Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Under Cover' u Galeriji Pikto

U sklopu ciklusa 'Samo jednom prvi put' Galerije Pikto, kustoski kolektiv emge organizira izložbu naslovnica albuma nezavisnih glazbenika Hrvatske i regije pod nazivom 'Under Cover'. Izložba traje od 24. rujna do 1. listopada, a predstavlja specifični aspekt nezavisne suvremene glazbene scene – vizualni identitet nosača zvuka nezavisnih glazbenika.
vrijeme: 24.09.2016.
mjesto: Zagreb; Galerija Pikto, Branimirova 29
url: http://pikto.co
Cilj izložbe je prezentiranje međuodnosa različitih umjetničkih vrsta i njihove međusobne komunikacije u vidu DIY (do it yourself) principa na nezavisnoj sceni kao kreativnoj platformi. Igra riječi u naslovu izložbe upućuje na otkrivanje „podteksta“ naslovnica albuma – njihovu važnost u (re)prezentaciji glazbe i umjetnika publici.

Na izložbi se okupljaju omoti ponajboljih imena recentnije hrvatske i regionalne produkcije među kojima se ističu kultni ljubljanski alt-rock sastav Srečna mladina, riječki rockeri u usponu - Johnathan, eksperimentalni duo JMZM i akteri šarolike zagrebačke alternativne scene kao što su Pridjevi, Baden Baden, She Loves Pablo i Miki Solus. Brojnim primjerima pridružuju se i oni srpskog indie izričaja – Artan Lili, Stray Dogg, Vvhile i Repetitor te makedonski sastavi Bernays Propaganda i ХАХАХА (HAHAHA). Istovremeno, ovaj pregled vizuala posvetit će se i novijim imenima kao što zagrebački Spleen G i The Degs te psihodelični rockeri Emily Rose iz Podgorice.  Izložba je ostvarena suradnjom i kontaktom s glazbenicima, umjetnicima, dizajnerima, glazbenim novinarima i galerijama, čime je uspostavljena mreža nezavisnih i DIY aktera suvremene nezavisne scene u Hrvatskoj i regiji. Kolektiv EMGE čine Tena Bakšaj, Irena Curić, Luka Čubrić, Mateja Fabijanić, Ivana Kurjaković, Marija Papa, Maja Pavlinić, Fanny Popara i Petra Rukelj.