Preskočite na glavni sadržaj

Filmska škola Kino kluba Split

Ovogodišnji program nudi bogate sadržaje koji uključuju teorijska predavanja, praktične radionice, projekcije i gostovanja renomiranih stručnjaka. U tri mjeseca škole polaznici će steći bazična teorijska znanja o audiovizualnim medijima, svladati tehničke osnove snimanja i upoznati se s različitim pristupima i uvjetima produkcije filmova. Uvodno predavanje održat će se 29. rujna 2016.
vrijeme: 29.09.2016.
mjesto: Split
url: http://www.kinoklubsplit.hr/

Nakon završenog tečaja, polaznici imaju mogućnost postati članovi kluba te učestvovati u radu udruge koristeći  kapacitete kluba za samostalan rad.
 
Predavanja i radionice pokriti će iduće oblasti: Uvod u audiovizualne medije (Ana Peraica), Teorija audiovizualnih medija (Joško Jerončić), Filmska tehnika (Ante Verzotti), Rad na terenu (Igor Bezinović), Kamera (Boris Poljak),  Dokumentarni  film (Tonći Gaćina), Montaža (Jere Gruić), Autorski film u kontekstu kinoklubova (Sunčica Fradelić), Scenarij (Jurica Pavičić), Produkcija i postprodukcija zvuka (Tonči Tafra), Svjetlo (Jure Cukar), gostujući Masterclass Želimira Žilnika, predavanje o ulozi i značaju amaterske u odnosu na profesionalnu produkciju (Vedran Šuvar),  te predavanje na temu Hermeneutika pokretne slike (Vlado Zrnić) . Uz redovna predavanja koja će se održavati uglavnom utorkom i četvrtkom navečer u sklopu škole, srijedom navečer će se održavati seminar na temu Filmske fotografije – Analog ON (Rino Efendić) koji uključuje praktični rad s analognim medijima, dok petkom možete pratiti redovni program edukativnih projekcija (Darko Duilo). Praktični rad u sklopu škole biti će organiziran vikendima i/ili u dogovoru s polaznicima.
 
Prijava se vrši slanjem imena, prezimena i kontakta na: produkcija@kinoklubsplit.hr do 26.09.2016.
 
Programi Kino kluba Split podržani su od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Splita, te organizirani u suradnji s UMAS-om i  Platformom Doma mladih.