Preskočite na glavni sadržaj

Izložbeno - edukacijski projekt 'Tragovi - ono što nestaje'

Izložbeno - edukacijski projekt 'Tragovi - ono što nestaje' predstavlja se izložbom, danas, 15. rujna, u 18 sati, u Muzeju Slavonije u Osijeku. Izložba ostaje otvorena do 31. listopada.
vrijeme: 15.09.2016. 18,00
prijava: 11.12.2018
mjesto: Osijek; Muzej Slavonije, Trg sv. Trojstva 6
url: http://mso.hr
Autorica projekta i izložbe je Marija Šarić Ban, a nositelj je Narodni muzej Zadar u suradnji s Državnim arhivom Zadar i Kazalištem lutaka Zadar, uz podršku HNK Zadar, koji je posudio dio kostimografske građe.

Na izložbi će biti predstavljene ilustracije nošnji iz knjige 'Ono što nestaje, Nošnje jadranskih planina i otoka' Ludwiga Salvatora von Habsburga iz 1904. iz Državnog arhiva Zadar, uz izbor originalnih nošnji iz Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar, koji je napravila stručna suradnica, etnologinja i kustosica NMZ Jasenka Lulić Štorić. Biti će predstavljene i nošnje Etnografskog odjela Muzeja Slavonije u Osijeku po izboru više kustosice Vlaste Šabić.

Kao nadgradnja teme Hrvatska narodna nošnja kao inspiracija u kazališnoj kostimografiji i odijevanju u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti izložiti će se kostimi, crteži i fotografije iz predstava HNK Zadar, Kazališta lutaka Zadar, Zadarskog plesnog ansambla i HNK Osijek, autorice, kostimografkinje Marije Šarić Ban i lutke scenografa Branka Stojakovića, KLZ.