Preskočite na glavni sadržaj

57. Paški ljetni karneval

U Pagu će ovaj vikend biti zaista veseo jer je stiglo vrijeme za poznati Paški ljetni karneval, najstariji hrvatski ljetni karneval koji se tradicionalno održava posljednjeg vikenda u srpnju.
vrijeme: 29.07.2016.
mjesto: Pag
url: http://www.tzgpag.hr/hr/

Ove godine je to 57. po redu te su, kao i dosadašnjih godina, organizatori Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag pripremili bogat program sa svim svojim tradicionalnim elementima po čemu se Paški karneval razlikuje od drugih.

U petak, 29. srpnja, u 20 i 30 sati maškarana povorka kreće s trajektnog pristaništa prema Trgu Petra Krešimira IV gdje će u 21:00 sat gradonačelnik Paga predati ključeve grada maškarama. Nakon toga uslijedit će Gradska glazba Pag i neizostavno paško kolo koje je pravi mamac , kako za domaće, tako i za sve brojne posjetitelje.

U programu će nastupiti članovi KUD-a Družina koji će otplesati tanac, a sve posjetitelje uveselit će nastup Dječjeg zbora Vijolice.

Maškarano ludilo nastavit će se do ranih jutarnjih sati uz grupu Furešti.

Drugoga dana karnevala, u subotu program se nastavlja nastupom Gradske glazbe koja će svirati paško kolo i veselim nastupom članica Plesne udruge Kissa.

Poslije toga podijelit će se satirični list Baš nas briga i slijedi ispraćaj i važiganje Marka, krivca za sve nevolje.

Nakon toga, vesele maškare nastavit će ples, zabavu i ludovanje uz urnebesnu grupu Koktelsi.

Organizatori pozivaju sve one koji će se ovog vikenda naći blizu Paga da dođu i dožive nezaboravne trenutke na 57. Paškom ljetnom karnevalu.