Preskočite na glavni sadržaj

Jazzistra orkestra - ljetno izdanje

Nakon jesenskog latin jazz programa, Jazzistra orkestar održat će dva ljetna koncerta u Puli - 13. kolovoza na pulskoj Rivi (Riječki gat) i 21. kolovoza na pozornici Kaštela.  
vrijeme: 13.08.2016.
mjesto: Pula

Prije dvije godine najbolji istarski jazz glazbenici okupljeni u Udrugu jazz glazbenika Istre održali su svoj prvi koncert u rasprodanom Istarskom narodnom kazalištu. Tada je istarska javnost mogla posvjedočiti o razini kvalitete jazz scene u Istri, ali i brojnosti profesionalnih, školovanih jazz glazbenika koji dolaze iz ove regije. Tako je nastao Jazzistra orkestar.

Ideja osnivanja profesionalnog jazz orkestra u Puli, koji bi okupio istarske jazzere dalje se razvija. Na inicijativu Branka Sterpina, predsjednika Udruge jazz glazbenika Istre, Jazzistra orkestar održao je i u 2015. koncert u dvorani Zajednice Talijana u Puli, a sada su na redu dva ljetna koncerta.

Prvi će se koncert održati u subotu, 13. kolovoza na Riječkom gatu u Puli, s početkom u 21 sat. Program pod nazivom Istramental prikazat će istarsku tradicionalnu glazbu u novom, kreativnom ruhu aranžmana samih članova Orkestra, a koncert će Puli donijeti jedan novi, gradski koncertni prostor.

Drugi koncert održat će se u nedjelju, 21. kolovoza na popularnoj pulskoj ljetnoj pozornici Kaštela. Kreativnost članova Jazzistra orkestra ne prestaje iznenađivati jer na koncertu pod nazivom Atomic Jazzistra pulska će publika po prvi puta imati priliku čuti popularne pjesme Atomskog skloništa u jazz swing obradama. Tako će hitovi poput Za ljubav treba imat'dušu, Pomorac sam majko ili Žuti kišobran zazvučati u posve novom glazbenom kontekstu. Gost Jazzistra orkestra bit će pjevač Ervin Baučić kojemu je povjeren izazovan zadatak neobične interpretacije glazbe legendarne pulske rock skupine.