Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje Kinookusa i Slow Fooda u Trpnju, Orebiću i Blatu

U suradnji s LAGom 5 i Ogrankom Matice hrvatske u Orebiću, 1., 2. i 3. rujna u Trpnju, Orebiću i Blatu bit će predstavljeni Kinookus Food Film Festival i Slow Food pokret.
vrijeme: 01.09.2016.
mjesto: Tisno, Croatia
url: http://www.soundwavecroatia.com/

Stonski food film festival ''Kinookus'', koji je inspiriran filozofijom najvećeg svjetskog pokreta za očuvanje uzgojne bioraznolikosti i tradicijske poljoprivrede, kroz predavanja i projekciju filmova bit će predstavljen na Pelješcu i Korčuli. Dio je to promidžbene kampanje 7. edicije Kinookus FFF-a koja će se od 8. do 11. rujna održati u Stonu, pod općom temom Foodtourism, te Kinookusove kampanje informiranja potrošača o odgovornoj kupovini.
 
Publika u Trpnju i Blatu uživat će u projekcijama filmova koji govore o nastanku i razvitku Slow Fooda i Terra Madre svjetske mreže tradicijskih poljoprivrednika. Bit će to prilika i za upoznavanje s nekim od lokalnih proizvođača, te načinom na koji odgovarajuće vrednovanje lokalne tradicijske proizvodnje može biti pokretač održivog razvoja. Publici će biti predočeni ciljevi i rezultati četvorogodišnjeg ESSEDRA projekta čiji je nositelj Slow Food, a hrvatski partner udruga Kinookus.
 
U Orebiću će pak publika u vrtnom prostoru Mlinice, pod otvorenim nebom uz film iznenađenja, više saznati o novoj ediciji stonskog food film festivala, te projektu prezidija Pelješkog varenika koji udruga Kinookus razvija s četiri obitelji vinara iz Ponikava i Prizdrine.
 
Za više informacija:
M: 095 9295765
F: @kinookus
W:  kinookus.com
 
Trpanj - 1. rujna u 20 sati na pjaci u starom dijelu mjesta
Orebić - 2. rujna u 21 sat u vrtnom prostoru Mlinice, promenada Orebić
Blato -   3. rujna u 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana 4 (ispred zgrade Općine)