Preskočite na glavni sadržaj

Irena Vrkljan u razgovoru s Goranom Matovićem na Krležinom Gvozdu

U utorak 13. rujna  u 18 sati u Krležinu vrtu, Muzej grada Zagreba prema zamisli Gorana Matovića priređuje novi program Sjećanja Krležinih suvremenika u kojemu sudjeluje književnica Irena Vrkljan.
vrijeme: 13.09.2016. 18:00
mjesto: Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleže, Krležin Gvozd 23, Zagreb
S Irenom Vrkljan o Krleži  razgovara Goran Matović.
Pjesnikinja, prozaistica, radiodramatičarka, esejistica, prevoditeljica Irena Vrkljan djeluje na hrvatskoj književnoj sceni već više od pedeset godina. Svoj uspješan književni i umjetnički put započela je u okviru generacije "krugovaša", kojima pripada dobno i poetički. Velikim i estetski respektabilnim opusom, od mladenačke nadrealističke poezije do autobiografske proze prepoznatljiva narativnog rukopisa, Irena Vrkljan ugradila je svoj trajan doprinos u hrvatsku književnost i kulturu.

Nakon sjajnih Sjećanja Krležinih suvremenika koja su priredili Predrag Matvejević, Velimir Visković, Bora Ćosić, Željko Senečić, Marija Ujević Galetović i Slavko Goldstein, memorijski niz nastavljamo s Irenom Vrkljan koja se u autentičnom prostoru Krležinog doma i vrta  sjeća susreta i suradnje s Krležom i Belom. Evocira sjećanje  na značajne osobnosti iz Krležinog sazviježđa. Govorit će o Marku Ristiću, Ljubi Babiću, Krsti Hegedušiću, Miljenku Stančiću…
Irena Vrkljan dragocjena je kroničarka kulturne klime Zagreba i njegovih velikih protagonista. 
U ovom vrijednom razgovoru očekujemo zanimljivo svjedočanstvo o Krleži i njegovim  suvremenicima.

Program se filmski snima kao trajni dokument o Krleži i njegovim suvremenicima. Krleža pripada prošlosti, ali i budućnosti. On je most što veže svjetove i vremena, pa kao takav može biti orijentir, mjera i kriterij našeg trajanja na ovom prostoru.