i 2017., a predstavljen je na više skupnih i samostalnih izložbi, od kojih posebno treba istaknuti pojavljivanje na Zagrebačkom salonu mladih 2016. godine. 
 
izložba

Obljetnička izložba članova ULUS-a

Otvorenje 10. godišnje izložbe članova Udruge likovnih umjetnika Samobora, kojom udruga obilježava i 10. obljetnicu osnutka, održat će se u petak 22. rujna 2017., u 19 sati, u Samoborskom muzeju.
 
izložba, predstavljanje

Predstavljanje monografije i izložba Vinka Šaine u Gradskoj galeriji Labin

Otvorenje izložbe 'Slikar svjetla' i prezentacija likovne monografije umjetnika Vinka Šaine održat će se u petak, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19 sati u Gradskoj galeriji Labin.
 
izložba

Izložba 'Donacija minerala, fosila i stijena prof. dr. sc. Petra Lokina' u Zadru

Prirodoslovni odjel Narodnog muzeja Zadar najavljuje otvorenje izložbe 'Donacija minerala, fosila i stijena prof. dr. sc. Petra Lokina' u srijedu, 20. rujna 2017. u 19 sati, u Kneževoj palači.
 
performans

Performans Zorana Pavelića u spomen-parku Dotrščina

Ovogodišnja memorijalna umjetnička intervencija u čast žrtava fašizma u organizaciji Virtualnog muzeja Dotrščina, rad autora Zorana Pavelića naslovljen 'Osunčana mjesta', bit će izveden u subotu, 23. rujna 2017. s početkom u 11,30 sati na glavnom ulazu u spomen-park Dotrščina. Memorijalna intervencija na Dotrščini izvodi se tradicionalno u povodu Svjetskog dana mira.
 
predavanje, tribina

Poezija u dvorištu – pjesnik Goran Čolakhodžić

Gost Poezije u dvorištu bit će 19. rujna, u 19 sati, pjesnik Goran Čolakhodžić. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
 
projekcija

Francuski rujan u Kinoteci nastavlja se s Godardom

Nakon ciklusa Jacquesa Tatija, zagrebačka Kinoteka u ovom tjednu nastavlja s klasicima francuske kinematografije - jednim od najpoznatijih redatelja francuskog novog vala, Jean-Luc Godardom.
 
izložba

Svečano otvorenje središnje izložbe 'Pustinja Blaca – kulturni krajolik'

U povodu Dana europske baštine u Hrvatskoj koji se već tradicionalno obilježavaju tijekom rujna i listopada, državni tajnik Krešimir Partl svečano će otvoriti središnju izložbu Pustinja Blaca – kulturni krajolik u srijedu, 20. rujna, u 19 sati, u Gliptoteci HAZU, u Zagrebu.
 
izložba

Gostovanje izložbe Kroz objektiv branitelja − zima 1991./92.

Gostovanje izložbe Kroz objektiv branitelja − zima 1991./92., izložba iz Zbirke fotografija iz Domovinskog rata fotografa Gorana Vranića u Muzeju grada Šibenika. 
 
izložba

Retrospektivna izložba akademskog kipara Stjepana Gračana

U četvrtak, 21. rujna, u 19 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku otvara se velika retrospektivna izložba akademskog kipara Stjepana Gračana. 
 
natječaj

VII. TRIENALNI NATJEČAJ za likovno djelo nadahnuto pasionskim sadržajem

Pasionska baština raspisuje VII. trienalni natječaj za likovno djelo nadahnuto pasionskim sadržajem Kristove Muke i Uskrsnuća. 
 
izložba

Izložba "Kletva Ulama-bega" Ana-Marije Smoljanec, u organizaciji Galerije Brešan Split i Muzeja grada Trogira

Izložba "Kletva Ulama-bega" Ana-Marije Smoljanec, u organizaciji Galerije Brešan Split i Muzeja grada Trogira, otvorit će se u atriju Muzeja grada Trogira u petak, 22. rujna 2017. u 20:00 sati
 
predstavljanje

Događanja u organizaciji Hrvatskoga restauratorskog zavoda povodom obilježavanja Dana europske baštine

Hrvatski restauratorski zavod povodom obilježavanja Dana europske baštine 21. rujna 2017. u Zagrebu, organizira stručne skupove, predstavljanje knjiga i otvorenje izložbe. 
 
natječaj

Ministarstvo kulture objavilo natječaj za razvoj publike u kulturi

Ministarstvo kulture objavilo je u ponedjeljak Poziv za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu, koji se zasad organizira kao pilot projekt i u okviru kojega će se osigurati pola milijuna kuna.
 
nagrada

'Ustavu Republike Hrvatske' nagrada za najbolji film u Belgiji

Žiri Film Festivala Oostende u Belgiji proglasio je 'Ustav Republike Hrvatske' redatelja Rajka Grlića pobjednikom međunarodnog programa 'Taste of Europe'. Ovoj 'ljubavnoj priči o mržnji' to je već 23. po redu nagrada od premijere u Montrealu i ondje osvojene Grand Prize of Americas.
 
predavanje, tribina

Martina Ivanuš: Izgradnja u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Predavanje Martine Ivanuš na temu 'Izgradnja u Nacionalnom parku Plitvička jezera' održat će se u četvrtak, 21. rujna, u 18,30 sati, u prostoru Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske.
 
predavanje, tribina

Sjećanje Krležinih suvremenika / Latica Ivanišević

U utorak, 19. rujna, u 18 sati u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže, Krležin Gvozd 23, u okviru projekta Sjećanje Krležinih suvremenika, prema autorskoj zamisli Gorana Matovića, u Krležinom domu svestrana hrvatska umjetnica Latica Ivanišević, lice iz Krležine blizine, svjedočit će o susretima s Krležom.
 
izložba

Izložba 'U duhu Zadra'

U Muzeju antičkog stakla u Zadru, u utorak, 19. rujna, s početkom u 12 sati, u velikoj izložbenoj dvorani će se otvoriti izložba 'U duhu Zadra' autorica Istre L. Toner, Malgorzate Chomicz i Nine Dragan Belić.
 
natječaj

Objavljen natječaj za nove pjesme 65. Zagrebačkog festivala

Organizator Zagrebačkog festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, objavilo je natječaj za nove pjesme 65. Zagrebačkog festivala koji će se održati u siječnju 2018. Obrazac za prijavu nalazi se na službenim web stranicama Festivala, a natječaj je otvoren do 15. listopada 2017.
 
izložba

Skupna izložba – 'Unutarnje migracije'

U prostorima galerije Poola otvorena je skupna, međunarodna izložba 'Unutarnje migracije' na kojoj izlažu Branislav Nikolić, Vladimir Frelih, Ana Petrović, Goran Dragaš, Jovana Popić, Dragan Vojvodić, Selman Trtovac, Radenko Milak, Dragan Matić.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu