Preskočite na glavni sadržaj

Film 'Ministarstvo ljubavi' Pave Marinkovića u Montrealu

Uz 'Ustav Republike Hrvatske' Rajka Grlića, koji će u natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu imati svoju svjetsku premijeru, na tom će se festivalu prikazati još jedan hrvatski dugometražni film – 'Ministarstvo ljubavi' Pave Marinkovića, u nenatjecateljskom programu 'World Greats'.
vrijeme: 25.08.2016.
mjesto: Kanada; Montreal
url: http://www.ffm-montreal.org/

Sudjelovanje na jubilarnom, 40. izdanju kanadskog festivala, koji se održava od 25. kolovoza do 5. rujna, Marinkovićevom filmu ujedno je međunarodna premijera.  
 
Radnja je inspirirana hrvatskim obiteljskim zakonom, koji udovicama hrvatskih branitelja omogućuje primanje novčanih naknada, ali zabranjuje nove ljubavi.
 
Film prati dvojicu 'inspektora' (Stjepan Perić, Dražen Kuehn) koji pokušavaju uloviti udovice u prekršaju, a jednu od glavnih uloga ima i Ecija Ojdanić. Glume još Olga Pakalović, Dijana Vidušin, Daria Lorenci Flatz, Nenad Srdelić, Janko Popović Volarić, Matija Prskalo, Ksenija Marinković i drugi.
 
Kameru potpisuje Simon Tanšek, kostimografiju Vedrana Rapić, scenografiju Gorana Stepan, a masku Ana Bulajić Črček. Hrvatski producent je Telefilm. 
 
U međunarodnom natjecateljskom programu kratkometražnih filmova montrealskog festivala svjetsku premijeru imat će i australsko-englesko-hrvatsko ostvarenje "Tišina" Dejana Mrkića, priča o mladoj čelistici u potrazi za identitetom u trenutku kad počinje gubiti sluh, kao treći domaći naslov na tom uglednom filmskom festivalu. (Hina)