Preskočite na glavni sadržaj

Munir Vejzović / Zagrljaj erotike i plastike

Izložba Munira Vejzovića 'Zagrljaj erotike i plastike', otvara se u četvrtak, 22. rujna, u 19 sati, u Modernoj galeriji. Izložba ostaje otvorena do 20. listopada.
vrijeme: 22.09.2016. 19,00
mjesto: Zagreb; Moderna galerija, Andrije Hebranga 1
url: http://www.moderna-galerija.hr
Moderna galerija predstavlja monografsku izložbu slikara Munira Vejzovića, Zagrljaj erotike i plastike na kojoj će biti izloženo osamdesetak ponajboljih slika i skulptura nastalih u posljednjih deset godina. Iznimno respektabilan ciklus novih slika uključuje velika ulja na platnu u kojima umjetnik propituje erotsko osjećanje tjelesnosti u suvremenom postmodernističkom mnoštvu njihove pojavnosti. Svojim novim ostvarenjima umjetnik bilježi svoj autentični proces strukturiranja volumena i suvereno vladanje formom.

Glavninu izložbene građe čine radovi iz slikareva atelijera, a dio ključnih djela nastalih u proteklih desetak godina, uz slike iz fundusa MG, bit će posuđeni iz muzejsko-galerijskih ustanova u Splitu, Zagrebu i Osijeku te od gospodarskih tvrtki i privatnih vlasnika.

Izbor građe i kontekstualizaciju Vejzovićeva stvaralaštva potpisuju akademik Tonko Maroević i likovni kritičari Nikola Albaneže i Milan Bešlić.

Katalog izložbe