Preskočite na glavni sadržaj

Postira Seaside Film Festival gostuje u Vela Luci

U petak i subotu, 23. i 24. rujna, u Vela Luci gostuje Postira Seaside Film Festival, koji će Korčulanima u dva dana prikazati niz domaćih i stranih filmova te predstaviti festival.
vrijeme: 23.09.2016.
mjesto: Vela Luka
url: http://www.postirafilmfestival.com/

Na poziv udruge Likovno stvaralaštvo Vele Luke, nekoliko članova udruge Lanterna Magica, organizatora Postira Seaside Film Festivala, predstavit će svoj festival kroz dvodnevni program koji će se odvijati u prostoru Tvornice ambalaže. U petak, 23. rujna na programu su domaći, a dan kasnije međunarodni kratkometražni igrani filmovi.
 
U domaćem programu prikazuju se Indonezija redateljice Darije Blažević, Goranova ulica u režiji Matije Vukšića, Munja Radislava Jovanova Gonza, Piknik Jure Pavlovića, Ivo pok. Mikule Jadranka Šantića i Ive Kličinovića, te manjinska koprodukcija Kokoška u režiji Une Gunjak. Također, bit će prikazan film Potraga, nastao na ovogodišnjoj radionici za mlade PSFF-a.
 
U međunarodnom programu prikazuju se francuski filmovi La Culotte (Gaćice) Laurenta Firodea i Qui de nous deux? (Tko je na redu?) Benjamin Bouhane, palestinski Ave Maria Basila Khalila, novozelandski Madam Black (Crna Dama) Ivana Bargea te britanski Carousel Kal Webera, Boogaloo and Graham Michaela Lennoxa, The Immaculate Misconception (Zabluda o bezgrešnom začeću) Michaela Geoghegana i We are happy (Mi smo sretni) Mata Winna.
 
Da ne bi sve ostalo samo na filmu, pobrinut će se Maja Ćapin, članica Lanterne Magice zadužena za edukaciju, koja će održati radionicu dramskih igrara za velolučke osnovnoškolce.
 
Organizatori ove otočke suradnje ističu vjeru da je ovakav projekt odličan način da se obogati kulturni život otoka i izvan ljetne sezone, a posebno ih veseli činjenica da je riječ o međuotočkoj suradnji. Neka ovo bude početak jednog divnog prijateljstva među otocima i početak nekih sadržajnijih otočkih zima, poručuju iz PSFF-a.
 
Izvor: HAVC