Preskočite na glavni sadržaj

Izložba nagrađenog umjetnika 39. splitskog salona- Dino Bićanić u Salonu Galić

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split poziva Vas na  izložbu Dina Bićanića. Kao jedan od dobitnika tri jednakovrijedne nagrade na 39. splitskom salonu Dino Bićanić se predstavlja izložbom ''Everything Is Going to Be a Memory'. Otvorenje izložbe je u petak 5. kolovoza u 21:00 h u Salonu Galić, u Splitu.  
vrijeme: 05.08.2016. 21:00
mjesto: Marmontova 3, Split
...Izložba Dina Bićanića Everything Is Going to Be a Memory isprepleće  dva narativa o vremenu. Jedan čini serija od dvjestotinjak fotografija koje dokumentiraju autorove svakodnevne šetnje istom rutom u razdoblju od šest mjeseci, a drugi ready made objekti  koji su simboli ili metafore vremenskoga protoka.
Dok s jedne strane izložba predstavlja transfere razina realnosti, s druge problematizira sam pojam vremena, istovremeni čovjekov napor da ga obuzda i ovlada njime...Nije zanemariva činjenica da Dino Bićanić živi u Hvaru, na turistički maksimalno eksploatiranom otoku, što podrazumijeva ekstremnu i nezdravu asimetriju životnog ritma stanovnika: kratki i intenzivni period rada i posvemašnje prenapučenosti te dugo razdoblje pasivnosti, nedjelovanja i prostorne ispražnjenosti. U takvoj je konstelaciji protok vremena neujednačen, a osobni život gubi strukturu i funkcionalnost...Izložba Dina Bićanića govori i o iscrpljujućoj aritmiji otoka koja se odražava u simetričnom intenzitetu ljetne euforije i zimske dosade i asimetriji njihova trajanja, brzine i polaganosti...
Irena Bekić ( iz predgovora za izložbu)

Dino Bićanić (1980 Bihać) diplomirao je na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu 2007. u klasi  profesora Kažimira Hraste. Izlagao je na nekoliko samostalnih izložbi te više skupnih. Dobitnik je jedne od tri jednakovrijedne nagrade na 39. splitskom salonu . Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split.

Izložba ostaje otvorena do 19. kolovoza 2016. (radno vrijeme galerije:  ponedjeljak- subota 10:00-12:00 i 18.00 -23:00h)