Preskočite na glavni sadržaj

Rob Doyle i Andrija Škare, irsko-hrvatski književni razgovor u Booksi

 U utorak, 27.9. u 19 sati u Booksi će gostovati najhvaljeniji mladi irski pisac Rob Doyle i Andrija Škare, poznato TV lice, kolumnist i pisac. S njih dvojicom razgovarat će književni kritičar i novinar Neven Svilar na engleskom jeziku, a u Booksu ih dovodi izdavačka kuća Fraktura u sklopu projekta "Sharing the Wor(l)d".
vrijeme: 27.09.2016. 19:00
mjesto: Martićeva 14d, Zagreb
Roman prvijenac Roba Doylea Here Are the Young Men objavljen je prije dvije godine i četiri najčitanija irska časopisa proglasila su ga romanom godine, a čak je svrstan i među „dvadeset najvećih irskih romana od 1916.“ Doyleova proza, eseji i kritike objavljeni su u časopisima The Guardian, Observer, Dublin Review, Irish Times, Sunday Times, Sunday Business Post, Stinging Fly, Gorse, Dalkey Archive’s Best European Fiction 2016 i drugdje. Doyle trenutno snima film Hit the North u kojem glumi glavnu ulogu, a premijera filma očekuje se ove godine.

Andrija Škare radi kao scenarist, novinar i voditelj na Hrvatskoj televiziji u svojstvu stalnog vanjskog suradnika. Piše za tjednik Globus, povremeno i za Booksa.hr i potlista.com.  Prozu je objavljivao u časopisima u zemlji i regiji, u Vijencu, Zarezu, Fantomu slobode, Knjigomatu, Temi, Severnom Bunkeru, Večernjem listu, Ka/osu, Fokusu, u Ekran pričama, na Trećem programu Hrvatskog radija i još ponegdje. Objavio je knjigu beletrističko-publicističkih zapisa o zagrebačkim kavanama i kafićima S više mlijeka, molim (Celeber, Zagreb, 2008.) zbirku priča Život svijeta koji će doći (CeKaPe, Zagreb, 2014.) i Slušaj me, zbirku kolumni o pjesmama koje tematiziraju književnost.
 
Najava razgovora: http://booksa.hr/program/dvostruki-portret-rob-doyle-i-andrija-skare
Facebook događanje: https://www.facebook.com/events/519694558216317/