Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski dokumentarci 'Iza lica zrcala' i 'Kino otok' u službenoj selekciji Sarajevo Film Festivala

Dva hrvatska dokumentarna filma uvrštena su u natjecateljski program ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF) koji se održava od 12. do 20. kolovoza, objavljeno je u utorak iz uprave te najveće regionalne filmske smotre.
vrijeme: 12.08.2016.
mjesto: Bosna i Hercegovina; Sarajevo
url: http://www.sff.ba/

U utrci za najbolji dokumentarni film natjecat će se ostvarenja "Iza lica zrcala" redateljice Katarine Zrinke Matijević te "Kino otok" koji je režirao Ivan Ramljak. Ta dva hrvatska dokumentarca u Sarajevu će imati međunarodnu premijeru.
 
Za najbolji dokumentarni film kandidirano je 21 dokumentarno ostvarenje, a među njima su još dvije hrvatske koprodukcije.
 
Riječ je o srpsko-hrvatsko-njemačkoj koprodukciji "Četiri pasoša" Mihajla Jevtića te o filmu "Zid smrti, i tako to" redatelja Mladena Kovačevića snimljenom u hrvatsko-srpskoj koprodukciji.
 
U sklopu natjecateljskog programa dokumentarnog filma svjetske će premijere imati slovenski film "Granice" u režiji Damjana Kozolea te čak tri bosanskohercegovačka ostvarenja koja potpisuju Namik Kabil (Srce od drveta), Tarik Hodžić (Scream for me Sarajevo) i Pero Pavlović (Svetlana). (Hina)