Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Consorcio para el Desarrollo de la Vega-Sierra Elvira

Glavni cilj ovog projekta jest stvoriti Europsku mrežu kulturne i prirodne baštine koja je koristila europskim umjetnicima za stvaranje umjetničkih djela i ostale kreativne aktivnosti. Bolje razumijevanje odnosa između umjetnika i urbanog ili prirodnog krajolika u kojem je stvarao pomoći će u produbljivanju dosadašnjih znanja o radu europskih umjetnika. Prijave potencijalnih partnera na projektu traju do 1. listopada 2016.

Od posebne je važnosti suradnja među europskim partnerima kako bi se dosegla što viša razina objektivnosti u projektu. Mobilnost profesionalaca u kulturi ima za posljedicu produbljivanje znanja i podizanje svijesti o premrežavanjima koja postoje između kulturne i prirodne baštine.
 
Cilj projekta je doprijeti do široke publike kako bi se potaknuo interes za europske kulturne i kreativne radove ali i materijalnu i nematerijalnu baštinu, te poboljšao pristup tim djelima. Pritom je jedan od glavnih ciljeva upotreba novih tehnologija kao sredstva.
 
Očekivani rezultati:
- stvaranje interaktivnih ruta koji služe promociji i očuvanju lokaliteta koji su nekada služili kao inspiracija velikim umjetnicima
- putujuća izložba koja objašnjava i podiže svijest o odnosu između autora i mjesta stvaranja
- različita kulturna događanja i turističke promocije
- međunarodni seminar
- stvaranje audio-vizualnih materijala o umjetnicima i njihovom radu
 
Kontakt:

E: belenprados@wonderbrand.es