info


izložba

Izložba Ana Hušman u Galeriji Forum

Galerija Forum u Zagrebu poziva na otvorenje izložbe Ane Hušman - 6 sa 7 metara, koje će se održati u petak, 24. studenoga 2017. u 19 sati. Izložba je otvorena do 9. prosinca 2017.
 
predstava

Neobična božićna predstava 'Vol i magarac' Norberta Ebela premijerno u Kinoteci

Zagrebačka Kinoteka pridružuje se adventskom programu grada Zagreba predstavom 'Vol i magarac', duhovitom inačicom priče o Božiću i rođenju Djeteta iz Betlehema njemačkog dramatičara Norberta Ebela, čija će premijerna izvedba biti u nedjelju, 26. studenoga, nakon čega slijede tri izvedbe svake adventske nedjelje do 17. prosinca.
 
nagrada

Gavelline 'Priče iz Bečke šume' osvojile tri nagrade na festivalu Bez prevoda u Užicu

Predstava 'Priče iz Bečke šume' Ödöna von Horvátha u režiji Igora Vuka Torbice i produkciji zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta 'Gavella' osvojila je tri nagrade na upravo završenom 22. jugoslovenskom pozorišnom festivalu Bez prevoda u Užicu, i to za najbolju žensku ulogu, te za kostimografiju i scenografiju.
 
koncert

Festival Anabasis: 'Hommage a padre Antonio Soler'

Veleposlanstvo Španjolske u Hrvatskoj u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu organizira događanje “Hommage a padre Antonio Soler” u okviru Orguljskog festivala “Anabasis”. 
 
natječaj

Međunarodni dan riječi - natječaj za kratku priču

Povodom Međunarodnog dana riječi, 23. studenog, časopis za književnost 'Kvaka', u ime 'Zaklade César Egido Serrano', poziva sve zainteresirane da napišu kratku priču do najviše 100 riječi na temu 'Mir u svijetu'.
 
izložba

Sara Rajaei & Neva Lukić: 'To the sea, a lake or another river'

Izložba Sare Rajaei i Neve Lukić pod nazivom To the sea, a lake or another river otvara se 23. studenoga 2017. u Galeriji 90-60-90 u Zagrebu, s početkom u 20 sati. 
 
radionica, kolonija

Besplatne 3D radionice u Osijeku

U petak i subotu, 24. i 25. studenog, u Osijeku se, u suradnji #labOS-a i UO Format C te čitavog niza autor(ic)a održavaju inkluzivne i participativne otvorene prezentacije i radionice na temu 3D tehnologija u recentnim inovativnim umjetničkim izričajima omogućenim računalnim i mrežnim tehnologijama. Prijave su u tijeku!
 
projekcija

'Trešnje', 'Snježni kanon' i 'Mi biramo Mliječnu stazu' na Kratkim slikama

Ova tri naslova bave se užicima i ženskom zabavom te nas vode kroz hotelske sobe, apartmane zimovalište, diskoteke i taksije u Kopenhagen, francuske Alpe i Beč. Projekcije su dio programske cjeline 'Iz Kratke baze 25 FPS-a' fokusirane na suvremeni kratkometražni film. Održavaju se 23. studenoga s početkom u 19,30 sati, u MM centru, a ulaz je slobodan!
 
izložba

Izložba božićnog nakita iz fundusa zagrebačkog Etnografskog muzeja

U Etnografskom muzeju u Zagrebu 28. studenoga u 18 sati otvorit će se izložba naslovljena Perje, jabuke i zrno soli – božićni nakit iz fundusa zagrebačkog Etnografskog muzeja. Nakon otvorenja uslijedi će koncert „Božićne pjesme“ u izvedbi Folklornog ansambla "Zagreb-Markovac".  
 
natječaj

Novi poziv Europske komisije za kulturne i kreativne prostore i gradove

Na temelju Godišnjeg plana rada za 2018. godinu, u okviru programa Kreativna Europa otvoren je Poziv za projektne prijedloge za kulturne i kreativne prostore i gradove. Cilj je Poziva potpora inovacijama u kulturnom i kreativnom sektoru za koju je odvojeno 1,5 milijuna eura. Iznos će se alocirati za razvoj samo jednog projekta koji odgovara specifičnim ciljevima Poziva. Rok za podnošenje prijava jest 5. veljače 2018.
 
natječaj

Otvoren natječaj CircusNext PlaTFoRMe

CircusNext PLaTFoRM, posvećena razvoju i promociji suvremenog cirkusa u Europi, otvorila je natječaj za dodjeljivanje sredstava za razvoj projekata u ediciji 2017./2019., a prijave se primaju do 29. prosinca 2017.
 
izložba

'Vrijeme došašća', skupna izložba

Otvorenje skupne izložbe slika članova Likovnog studija Hrvatsko-talijanskog Društva Zagreb i članova HDLU Zagreb, pod nazivom ”Vrijeme došašća”, održat će se u srijedu, 29. studenoga 2017. u 19 sati, u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu.
 
predstava, djeca, mladi

'Tko je Videku napravio košuljicu' – premijera u ZKL-u

Zagrebačko kazalište lutaka najavljuje premijeru predstave 'Tko je Videku napravio košuljicu', nastalu prema djelu slovenskog književnika Frana Levstika, koja će se održati u petak, 24. studenog, u 19 sati.
 
obljetnica, proslava, koncert

Koncert Zadru na dar

U petak, 24. studenog u Koncertnoj dvorani braće Bersa s početkom u 19 sati održat će se koncert profesora Glazbene škole Blagoje Bersa u povodu Dana grada Zadra pod nazivom Zadru na dar.  
 
x ostalo

Lako razumljiva knjiga / Ivan Meštrović

Izašla je prva knjiga u ediciji  „Lako razumljiva knjiga“ Muzeja Ivana Meštrovića - Ivan Meštrović. Knjige u ovoj ediciji namijenjene su svim osobama, posebice onima koji imaju intelektualne poteškoće s čitanjem i razumijevanjem, koji traže jednostavan sadržaj i osnovne informacije o temi, kao i osobama koje ne poznaju dobro hrvatski jezik.
 
izložba

Siniša Labrović: Sretna stara godina / Happy old year

U subotu 25. studenoga u koprivničkoj AK galeriji gostuje umjetnik Siniša Labrović. Za ovu izložbu nastali su autorovi novi radovi objedinjeni pod nazivom „Sretna stara godina“ koji se sastoje od prostornih instalacija, videa i performansa. Program počinje u 20 sati.
 
izložba

Gradska galerija Fonticus Grožnjan: Leon Vidović & Petar Dugandžić

Gradska galerija Fonticus Grožnjan 23. studenoga od 19 sati predstavlja dvije samostalne prezentacije: 1.) Leon Vidović: Zemljane perle, samostalna izložba, 2.) Petar Dugandžić / Rainbow23: Izgubljeni Miraz IV. (Sazviježđa 4/23), performance, izložbena prezentacija.  
 
najave

Postavljanje spomen-biste Rajmunda Kuparea u Santiagu

23. studenoga 2017. na Institutu za estetiku Čileanskog papinskog katoličkog sveučilištu u Santiagu, bit će upriličeno postavljanje i svečano otkrivanje spomen-biste Rajmunda Kuparea, hrvatskog dominikanca, književnika i estetičara.  
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Revenue promotion Ltd, Ukrajina

Inovativno kazalište Revenue Promotion Ltd traži partnere za prijavu na natječaj za projekte suradnje s projektnom idejom kazališnih izvedbi u nekazališnim prostorima – site specific theatre.
 
izložba

Vedran Perkov - 'Smetnje', izložba

U galeriji „K2“ Križevci otvara se u četvrtak, 23. studenog s početkom u 20 sati multimedijalna izložba splitskog vizualnog umjetnika Vedrana Perkova pod nazivom „Smetnje“.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Inicijativa za umjetnost UAMAZE, Ukrajina

Inicijativa za umjetnost UAMAZE sa sjedištem u Kijevu želi biti partner ili vodeći partner u projektima za natječaj za projekte suradnje u području baštine, vizualnih umjetnosti, u interdisciplinarnim projektima te onima koji se bave razvojem publike.
 
koncert

13. Pozitivan koncert u Domu sportova

Trinaesto izdanje Pozitivnog koncerta, posvećenog obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a, predstavit će u subotu 2. prosinca u zagrebačkom Domu sportova čak pet izvođača - Brkove, Kawasaki 3P, Elemental, Repetitor i Otrovnu Kristinu, koji su se tim povodom priključili nacionalnoj kampanji "Nauči, primjeni, podijeli", usmjerenoj na bolje razumijevanje odgovornog spolnog ponašanja.
 
natječaj, nagrada

Prijave za European Press Prize 2018.

Europska novinarska nagrada dodjeljuje se u četiri kategorije, a svaka iznosi 10.000 eura. Žiri ima mogućnost dodijeliti i posebnu nagradu za iznimno dostignuće. Nominirani radovi bit će objavljeni na internetskim stranicama Europske novinarske nagrade (European Press Prize). 
 
najave

Istaknuta švedska dječja književnica Jujja Wieslander idući tjedan u Zagrebu

Cijenjena švedska dječja književnica Jujja Wieslander gostovat će sljedeći tjedan u Zagrebu, gdje će u sklopu dječjeg književnog projekta "Mala slova" u organizaciji Knjižare Ljevak u utorak 28. studenoga predstaviti novu seriju svojih slikovnica prevedenih na hrvatski jezik. 
 
koncert

Umjetnici milanskog opernog hrama Cameristi della Scala u subotu u Zagrebu

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u subotu 25. studenog Cameriste della Scala, umjetnike slavnog milanskog opernog hrama Teatro alla Scala, koji će za zagrebačku publiku izvesti program koji je prethodno s oduševljenjem odobrila publika newyorškog Carnegie Halla. 
 
najave

Shahrzad - poezija, film, esej>>>

 
 
predstava

Premijera Verdijeve opere 'Moć sudbine' 25. studenoga u HNK Split

Premijera Verdijeve opere Moć sudbine, koju je Opera Hrvatskog narodnog kazališta trebala premijerno izvesti 23. studenog odgađa se, pa će biti izvedena u subotu 25. studenog s početkom u 19:30h. 
 
konferencija, znanstveni skup

5. Međunarodna autorska kreativna konferencija (MAKK)

Peto izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2017 održat će se 23. i 24. studenog 2017. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. 
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: Zastavljajmo

Ove subote, 25. studenog, s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se još jedna u nizu besplatnih radionica za djecu. Voditeljica radionice Zastavljajmo je Una Rebić, a rok za prijave je petak, 24. studenog do 15 sati.
 
predstava

'Podešavanje prostora' plesnim dijalogom u ZPC-u

Premijerna izvedba predstave 'Podešavanje prostora' nagrađivane autorice Mirjane Preis na programu je 25. studenog, s početkom u 20 sati. Predstava je nastala kao plod uspješne suradnje Zagrebačkog plesnog centra (ZPC) i Studija za suvremeni ples (SSP).
 
koncert

Poezija Miroslava Krleže u ciklusu Sfumato

Novi koncert Zbora Hrvatske radiotelevizije iz ciklusa Sfumato, u utorak 21. studenoga u Hrvatskom glazbenom zavodu u 20 sati uz izravni prijenos na Trećem programu Hrvatskog radija.  
 
novo izdanje

U subotu 9. Noć kazališta, najbogatija do sad

Gotovo 80 kazališnih institucija i organizacija, nacionalnih kazališta, javnih i nezavisnih kazališta, amaterskih kazališnih skupina i javnih ustanova u pedesetak mjesta diljem Hrvatske uključit će se u subotu, 25. studenoga, u još jednu, devetu po redu Noć kazališta, koja je u utorak u Zagrebu najavljena kao dosad najbogatije jednodnevno slavlje kazališne umjetnosti u povijesti te manifestacije.
 
festival

5. Zagrebački harfistički festival

Peti Zagrebački harfistički festival ove se godine održava od 21. do 26. studenog na nekoliko reprezentativnih glazbenih lokacija u gradu, a u šest dana, uz već poznata imena domaće scene, hrvatskoj će se publici kroz devet koncerata predstaviti istaknuti harfisti iz Austrije, Velike Britanije, Turske, Mađarske i Srbije.  
 
predstava

'Kad-tad' premijerno 27. studenoga u Teatru &TD

Novi premijerni naslov zagrebačkog Teatra &TD bit će, u ponedjeljak, 27. studenoga, predstava 'Kad-tad', autorski projekt redateljice Marine Pejnović koji propituje biološku determiniranost ženske prirode.
 
koncert

Gypsy Philharmonic Orchestra 12. prosinca u Lisinskom

Najveći romski orkestar u svijetu, Gypsy Philharmonic Orchestra, koji okuplja najbolje romske glazbenike mađarskog podrijetla iz raznih dijelova Europe, gostovat će 12. prosinca u Zagrebu, gdje će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog izvesti koncert najavljen kao najveći glazbeni doživljaj ovogodišnjeg adventa. 
 
koncert

Rundek i 'Apocalypso Now' u Velikoj dvorani Doma sportova

Posljednji nastup u sklopu turneje Darka Rundeka 'Apocalypso Now', koji se trebao održati u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova 16. prosinca, rasprodan je gotovo mjesec dana prije nastupa pa je zbog velikog interesa publike prebačen u Veliku dvoranu, na mjesto gdje je pjesma Apocalypso premijerno izvedena, priopćio je organizator u utorak.
 
izložba

'Anti tijelo', izložba Marka Markovića

Izložba umjetnika Marka Markovića pod nazivom 'Anti tijelo' otvara se u subotu, 25. studenog u 20:00h u splitskom Salonu Galić, u organizaciji HULU Splita.     
 
izložba

P(r)ogledajte: kroz iluziju do stvarnosti

UNICEF predstavlja treće izdanje Muzeja realnosti koje nas vodi u svakodnevicu najugroženije djece diljem svijeta. Kao i proteklih godina, Muzej realnosti održat će se u Muzeju iluzija u Zagrebu, gdje će na tri dana, od 11. do 13. prosinca 2017., iluzije poslužiti potpuno suprotnoj svrsi – otkrivanju stvarnosti.   
 
najave

Advent na Strossu 2017.

Ovogodišnji program Zagrepčanima i gostima ponudit će koncertne večeri, popodnevne mini koncerte, likovne vikend radionice za djecu i nastupe DJ-a... 
 
izložba

Izložba 'Lovepiece' u Galeriji Galženica

U petak, 24. studenog u 19 sati, u velikogoričkoj Galeriji Galženica otvara se izložba pod nazivom Lovepiece.
 
koncert

Škrabica: Rokambol (Nikša Marinović)

U četvrtak, 23. studenog, u 20,30 sati, u sklopu Booksinog glazbenog programa Škrabica nastupit će Rokambol (Nikša Marinović).
 
koncert

My Buddy Moose predstavlja novi album u KSET-u

My Buddy Moose će u četvrtak, 23. studenoga, promovirati svoju 'četvorku' koncertom u zagrebačkom klubu KSET. Gosti na pozornici Dalibor Pavičić, Chris Eckman i Ivana Smolović. Nakon zagrebačke promocije, My Buddy Moose nastupit će u Rijeci 2. prosinca.
 
x ostalo

Izdanja Cantusa i HRT-a nominirana za International Classical Music Award

Nosač zvuka Boris Papandopulo – Riznica hrvatske glazbe, u izdanju Cantusa i Hrvatske radiotelevizije, nominiran je za međunarodnu nagradu za klasičnu glazbu – International Classical Music Award
 
predstavljanje

Muzej Lapidarium: Predstavljanje Muzeja vučedolske kulture

U Muzeju Lapidarium 24. i 25. studenoga bit će predstavljen Muzej vučedolske kulture, kandidat za nagradu najboljeg europskog muzeja 2018. i jedinstveni muzej u svijetu posvećen jednom lokalitetu i prapovijesnoj kulturi.  
 
predstava

'Faraon iz Ilice je mrtav' – nova predstava Kazališta Komedija

Predstava 'Faraon iz Ilice je mrtav', pravi glazbeni krimić autorskog tima koji čine spisateljica Milana Vukov Runjić, dramaturginja Ana Tonković Dolenčić i autor glazbe Ivan Josip Skender, u režiji Krešimira Dolenčića i pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića, premijerno će biti izvedena u Kazalištu Komedija, 1.prosinca, s početkom u 19,30 sati.
 
natjecanje

11. hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska

Preko 70 mladih plesačica i plesača sudjelovat će na ovogodišnjem izdanju natjecanja u suvremenom plesu 'Mia Čorak Slavenska'. Ovogodišnje natjecanje održava se 24. i 25. studenog u Centru za kulturu Trešnjevka, u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži te koreografa Dinka Bogdanića i Desanke Virant.
 
najave

Dani smijeha Kerekesh Teatra u Rijeci

Umjetnička organizacija Kerekesh Teatar, na čelu s Ljubomirom i Janom Kerekešom, s izborom odličnih komedija u vlastitoj produkciji, stiže u Rijeku u Kulturni centar Kalvarija, kako bi zajedno s Kazalištem Ri Teatar organizirali 1. Dane smijeha u Rijeci.
 
festival

Dokumentarcem o 'Buldožeru' započinje A&M festival 2017

Ovogodišnje izdanje Art&Music festivala starta 23. studenog u pulskom Rojcu. U Dnevnom boravku Rojca s početkom u 19 sati bit će prikazan dokumentarni film redateljice Varje Močnik 'LP film Buldožer – Pljuni istini u oči' (Nord Cross Production). Nakon projekcije filma slijedi razgovor s producenticom Vivom Videnović i scenaristicom Barbarom Kelbl, a razgovor moderira Sven Semenčić.
 
natjecanje, natječaj

11. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova u Zadru / prijave

Međunarodno natjecanje zborova održat će se u Zadru od 24. do 27. svibnja 2018. godine. Prijave za natjecanje zaprimat će se do 1. veljače 2018. Poziv je upućen amaterskim pjevačkim zborovima, mješovitim, muškim i ženskim.
 
projekcija

Dokumentarac 'Limunovo drvo' stiže u Split

Dokumentarni film 'Limunovo drvo' redatelja Branka Radakovića dvije godine je putovao po prostoru bivše Jugoslavije da bi napokon dočekao svoju premijeru pred splitskom publikom. Projekcija filma o prvom bendu kultnog frontmena grupe Ekatarina Velika, Milana Mladenovića, održat će se u subotu, 25. studenog, u Kinoteci Zlatna vrata s početkom u 17 sati.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu