Preskočite na glavni sadržaj

Praizvedba 'Pacijenata' 4. listopada u Lisinskom

Mjuzikl 'Pacijenti', za koji je libreto napisao Miro Gavran, glazbu Tonči Huljić, dok režiju i koreografiju potpisuje Igor Barberić, izaziva veliko zanimanje publike i prije praizvedbe 4. listopada, pa je Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu za svoju posebnu jesensku poslasticu otvorila dva nova termina, priopćili su iz KD Lisinski.
vrijeme: 04.10.2016.
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr/hr/

Najavljujući "zarazne glazbene brojeve i salve smijeha u hit-mjuziklu za koji se već traži karta više", iz Lisinskoga ističu kako je premijerna izvedba 4. listopada rasprodana čak dva tjedna ranije, pa je Lisinski za svoju publiku rezervirao dodatne termine 6. i 19. listopada. "Pravo je vrijeme da čovjek poludi, slogan je novog spektakla u Lisinskom, a kako se čini, za mjuziklom nenadmašnog kreativnog tima Huljić – Gavran – Barberić poludjela je i publika", dodaju u priopćenju.
 
Autor libreta Miro Gavran kazao je kako nije iznenađen što je dvorana od 1900 mjesta već za prvu izvedbu rasprodana. "Publika je očito povjerovala da će biti dobra predstava, ako je temeljena na mojoj priči, Tončijevoj glazbi i režiji Igora Barberića, u interpretaciji glumaca, pjevača i plesača koje su Tonči i Igor birali kroz dva kruga audicija s više od 300 prijavljenih", istaknuo je Gavran.
 
Glavni su likovi mjuzikla "Pacijenti" liječnik Lovro, koji svoje pacijente u psihijatrijskoj klinici liječi glazbom, i velika pjevačka zvijezda Valentina, koja se povukla s estrade na mali otok. Dan kada Valentinin bivši menadžer Robert dođe u kliniku i s ravnateljem Petrom sklopi "luđački" profitabilan poslovni dogovor, sudbina će spojiti Valentinu i doktora Lovru. A dok njih dvoje glazbom naivno kreću pomagati šarolikom društvu pacijenata klinike, Robert će uz svoje mutne planove zadovoljno trljati ruke.
 
Glumac, redatelj i koreograf Barberić, koji je režirao veliku uspješnicu zagrebačkog kazališta Komedije "Mamma Mia!", na predstavi je okupio mladi glumački ansambl predvođen Hrvojem Foretićem u ulozi Lovre i Hanom Hegedušić u ulozi Valentine.
 
Robert je Damir Kedžo, Petra utjelovljuje Damir Poljičak, a igraju još Elena Brumini, Vesna Ravenšćak, Zrinka Kušević, Jassna Luna Jozic, Sanja Crljen, Matija Škvorc i Fabijan Pavao Medvešek. Veliki izvođački ansambl čine i Vedran Roljić, Stjepan Lach, Nikša Ovčina, Davor Lovrinić, Matej Mudrovčić, Bruna Oberan, Aleta Arbanas, Doris Teur, Manuela Svorcan, te Gordana Marković.
 
Tonči Huljić je autor glazbe, tekstova Vjekoslava Huljić, dok je kostime osmislila Slavica Motušić. (Hina)