Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Borisa Rocea i Janine Myronove

Otvorenje izložbe Borisa Rocea i Janine Myronove održava se u petak, 23. rujna, s početkom u 20 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci.  Izložba će biti otvorena do 5. listopada.
vrijeme: 23.09.2016. 20,00
mjesto: Rijeka; Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19 b
url: http://hdlu-rijeka.hr
 Boris Roce rođen je 1952. u Kičevu (Makedonija). Školovao se u Rijeci, gdje je završio Pedagoški fakultet,  Odjel likovnih umjetnosti – smjer grafika, u klasi profesora Josipa Butkovića. Bavi se keramikom, grafikom i pedagoškim radom. Dugogodišnji je voditelj grafičke i keramičke  radionice za nadarene učenike u Novigradu u Istri (“Novigradsko proljeće”). Vodio grafičke i keramičke radionice u Školi mira u Mrkoplju. Vodi tečajeve keramike pri Narodnom učilištu u Rijeci i radionice  keramike i grafike u Hrvatskoj   i inozemstvu. Do sada je održao 39 samostalnih  izložbi i sudjelovao na preko 500 skupnih. Isto tako, sudjelovao je na više od 40 keramičarskih raku-kolonija. Dobitnik je mnogih nagrada međunarodnih (21) i  nacionalnih (7).  Član je HDLU Rijeka, ULUPUH-a i KERAMEIKON-a iz Varaždina. Živi i djeluje u Rijeci.

Janina Myronova, rođena je 1987. u Donetsku. Diplomirala je na Art SchoolDonetsk, Lviv National Academyof Fine Arts (Odjel keramike), Academyof Fine Arts. Eugeniusz Geppertin Wrocław (Odjel keramike i stakla), specijalizacija za Keramički dizajn.  Godine 2012-2013. vodila je Ceramics studio u Institutu za Dizajn Kielce. 2015. započela je rad na internacionalnom doktoratu Fakulteta za keramiku i staklo - EugeniuszGeppert, Academyof Fine Arts u Wrocławu. Sudjelovala je na više od 80 izložbi i na preko 30 simpozija u Poljskoj i inozemstvu. Za svoj umjetnički rad dobila je više nagrada i priznanja.