Preskočite na glavni sadržaj

Nagrada dokumentarnom filmu 'Slobodni' Tomislava Žaje

Dugometražni dokumentarni film 'Slobodni' u režiji Tomislava Žaje nagrađen je na Venice Film Weeku, manifestaciji posvećenoj nezavisnom filmu. 'Slobodni' je nagrađen kao najbolji dugometražni dokumentarac u konkurenciji 16 naslova.
vrijeme: 30.08.2016.
mjesto: Italija; Venecija
url: http://www.venicefilmweek.com/

Venice Film Week podijeljen je na 'online' dio koji prikazuje službenu selekciju te na javno događanje 1. i 2. rujna, kada se u dvorani Casa Del Cinema prikazuju nagrađeni naslovi.
 
'Slobodni' prati ljude zatvorene u hrvatskim institucijama za osobe s intelektualnim teškoćama i njihov put u slobodu. Nakon izlaska iz institucija ovi ljudi se počinju mijenjati pred našim očima. Promatramo ih dok pokušavaju ostvariti svoje snove – ali ovaj put iz njihove vlastite perspektive. Film je osvojio pet nagrada na različitim festivalima, od kojih posljednju na Liburnia Film Festivalu gdje je Tomislav Žaja nagrađen za režiju.
 
Također, dugometražni dokumentarni film u razvoju 'Susjedi' producenta i redatelja Tomislava Žaje sudjelovat će na koprodukcijskom forumu Lau Haizetara koji se krajem rujna održava tijekom 64. Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu.
 
Izvor: HAVC