Preskočite na glavni sadržaj

Plamen Dejanoff u Laubi

U Laubi - kući za ljude i umjetnost, u subotu, 24. rujna, u 20 sati, otvara se izložba Plamena Dejanoffa. Izložba ostaje otvorena do 16. listopada.
vrijeme: 24.09.2016. 20,00
mjesto: Zagreb; Lauba, Baruna Filipovića 23a
url: http://www.lauba.hr
Dejanoff je miljenik publike, kolekcionara i izlagača diljem svijeta. Njegovi radovi su produkt podrobnog istraživanja ekonomskih struktura i tržišta. O njegovom uspjehu svjedoče renomirani klijenti poput BMWa, Porschea, Samsonitea te sama činjenica da su njegovi radovi uvršteni u stalni postav vodećih svjetskih galerija suvremene umjetnosti.
 
Dejanoff je već dvadeset godina prisutan na svjetskoj umjetničkoj sceni. Rođen je u Bugarskoj, a već duži niz godina živi na dvije adrese, Berlinu i Beču, gdje je i završio školu za umjetnost i arhitekturu. Dejanoff je jedan od umjetnika koji svojevoljno prihvaća strategije konzumerizma, ekonomije i marketinga. Na tragu ready-made koncepta Dejanoff pripada svijetu konceptualne umjetnosti pritom koristeći elemente i objekte iz popularne kulture koji unutar galerijskog konteksta poprimaju novo semiotičko značenje kroz prizmu socio-kulturološkog iskustva.


Vođen temeljima koje su postavili Duchamp i Warhol, uz ironični pristup Koonsa s kojim ga umjetnička kritika često uspoređuje, Dejanoff je osvojio naklonost publike, kolekcionara te izlagača diljem svijeta. Njegova umjetnost se razvija u skladu s vremenom konsantno preispitujući poziciju umjetnika u suvremenom društvu.

U svojim radovima Dejanoff često koristi i elemente iz arhitekture. U Laubi će biti prikazani dijelovi projekata "The Bronze House" i "Planets of Comparison" za čije je potrebe Dejanoff izradio detaljne replike građevina srednjovjekovnog grada Veliko Trnovo u Bugarskoj u kojem je rođen.
Pomno isplanirana marketinška strategija u suradnji s vodećim kompanijama koje se brinu o njegovom imidžu te prisutnosti njegove persone od Dejanoff-a je stvorila svojevrsnu ikonu.