Preskočite na glavni sadržaj

Cirkobalkanine cirkuske radionice

Festival Cirkobalkana poziva na prijavu za sudjelovanje u cirkuskim radionicama. Zagrebačke radionice će se održavati od 5. do 9. listopada, od 10 do 14 sati, u Zagrebačkom plesnom centru i Medici. Prijave za radionice su otvorene do 2. listopada, odnosno dok se mjesta ne popune!
vrijeme: 05.10.2016.
prijava: 02.10.2016
mjesto: Zagreb
url: http://www.cirkobalkana.org/2016/

Cirkobalkana je regionalna platforma za razvoj suvremenog cirkusa,  a u festivalskom izdanju održava se u organizaciji Cirkusfere (Bg) i Cirkorame (Zg) od 26. rujna do 2. listopada u Beogradu i od 4. do 10. listopada u Zagrebu.
 
Radionica povezivanja karaktera i objekta na sceni
 
Radionica pod vodstvom Fabrizija Rossellija će se baviti povezivanjem karaktera i objekta na sceni, glumačkom prisutnošću, građenjem koreografije i uvođenjem emocija, ritma, dramaturgije i senzacije u žongliranje i manipulaciju objektom. Zajednički će se tragati za  osobnim načinom prisutnosti na sceni, pokušavajući pronaći autentičan karakter čija snaga izvedbe nije u tehničkoj vještini. Zadatak radionice je pronalaženjem originalne prisutnosti na sceni spasiti umjetnika/cu od zamke prekomjernih koreografija.
 
Radionica Chinese pole: nauči, zabavi se, stvaraj

 
Ilaria Senter, članica jedne od trenutačno najaktualnijih cirkuskih trupa Betti Combo, će voditi radionicu namijenjenu onima koji žele unaprijediti svoju tehniku rada na kineskom jarbolu. Radionica će biti posvećena tehničkom i kreativnom aspektu ove cirkuske discipline. Bavit će se novim figurama, različitim načinima penjanja i spuštanja te pronalaženju vlastitog načina kretanja. Na radionici će se koristiti metode grupnog rada na način koji ističe afinitete i specifičnosti svake prisutne osobe u bavljenju ovim rekvizitom.
 
Radionica manipulacije objektima

 
Radionica Francesca Caspanija je namijenjena svima koji žele upoznati ili usavršiti tehniku žongliranja, a usmjerena je na pronalaženje osobnog puta u manipuliranju žonglerskim rekvizitima ili odabranim objektima.

Radionice će počinjati fizičkim zagrijavanjem, jogom i plesnim vježbama, a bavit će se analizom različitih tipova objekata i odnosa prema njima. Dobrodošli su svi koji vole pokret i igru, te  su radoznali i veseli u istraživanju. Poželjno je baratati osnovnim znanjima vezanim uz žongliranje i pokret.
 
Uz tri radionice predviđene za odrasle 8. i 9. listopada u Medici (dvorana za izvedbene umjetnosti) se održava i Cirkus mini laboratorij - radionica za djecu od 6 do 12 godina.

Laboratorij je nastavak radionica cirkuske pedagogije koje su se održavale u sklopu 17- mjesečnog projekta Cirkobalkana platforma pod tutorstvom pedagoga iz francuske cirkuske škole Turbul. Voditelji/ce radionice će koristiti metode usmjerene na poticanje psihomotoričkog razvoja. Polaznici/e radionice će kroz rad sa cirkuskim umjetnicima i pedagozima učiti različite cirkuske vještine prilagođene uzrastu, kao što su pronalaženje ravnoteže kroz hod na žici, akrobatika na tlu, trapez i razvijanje osjećaja za prostornu motoriku kroz poligone.
 
Rezultati rada radionica će biti predstavljeni 10. listopada javnim nastupom u Zagrebačkom plesnom centru.
Prijave za radionice su otvorene do 2. listopada, odnosno dok se mjesta ne popune i šalju se na  cirkorama@gmail.com.
Više informacija nalazi se na www.cirkorama.org.