Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Pionirski dom, Slovenija

Pionirski dom – kulturni centar za mlade je vodeća nacionalna i regionalna ustanova za kulturne izvannastavne aktivnosti za djecu, mlade i odrasle čiji je cilj upoznavanje s europskim institucionalnim vrijednostima i raznolikostima jezične i kulturne baštine. U potrazi su za kulturnim institucijama s interesom i iskustvom u razvoju publike na području kazališta, a poziv je otvoren do 5. listopada 2016.

Upoznavanje djece i mladih s europskom jezičnom i kulturnom baštinom te raznolikosti jedan je od vodećih principa institucije.
 
Projekt se fokusira na rizične zemlje južne i istočne Europe, gdje Eurobarometer istraživanja pokazuju da je posjet kazalištima najniži u EU. Ciljane skupine u projektu su djeca (od 12 do 15 godina), pedagozi te profesionalci iz područja kazališta.
 
Partnerstvo u ovom projektu može biti od posebnog interesa za institucije iz Portugala, Poljske, Rumunjske, Mađarske, Francuske i Španjolske. No, kulturni centar je otvoren i za druge moguće partnere koji bi bili zainteresirani za suradnju u takvim projektima. (Dvije organizacije: iz Makedonije i Srbije već su uključeni, ali oni bi željeli proširiti partnerstvo dodatno).
 
Projekt je planiran za prijavu na ovogodišnji Poziv za male projekte suradnje.
 
Kontakt:
 
Ms. Viktorija Potocnik
Vilharjeva cesta 11
SI-1000 Ljubljana
T: +386 (0)1 2348 200
M:+386 (0)31 682 134
E: tajnistvo@pionirski-dom.si

PDF partner search – Pionirski dom