Preskočite na glavni sadržaj

Skupna izložba 'Vrijeme u zrcalu' u Umagu

Skupna izložba 'Vrijeme u zrcalu / selektirani radovi iz Likovnog fundusa POU Umag' otvara se u četvrtak, 22. rujna, s početkom u 20 sati, u MMC Galeriji u Umagu. Izložba ostaje otvorena do 21. listopada.
vrijeme: 22.09.2016. 20,00
mjesto: Umag; MMC Galerija, Trg Marije i Line
Kolekciju koja je pred nama nazvao sam 'Vrijeme u zrcalu'. U ovom povijesnom periodu koji nije sklon običnim, prosječnim ljudima, a ponajmanje umjetnicima, pokušao sam složiti projekt koji će označavati odlike trenutka. Još uvijek vjerujući u nadmoć razuma, izabrao sam radove koji naznačuju stanje vremena, ali koji još uvijek ne iskazuju radikalnu reakciju.

Izabranih dvadesetak djela nastaju u rasponu od nekoliko desetljeća. Možemo prepoznati odlike umjetničkih praksi s kraja prošlog i početka ovog stoljeća: slobodno kretanje kroz područje iskaza, upotreba različitih materijala, različitih medija, novih tehnologija. Pred nama su različiti individualni pristupi koji su nalazili načine i mjesta prezentacije u suvremenom kulturnom prostoru. Neki radovi određeni su osobnim, a neki doživljajem općeg, uključujući i društveno političkog stanja, na načine otvorenih i jasnih poruka ili insinuacija, dokumentiranja ili provokacija. Svim autorima bitna je atmosfera artefakta koji realiziraju. To postižu kolorističkim, kompozicijskim ili sadržajnim elementima. Kustos je želio upozoriti na dijalog, razgovor znakovima, koji promatrača usmjeravaju ka prepoznavanju stanja svijeta u kome živi zajedno s umjetnikom. (...) iz teksta kustosa izložbe Eugena Borkovskoga.

Na izložbi sudjeluju Nataša Bezić, Sabina Damiani, Dunja Demartini, Dražen Filipović, Saša Jantolek, Dean Kljun, Teuta Levačić, Milan Marin, Slavica Marin, Zdravko Milić, Tanja Pečanić, Iva Pevalek, Bruno Paladin, Boris Roce, Hanibal Salvaro, Vinko Šaina, Adrijana Šuran, Bojan Tankosić i Ivona Verbanac.