Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Nike Turković 'Mladi za mlade' u Lisinskom

Besplatni koncert Nike Turković 'Mladi za mlade' održat će se u srijedu, 7. rujna u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, s početkom u 20:30.
vrijeme: 07.09.2016. 20:30
mjesto: Zagreb
Nika Turković (umjetničkog imena:  Nika Syva), pobjednica hrvatskog natjecanja za Dječju Euroviziju 2004. godine, te diplomirana autorica (songwritter) pop glazbe, dolazi u Zagreb kako bi održala svoj prvi koncert nakon diplome, u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, 7. rujna. Nastupit će u pratnji benda i prirediti autorski koncert uz nekoliko gostiju, te uz vlastite skladbe i nekoliko obrada popularnih pjesama.
 
Nikina glazbena karijera započela je vrlo rano. Sa 6 godina nastupala je u Turbo limach showu, a  sa 9 godina pobijedila na hrvatskom natjecanju za Dječju euroviziju te je predstavljala Hrvatsku na JESC-u u Lillehameru (Norveška) gdje je kao najmlađa sudionica osvojila treće mjesto . Nakon toga, 2006. godine  izdala je za Hit records svoj prvi autorski album na kojem su gostovali Tony Cetinski I Oliver Dragojević.
U razdbolju od 2006.-2009. nastupala je na brojnim koncertima u zemlji i inozemstvu od svjetski poznatog repera Emanuella Jala, te na otvaranju svjetske konferencije lidera u Tallbergu u Švedskoj, uz veliku divu Barbaru Hendricks.
 
Nakon toga, Nika se odlučila posvetiti školi i studiju, te je upravo zato  2013. godine otišla u London na studij songwrittinga na Institute of Contemporary Music Performance. Tamo je pisala i nastupala u brojnim klubovima, surađivala s raznim glazbenicima, te je sa stečenim  akademskim znanjem i iskustvom u glazbenoj industriji odlučila zaokružiti svoj rad koncertom za obitelj, prijatelje i sve koji njen rad pomno prate posljednjih nekoliko godina. Na koncertu 7.rujna, Nika će izvoditi svoje autorske stvari, uz nekoliko obrada pop pjesama današnjice. U pratećem bendu nastupiti će Ivan Pešut na gitari, Luka Veselinovic na basu, Zvjezdan Ružić na klaviru, te kolega s londonskog studija, Matthew Mason na bubnjevima.  Kao gosti, na koncertu će također nastupiti i Nikina kolegica i prijateljica, mlada kantautorica Dina Rizvić, te mladi glazbenik Lovro Mirth.