Preskočite na glavni sadržaj

Sjecišta identiteta / Marija Mikulić Bošnjak

U srijedu, 31. kolovoza, s početkom u 19,30 sati, u Izložbenoj dvorani Muzeja Brodskog Posavlja u Slavonskom Brodu, otvara se izložba 'Sjecišta identiteta' Marije Mikulić Bošnjak. Izložba će biti otvorena do 12. rujna.
vrijeme: 31.08.2016.
mjesto: Slavonski Brod; Muzej Brodskog Posavlja, Starčevićeva 40
url: http://www.muzejbp.hr
Marija Mikulić Bošnjak rođena je 1983. godine u Slavonskom Brodu gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Učiteljskom fakultetu u Osijeku. Studij likovne kulture na Umjetničkoj akademiji u Osijeku je upisala 2006. godine te je 2011. godine stekla zvanje magistre edukacije likovne kulture. Od diplome na osječkoj Umjetničkoj akademiji 2012. godine, Marija Mikulić Bošnjak vjerodostojna je sudionica osječke umjetničke scene. U svom dosadašnjem radu, koji ni po čemu nije ograničen na određeni medij ili izričaj, prepoznatljiva je po sižeu i polaznoj točki: vlastitom životu i identitetima koje, kao mlada autorica i žena, kroz njega ispunjava.

Sam naslov izložbe, Sjecišta identiteta, citira autoreferentno i refleksivno stvaralaštvo kroz ciklus radova sa zajedničkom konceptualnom podlogom u 'postaktivističkom feminizmu' u kojem se mlada autorica pronalazi.