Preskočite na glavni sadržaj

Apoteka - Prostor za suvremenu umjetnost u Beču

Od 22. do 25. rujna, Apoteka - Prostor za suvremenu umjetnost iz Vodnjana sudjeluje na manifestaciji Viennacontemporary u Beču. Apoteka se predstavlja radovima Dalibora Martinisa, Damira Očka i Dine Zrneca.
vrijeme: 22.09.2016.
mjesto: Beč
url: http://www.apotekapsu.hr
Sudjelovanje Apoteke odvija se u okviru progamske sekcije FOKUS / FOCUS Ex Yugoslavia i Albanija, koja u formatu skupne izložbe obuhvaća pet prostora za suvremenu umjetnost iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije i Albanije. Kustosica projekta je Adela Demetja.

Ideja Fokus programa je interes za nezavisne prostore za suvremenu umjetnost u regiji kao korektiv i alternativa radu ustanova, predstavljajući kroz presjek scene relevantne umjetničke pozicije.

Fotografije radova možete pogledati ovdje.

Sudjeluju: Tirana Art Lab (Tirana), galerija Alkatraz (Ljubljana), Šok Zadruga (Novi Sad), te Serious Interests Agency (Skoplje).
 
Apoteka je prostor za suvremenu umjetnost otvoren u staroj gradskoj jezgri Vodnjana, u prostoru napuštene apoteke. Koncipirana kao project room mjesto je realizacije programa različitog formata, otvorenog za različite umjetničke medije, pozicije i prakse, nizom privremenih sadržaja promjenjiva karaktera, mjesto susreta i razgovora, otvoreni poligon umjetničkog, kustoskog, programskog istraživanja . Program apoteke usmjeren je istraživanju, promoviranju, razumijevanju i prezentaciji suvremenih umjetničkih praksi. Program Apoteke realiziraju Branka Bencic (kustosica) i Matija Debeljuh (vizualni umjetnik), kao Umjetnička organizacija Apoteka.
 
Više o programu Fokus pročitajte ovdje.