Preskočite na glavni sadržaj

Jesenska sezona Festivala Opatija

U novoj sezoni nazvanoj 'Zaneseni od jeseni' koja počinje 1. listopada Festival Opatija nastavlja vrlo uspješnu suradnju sa zagrebačkim teatrom Poco Loco i njihovim pričaonicama.
vrijeme: 01.10.2016.
mjesto: Opatija
url: http://www.festivalopatija.hr/

Tijekom listopada Pokolokovci će u opatijskom Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer najmlađima ispričati tri vrlo zanimljive priče i kako to već tradicionalno biva, uz svaku priču djeci će predstaviti po jedan glazbeni instrument. Već u subotu, 1. listopada uz zvuke tamburice ispričati će priču „Dugonja, Trbonja, Vidonja“, s početkom u 11 sati. Dva tjedna kasnije, 15. listopada, „Sedmoglavi zmaj“ će prema raznim pričama Zvonimira Baloga i uz usnu harmoniku razveseliti opatijske klince. 29. listopada na već poznatom mjestu u poznato vrijeme paviljonom će odjekivati cvilež „Cvilidrete“, ali i violine i to tijekom posljednjeg ovojesenskog druženja sa zagrebačkom kazališnom družinom.
 
Nakon prošlogodišnje inicijative s uključivanjem u Dječji tjedan organizacijom događanja, istu praksu Festival Opatija nastavlja i ovog prvog punog tjedna u listopadu. Uz suradnju s opatijskim Društvom „Naša djeca“ Ljetnom pozornicom će 8. i 9. listopada vladati dječji žamor. Naime, u subotu, 8. listopada u vremenu od 10 do 14 sati održat će se sajam dječjih aktivnosti, a na sedam štandova svoje će djelovanje predstaviti Hrvatski muzej turizma, Sportski savez grada Opatije, Udruga za razvoj kulture mladih „Kulturni front“, Kreativni atelijer „ArtMašina“, Multimedijalna udruga „Lapiš“, Park prirode „Učka“ i Društvo „Naša djeca“ Opatija. U programu nazvanom „Gdje si kada kući nisi?“ od 11 sati kreće dječji kviz znanja „Kvizobraz“, a u 12 i 30 koncert gitare malog velikog virtuoza Frane Živkovića. Nakon „edukativnog“ dana, u nedjelju, 9. listopada, očekuje nas „zabavni“ dan u trajanju od 10 do 14 sati:  interaktivni cirkuski sajam „Cirkusarije“ (žonglerski, kreativni, akrobatski i ekvilibristički kutak pod vodstvom i u izvedbi zagrebačkog Triko Cirkus Teatra); „Hop! Hop! Hula Hop“, radionica hula hopa Marka Kalca; u isto vrijeme gledalište velike Ljetne pozornice postat će poligon sportskih aktivnosti „Leteći Martin“ – igralište za badminton, stol za stolni tenis, graničar te poligon za romobile.

Povodom Svjetskog dana animiranog filma 28. listopada, u dvorani Ville Antonio u Opatiji organizirat ćemo maraton projekcija sinkroniziranih naslova crtanih filmova u vremenu od 12 do 18 sati.

Ulaznice za pričaonice Teatra Poco Loco stajat će kao i dosada simboličnih 10 kuna, dok je ulaz na događanja povodom Dječjeg tjedna te projekcije povodom Svjetskog dana animiranog filma slobodan.

U studenom nas očekuje drugo izdanje RetrOpatijskog festivala:

RetrOpatijski festival glazbena je manifestacija koja se održava početkom studenog u slavnoj Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, s ciljem promocije i adekvatne valorizacije bogate glazbene ostavštine skladatelja popularne glazbe okupljenih oko legendarnog Opatijskog festivala.